tellen1

Oefen met tellen

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

De App

In het instel scherm kun je verschillende dingen aangeven. Je kunt hier aangeven wat het tussen welke getallen het aantal dingen die de aap wil eten moet liggen.

Ook kun je aangeven hoe de vraag aan het kind gesteld moet worden:

  • gesproken, de aap verteld je hoeveel hij wil eten
  • visueel, de aap laat je door middel van een getal zien hoeveel hij wil eten
  • mix van gesproken en visueel, de ene keer verteld de aap het je en de andere keer zegt de aap je precies hoeveel hij wil eten.

Om deze app in een Nederlandse kleuterklas te gebruiken gebruik ik alleen de optie ‘visual’.

We gaan nu verder met de opdrachten die de aap je geeft.

Ik heb er bij deze opdracht voor gekozen dat ik maximaal tot 5 wil tellen. Ik zie nu dat de aap 5 mango’s wil eten. Door op de rode button bij de mango te klikken kan mango’s neerleggen. Als ik het juiste aantal bereikt heb dan klik ik op de aap. Als ik het goed gedaan heb dan eet de aap alle mango’s op. En krijg ik een nieuwe vraag.
Doe ik het verkeert dan eet de aap niets op en vallen de foute producten weer terug in het gat en mag ik het opnieuw proberen.

Het kan ook voorkomen dat de aap twee verschillende dingen wil eten! Door op de juiste rode knoppen te drukken krijg je de juiste producten.
Als je klaar bent met de juiste aantallen producten neer te leggen klik je op de aap. Als het goed is dan eet de aap alles op. En dan krijg je een volgende vraag te zien.
Is het nog niet helemaal goed dan vallen de producten door de gaten heen en mag je het opnieuw proberen.
Als ik kies voor de optie dat het aantal te eten dingen voor de aap tussen de 1 en de 20 moet liggen zie ik dat er een extra rij bij komt.

De vragen die de aap je gaat stellen worden nu na verloop van tijd ook complexer. Hij vraagt je nu van beide producten een bepaald aantal neer te leggen.
Als je het goed doet dan eet de aap alles op. En krijg je een volgende vraag te zien. Leg je echter het verkeerde aantal neer dan vallen alle producten door de gaten en mag je het nog een keer proberen.

Tips voor in de klas

Dit is een app die je heel specifiek voor kinderen in kunt stellen. Want is een kind eenmaal aan de slag met een opdracht krijg hij/zij alleen maar vragen over cijfers tussen de 1 en de 9, als je dat hebt ingesteld. Je kunt dus eindeloos blijven oefenen.
Verder raad ik je aan om kinderen in tweetallen met deze app te laten werken. Ze kunnen elkaar zo helpen om de opdrachten te maken. Als de een het fout doet kan de ander hem wellicht corrigeren en komen ze samen tot de beste oplossingen.
Het is geen hele grote app om als leerkracht door te nemen. Daarom raad ik je ook aan om deze app zelf eerst een aantal keer te spelen voor je kinderen uit je klas er mee aan het werk laat gaan.

Mijn Mening

Door deze app leer je tellen tot een bepaalde hoeveelheid. Ook leer je al een beetje sommetjes maken als de aap je vraagt om twee verschillende hoeveelheden neer te leggen.
Met deze app kun je als leerling eindeloos veel oefenen. Doordat je samen met een aap oefent en hij steeds jouw producten op eet als je het goed hebt gedaan spreekt het kinderen erg aan.
Het is wel jammer dat je eigenlijk eindeloos veel blijft oefenen en de app niet aangeeft dat je een keer klaar bent.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Het instellen van wat je wil gaat ook heel makkelijk. Het is overzichtelijk en je kunt snel aan het werk.

Leave a Reply