Gratis apps voor bij de kleuters!

Posted by on sep 22, 2019 in Materiaal | No Comments
Gratis apps voor bij de kleuters!

Al eerder schreef ik een artikel over gratis apps en waar je op moet letten. Ik heb toen een aantal voorbeelden gegeven. En ik legde je uit dat een app soms gratis lijkt. Maar is een app dan echt gratis? Lees het artikel nog eens terug! Of kijk eens bij de tijdelijk gratis apps.

Er blijft vraag naar goede gratis apps. Dus maakte ik een nieuw lijstje waarin ik voor een aantal vakgebieden weer wat tips geef.

Meerdere vakgebieden

Onlangs bedacht Apple de 30 creatieve activiteiten voor kinderen. Maak bijvoorbeeld eens een strip, neem een interview op, maak een boek en nog veel meer activiteiten! Alle apps die in deze activiteiten worden gebruikt zijn gratis! Lees er alles over en download de kalender!

Apps voor Taal

Hier onder volgen een aantal gratis apps die betrekking hebben op taal.

Thuis bij Muis

Muis maakt van alles mee! Veel van wat muis meemaakt is in een verhaaltje gegoten. Luister mee naar de verhalen van muis. De verhalen gaan over rijmen, thuis blijven, tellen en nog veel meer! Lees alles over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Kleine boerderij

tf03

Op de boerderij gebeurt van alles! Overal waar je tikt komt een animatie tevoorschijn. Kun jij alle animaties benoemen? Lees er alles over hoe je deze app in de klas kunt inzetten ten behoeve van woordenschat.

Download voor iPhone/iPad

 

Clips

Met clips kun je op eenvoudige wijze filmpjes maken! Dit doe je aan de hand van foto’s hier kun je ook tekst bij inspreken. Lees alles over deze app en hoe je ‘m in kunt zetten bij de kleuters. Wil je meer lezen over de inhoudelijke inzet van clips? Lees dan verder!

Download voor iPhone/iPad

 

 

iMindmap

Een mindmap kan op diverse manieren gebruikt worden. Deze effectieve app heeft veel manieren om een mindmap te maken! Meer weten over deze app? Lees dan even verder!

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Rekenen

Ook voor rekenen zijn er een aantal goede gratis apps te vinden die je specifiek bij de kleuters kunt inzetten. Ik geef je een aantal voorbeelden.

Reeksen maak de reeks af!

Je ziet een stukje van een reeks. Maar weet jij hoe je de reeks verder moet afmaken? Laat zien dat jij dit kunt! Meer informatie over de app lees je hier.

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

Raad het getal

Weet jij hoe de getallenrij is opgebouwd? Want wat komt er voor de 5?

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Feed the monkey

In deze app ga je aan de slag met tellen! De aap heeft honger en wil een bepaalde hoeveelheid voedsel hebben. Jij moet er voor zorgen dat de aap dit krijgt. Vanuit de app krijg je steeds feedback op je handelen. Lees alles over deze app.

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Programmeren

Programmeren wordt ook steeds meer een onderdeel bij de kleuters. Je leert er namelijk ook vooruit te denken, problemen planmatig op te lossen,  een plannetje te maken hoe je een taak moet aanpakken en nog veel meer! Kleuters moeten zich hier soms echt even in vastbijten!

Hopster coding safari

In de programmeerapp van Hopster Coding ga je aan de slag om dieren te helpen! Maak jij een route voor de dieren zodat ze weer bij hun huis of eten komen? De route maak je door met stukken van de weg te werken of met pijlen. Zo heb je op 2 niveaus aanbod. Lees hoe je deze app in de klas kunt inzetten.

Download voor iPhone/iPad

Kraak de Code – Code Puzzels

Je ziet in deze app een code… Kun jij de code omzetten in gekleurde vakjes die dan samen een figuur opleveren? Een toffe puzzelapp waarbij je echt je hersenen even moet laten kraken om tot een goed antwoord te komen! Lees meer over deze app.

Download voor iPhone/iPad & Android

 

Bee Bot

Bij de Bee Bot moet je van punt a naar punt b komen. Hiervoor moet je de knopjes met pijltjes onderin je scherm gebruiken. Weet jij de route voor de Bee Bot te bedenken? Lees meer over deze app.

Download voor iPhone/iPad
AppStore

Creatie

Wat zijn nou mooie apps om zelf iets mee te creëren? Waarmee je dus echt onderwijs inhoud kunt maken die je zelf maakt?

iMotion

Doormiddel van foto’s maak je een eigen filmpje! Achteraf kun je ook nog tekst inspreken.

Download voor iPhone/iPad

Maak met de app iMotion je eigen stop motion filmpje

Tiny Tap

Met de app Tiny Tap kun je zelf leerinhoud op maat maken! Denk bijvoorbeeld aan een eigen gemaakt spel om de woorden van de woordenschatles mee te oefenen. Ook kun je zoeken in materialen die andere leerkrachten gemaakt hebben.

Download voor iPhone/iPad

 

 

Tekenen op de iPad

Op de iPad kun je via de notitieapp heel goed tekenen! Maak daar eens gebruik van en geef kleuter een gerichte opdracht hiermee. En het leuke is… Je kunt ook foto’s invoegen en daarmee aan de slag gaan om die een ander uiterlijk te geven! Lees meer over de notitieapp.

 

 

 

 

 

Leave a Reply