Kerst, rekenen én de Bee Bot!

Posted by on nov 30, 2018 in Bee Bot | No Comments
Kerst, rekenen én de Bee Bot!

Rekenen ja daar kun je de Bee Bot ook goed voor inzetten! Want in de transparante Bee Bot mat kun je heel goed kaartjes met aantallen stoppen. Ik dacht bij mezelf goh dat kan ook best met kerstafbeeldingen! Dobbelstenen erbij en een nieuw lesidee was geboren!

Tellen met de Bee Bot en Kerst

 

 

 

 

 

 

Er is een mat gemaakt met kerst figuren van 1 tot 10. Wanneer je een 10 kantige dobbelsteen gebruikt kun je de kinderen met de dobbelsteen laten gooien. Nu moeten de kinderen naar het zelfde aantal kerstplaatjes toe!

Stel een leerling gooit 7 dan moet je de Bee Bot naar de kaart met 7 kerst figuren sturen.

Of maak het een beetje moeilijker, ga juist naar ééntje meer of minder dan je gooit. Dan moet je er ook nog echt bij gaan rekenen.

Het gaat er steeds om dat ze dus het aantal ogen/getal koppen aan een hoeveelheid kerst figuurtjes.

Splitsen met Kerst en de Bee Bot

 

 

 

 

 

 

Na mijn idee om te tellen met kerst figuren kwam al snel het idee dat je deze mat ook goed kunt gebruiken om splitsen te oefenen! Want gooien met een dobbelsteen en aanvullen tot 10 daar zijn deze kaarten ook geschikt voor!

Ook voor deze oefening heb je een 10 kantige dobbelsteen nodig. Je gooit de dobbelsteen en vraagt vervolgens aan de kinderen wat erbij moet om op 10 uit te komen. Naar dit plaatje moeten ze de Bee Bot sturen.

Stel een leerling gooit 4 met de dobbelsteen. Dan moet je de Bee Bot naar 6 sturen om samen 10 te krijgen.

 

Leave a Reply