Breng je tekening tot leven

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een super gave app om af en toe in de klas te gebruiken. Kinderen vinden het echt geweldig om hun tekening tot leven te zien komen! Wat ik merk in de klas, is dat kinderen net iets netter kleuren als ze hun tekening tot leven mogen laten komen.

De app werkt prima. Kinderen kunnen, als de iPad/tablet, goed beschermd is, zelf ook tekeningen scannen.

Sommige pakketten met tekeningen zijn niet gratis. Ik vind dit persoonlijk niet erg. Tussen de gratis tekeningen zit genoeg leuks. En belangrijker nog er komen steeds weer nieuwe kleurplaten bij die je kunt scannen!

Er zit geen reclame in de app. Wat ik erg prettig vind.

Kortom een leuke app die je prima in de klas kunt inzetten!

De App

qv01

In deze app kun je je tekening tot leven brengen! Het is eigenlijk heel simpel. Je kiest een kleurplaat uit in de app Quiver of je download een kleurplaat op de website van Quiver. Er is een behoorlijk assortiment aan kleurplaten. Er zit dus altijd wel iets tussen wat op dat moment bruikbaar is.

Als je de kleurplaat af hebt start je de app. Om te controleren of je het stukje software wat nodig is om te tekening te scannen aanwezig is druk je op het oranje icoon van het boek. Je kijkt nu onder welk pakket je kleurplaat valt en download zo nodig dit pakket.

Vervolgens tik je op de oranje vlinder en scan je de tekening. Je kunt nu je tekening tot leven brengen!

Tips voor in de Klas

Er zijn diverse seizoenstekeningen die je in kunt zetten in de klas! Alleen al het feit dat je de tekening mag scannen en dat de tekening daarna tot leven komt vinden de kinderen geweldig!

Wat ik zelf ook nog heel erg leuk vind aan deze app is dat je kinderen in kleine of grote kring een verhaal kunt laten vertellen bij hun tekening die tot leven komt.

Je kunt dit voorbereiden met de kinderen door eerst samen met de kinderen de tekening te laten bekijken. En ze dan op weg te helpen met een verhaal. Dit kan op papier met letters zijn, maar het kan ook via tekeningen.
De presentatievorm kun je aanpassen al naar gelang je groep.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Doordat je met deze app bezig bent met kleuren stimuleer je kleuters om een goede pengreep, driepuntsgreep te hebben.

Leave a Reply