Een kerstdorp in de klas!

Posted by on dec 8, 2019 in Materiaal | No Comments
Een kerstdorp in de klas!

Een kerstdorp in de klas

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs:  7,50
Download de lessenserie 

Mijn Mening

Wauw dit is echt super cool! Want met de speciale app zet je een kerstdorp in je klas neer! En niet alleen een kerstdorp… Nee de kinderen moeten in dit kerstdorp ook allerlei opdrachten doen! Ze moeten er namelijk voor zorgen dat ze er achter komen wat er in het rode koffertje zit. Hiervoor moeten ze langs allerlei mensen in het dorp. Je moet dus echt lopen met de iPad/tablet. En zo luisteren naar de verhalen die de mensen vertellen. En zo kom je er uiteindelijk achter wat er in het koffertje zit. Je bent echt onderdeel van het dorp! Je loopt er doorheen en ziet alles om je heen bewegen. Echt zo tof!

Wat ik ook gaaf vind is dat er bij deze space een een interactieve Power Point zit. Hierin gaan de kinderen de kerstboom versieren. Ze leren daarbij ook nog allerlei dingen over sterren, klokken, rendieren nog meer kerstversiering. Ook mag je helpen om de interactieve kerstboom te versieren! In de Power Point zit dus echt kennis verwerkt.

Ook zijn er 3 verschillende verwerkingsvormen waarmee je de lessenserie ook nog af kunt sluiten. Hierin komen elementen terug die de kleuters vooraf ervaren hebben in de interactieve Power Point en/of in het kerstdorp.

Ik ben echt fan van deze lessenserie zo gaaf hoe er een kerstdorp in de klas komt te staan en alles tot leven komt. Maar ook hoe er kennis wordt overgedragen en je aan de slag kunt met de verwerking.

De Lessenserie

Deze lessenserie bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen:

Kennis

Hierin gaan de kleuters aan de slag met een interactieve Power Point. Dit kun je op de computer, tablet of digibord doen.

Ervaren

Hierin gaan de kleuters het kerstdorp in! Ze gaan op ontdekkingstocht rondom het kerstdorp!

Werkvormen

Na afloop van het kerstdorp en de interactieve Power Point kun je nog kiezen uit 3 verschillende verwerkingsvormen! Zo kun je nog een keer handelend aan de slag met waar je in het kennis en ervaren gedeelte mee bezig bent geweest.

Tip’s voor in de Klas

Het gedeelte waarin je het kerstdorp neerzet is echt super leuk om in de speelzaal te doen! Daar hebben de kleuters alle ruimte om zich te bewegen in het dorp. Een andere mogelijkheid is om de iPad mee naar buiten te nemen en het kerstdorp op het schoolplein neer te zetten! Enige vereiste dan is wel dat de Wifi tot op het schoolplein moet reiken.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze Lessenserie

Met deze lessenserie stimuleer je de volgende dingen:

Taal

Taalfuncties:

  • Weet waar geschreven teksten, zoals een boodschappenbriefje, voor dienen.
  • Nieuwe woorden wanneer je met de lessenserie doet.
  • Leren handelen nadat je een opdracht hebt gehad.

Samenleving

  • De kleuters leren wat kerst inhoudt.

Reageert na herhaald lezen verbaal op bekende woorden en situaties uit een boek.

Leave a Reply