Maak een route voor de Robot!

Leeftijd: 5 – 10 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Ik vind dit een hele interessante app. Want met deze app kunnen kinderen zelf de Bee Bot programmeren. En daar leren ze natuurlijk heel erg veel van.

Het bedienen van de Bee Bot is in het begin een beetje lastig. Maar als je het eenmaal door hebt is het heel erg leuk voor kinderen. Doordat de navigatie van de makkelijk is kunnen kinderen er snel mee aan de slag. Wel is het belangrijk dat je eerst een goede uitleg geeft. Dit zie ik bij mijn kleuters want als ze het niet begrijpen, en programmeren is toch niet even makkelijk, geven ze het heel snel op!

Maar vooralsnog zie ik vooral dat kinderen heel veel plezier beleven aan het werken met deze app!

De App

Direct als je de app start zie je de bee-bot bewegen. In dit scherm heb je meteen al een aantal keuzes:

  • Play: Hiermee kun je het spel starten
  • Options: Bij de opties kun je de scores resetten
  • Vraagteken: Hier kun je uitleg vinden over de app

We gaan aan de slag met de app door naar play te gaan. Hier heb je de keuze uit 3 spellen:

  • Gewone bee-bot spel
  • 2 Farm spellen

Gewone Bee Bot Spel

Als we het gewone Bee Bot spel spelen dan is de opdracht eigenlijk heel simpel. Zorg er voor dat de Bee Bot zo snel mogelijk bij de bloem komt. Om dit voor elkaar te krijgen moet je de Bee Bot zelf instellen.

Het instellen van de Bee Bot doe je door gebruik te maken van de pijltjes die rechts onderin staan. Je hebt verschillende mogelijkheden voor het instellen. Je kunt er namelijk voor kiezen om stap voor stap aan te geven wat de Bee Bot moet doen, hiervoor moet je elke keer de vorige stap resetten.
Wat je ook kunt doen is in een aantal stappen programmeren. Het is belangrijk om tussen de stappen door de Bee Bot te resetten. Als laatste kun je kinderen ook de opdracht geven om de Bee Bot in een keer te programmeren. Hiervoor is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van wat je moet doen.

In het hoofdscherm van het Bee Bot scherm wordt ook bijgehouden wat je score is voor het oplossen van de puzzels. Hier krijg je dan een aantal sterren voor. Ook mag je je naam invullen voor de ranglijst.

Bee Bot – The Farm

In the farm heb je nog twee spellen die je kunt gaan spelen:

Collect the eggs
Hierbij moet je de eieren zo snel mogelijk verzamelen met de Bee Bot. Hiervoor moet jij de Bee Bot programmeren. Dit kan weer op dezelfde manier als het gewone Bee Bot spel. Ook is er weer een ranglijst.

Herd the sheep into the pen
Hierbij moet je er voor zorgen dat het schaap in zijn hok terecht komt. Hiervoor moet je de Bee Bot programmeren zodat de Bee Bot het schaap in zijn hok kan krijgen. Dit kan op zelfde manier als het gewone Bee Bot spel. Ook is er weer een ranglijst.

Tips voor in de klas

Dit zijn opdrachten die leerlingen heel goed met z’n tweeën kunnen doen. Zelfs kleuters kunnen na een goede uitleg de Bee Bot zo programmeren dat deze de juiste route aflegt.

Natuurlijk is het ook heel erg leuk om de echte Bee Bot te gebruiken in de klas! Daarover zal snel een bericht op deze site komen!

 

Wat leer je van deze App?

Van deze app kunnen kinderen ontzettend veel leren! Jammer genoeg is is Nederland het programmeren geen onderdeel van de kerndoelen. Wat kun je van deze app allemaal leren:

  • Programmeren van de Bee Bot
  • Ruimtelijk inzicht: hoe moet ik de Bee Bot programmeren zodat hij doet wat ik wil
  • Vooruit denken
  • Concentreren

Leave a Reply