Kerst – Op Je Digibord En Met Apps

Posted by on nov 30, 2018 in Bee Bot, Digibord, Thema's, Websites | No Comments
Kerst – Op Je Digibord En Met Apps

Hier kun je verschillende materialen vinden die je op het digibord of op de tablet kunt uitvoeren binnen het thema kerst. Ook zullen er bij de digibordactiviteiten verschillende additionele materialen te vinden zijn die je naast het digibord kunt gebruiken! Ook zijn er diverse lessen gemaakt waarin kerst het hoofdthema is. En is er natuurlijk nieuw materiaal voor de Bee Bot.

Apps

Er zijn zo veel kerstapps dat je soms door de apps het bos niet meer ziet! Daarom hier een aantal suggesties rondom apps die interessant zijn om te gebruiken!

icoon_jzdk.175x175-75

Jop zoekt dezelfde kerst kado

In deze app ga je samen met Jop dezelfde afbeeldingen zoeken met als thema kerst. Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

icoon_thsk

Toca Boca Hair Salon Christmas Gift

In deze app ga je geheel in kerst stijl de kerstman en een kerstboom een nieuw kapsel geven daarvoor heb je diverse attributen tot je beschikking. Lees er meer over.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Dr Panda AR Kerstboom

Versier de kerstboom van Dr Panda! En het leuke is… Deze kerstboom staat virtueel in jouw kamer! Lees er alles over.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

icoon_kerstfun

Xmas Tree

Versier een kerstboom op je eigen manier. Hang ‘m vol met ballen en slingers. En gebruik zelfs foto’s die jij zelf gemaakt hebt! Lees er alles over.

Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

 

Santa’s Sleigh Dash

In deze app kun je oefenen met rekenen, vormen sorteren, Engelse woorden maken. En nog veel meer! Een echte uitdagende app. Lees er alles over.

Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad & Android

AppStoreavailable_google_play

Kerstpuzzels maken

Maak puzzels rondom het thema kerst! Kies zelf welke puzzel je maakt en hoe de hulp eruit ziet. Lees alles over deze app.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Quiver Vision

Breng je kersttekening tot leven met de app van Quiver! Laat pijlen ontploffen, maak kerstbomen en nog veel meer. Lees er alles over.
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

QR Codes en Kerst

QR codes zijn een soort streepjescodes waar je een filmpje of activiteit achter kunt zetten! Deze streepjescode lees je met een speciale QR code reader.

Achter de QR codes voor Kerst zitten allerlei leuke leerzame activiteiten verstopt zoals het tellen van pepernoten, memory en woordenschat!

Ook hebben we voorleesverhalen achter de QR codes gezet.

Lees er alles over en download de QR codes.

Kerst op je digibord!

Gynzy heeft ook weer kersttools! Ik schreef erover! Je kunt ze hier vinden.

Bee Bot & kerst

schermafbeelding-2016-11-21-om-13-26-35

Ook voor de Bee Bot maakte we materiaal wat je rond het thema Kerst kunt gebruiken.

We maakte natuurlijk weer een mat met Bee Bot kaarten waarbij ook allerlei opdrachten horen. Lees er alles over.

Ook is er een Bee Bot spel waarvoor je een dobbelsteen nodig hebt en waarbij je bezig bent met tellen/hoeveelheden. Lees er alles over.

 

Een knipperend Kersthuisje!

Bouw van lego een kersthuisje. En laat door middel van klei en de iPad het huisje knipperen! Weten hoe je dit maakt? Lees er alles over!

Een kerstdrop vol opdrachten

Zet met de iPad een heus kerstdorp in de kas! En los het raadsel op wat er in het rode koffertje zit! Bij deze activiteit moet je bewegen door de klas met de iPad en echt actief bezig zijn. Lees er alles over!

Teken over je kerstboom

Wist je dat je over foto’s heen kon tekenen? Maak van klei of duplo een kerstboom, zet ‘m op de foto en versier ‘m! Lees over hoe je dit aanpakt!

Kerstkunst maken

Eigenlijk is kesrstkunst heel eenvoudig. Pak de Photo Booth app erbij. En ga bij de kerstboom staan. Kies een filter en maak een kunstige foto. De mooiste foto’s krijgen een plek in de kunstgallerij in de klas. Lees er alles over.

Vertel het kerstverhaal!

Elk jaar vertelde ik in de klas het kerstverhaal. Maar… Dit jaar gaan de kinderen zelf aan de slag met de kerststal, de iPad en de (gratis) app Clips! Hiermee vertellen ze het kerstverhaal zelf. Je kunt de stijl van je kerstverhaal helemaal zelf bepalen. Een opdracht waarin je met zo veel aspecten van digitale geletterdheid bezig bent maar ook met rekenen en taal.

 

Leave a Reply