Maak kerstkunst met foto’s!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPad

Mijn Mening

De photo booth app vind ik echt een hele gave in combinatie met het thema kunst. Je kunt met deze app kleuters zo veel. Juist omdat je alleen maar met foto’s werkt en elke filter die je in de photo booth kiest heeft weer een eigen dimensie aan de foto. Kleuters vinden het echt geweldig om hiermee foto’s te mogen maken. Juist wanneer je werkt met zo iets als de kerstversiering kan dit hele leuke effecten geven.

De App

Wanneer je de photo booth app start zie je diverse filters die je kunt kiezen om foto’s mee te maken. Meteen als je de filter kiest kun je foto’s maken. Je kunt kiezen welke camera je wilt gebruiken. Zo kun je dus kiezen om selfie’s te maken maar je kunt ook gewone foto’s maken.

Tip’s voor in de Klas

Wanneer je deze app gebruikt is mijn ervaring dat je deze echt moet koppelen aan een opdracht. Dus de photo booth app gebruiken met als opdracht kunstfoto’s te maken van de kerstboom. Anders is mijn ervaring dat kleuters alleen maar ander type foto’s gaan maken.

Ik merk wel dat als je kleuters een gerichte opdracht geeft dat ze het super vinden om er mee aan de slag te gaan. En dat er dan ook echt resultaat uit komt. Wanneer kleuters ook nog hun werk mogen presenteren is dat natuurlijk helemaal geweldig.

Meer doen met foto’s? Lees dan hier verder!

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Als je kijkt naar welke ontwikkeling je stimuleert wanneer je kleuters met deze app foto’s laat maken is:

  • Creatief gebruik maken van media

 

 

Leave a Reply