Maak kerstpuzzels

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis – in app aankopen € 2,29
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Puzzelen ik hou er wel van! In deze app ga je aan de slag met puzzelen rondom het thema kerst. Deze app vind ik bijzonder mooi uitgevoerd. Je kunt uit diverse puzzels kiezen. En ook in de gratis app heb je keuze uit puzzels die je gaat maken.

Wat ik erg prettig vind aan deze app is dat je ‘m helemaal zo in kunt stellen hoe jij wilt. Wil je dat de achtergrond, waarop de puzzel staat, zichtbaar is of niet? En wil je dat de stukjes al voorgetekend zijn of niet? Keuzes die je zelf kunt maken!

Ook vind ik de afbeeldingen gewoon mooi die op de puzzels staan!

Wanneer je de in app aankoop doet kun je meer puzzels spelen. En kun je het aantal stukjes van de puzzel bepalen. Zelf vind ik deze in app aankoop niet hinderlijk. Je kunt de app gewoon ook zonder spelen!

Een leuke puzzelapp voor kleuters tijdens de kerstperiode!

De App

Wanneer je de app start zie je allemaal kerstplaten. Als je een van deze kerstplaten uitkiest wordt het een puzzel! De puzzel heeft 9 stukjes. Via het instellingen menu kun je zelf kiezen of de achtergrond van de puzzel zichtbaar is of niet. En je kunt instellen of de stukjes in de puzzel zichtbaar zijn of niet.

Wanneer je een stukje op de goede plaats neerlegt dan blijft deze liggen. Wanneer het stukje niet goed ligt dan springt deze terug.

Als je de puzzel af hebt zie je de hele afbeelding.

Tips voor in de Klas

Dit is echt een prachtige app om in de klas te gebruiken. Je kunt kinderen in tweetallen samen met de app laten werken en ze samen de puzzel op laten lossen.

Wat je ook kunt doen is de app in een klein groepje gebruiken waarbij je de kinderen laat benoemen wat ze allemaal op de plaat zien die ze aan het puzzelen zijn. Je bent op deze manier met woordenschat bezig.

Wat ook erg leuk kan zijn is kinderen laten voorspellen wat er allemaal op de puzzel komt te staan als nog niet alle stukjes liggen. Als er bijvoorbeeld nog 1 stukje mist kun je al een hoop zien. Weten kinderen dan waar het over zal gaan? Misschien kunnen ze er zelfs wel een verhaal bij bedenken!

Wat leer je van deze App?

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Leave a Reply