Tijdelijk gratis apps om de ontwikkeling te stimuleren

Posted by on mrt 16, 2020 in Materiaal | 4 Comments
Tijdelijk gratis apps om de ontwikkeling te stimuleren

In deze tijd waarin kinderen thuis zitten willen de app ontwikkelaars jullie ook helpen. Sommige maken apps tijdelijk gratis! En juist daarmee ga ik jullie helpen! Je krijgt van mij een overzicht van apps die tijdelijk gratis zijn. Ik probeer ze zo veel mogelijk actueel te houden. De totale lijst met apps voor alle kinderen, ook midden- en bovenbouw. Vind je hier.

Laatst bijgewerkt: 28 maart 20:06

Elke week hebben we een toffe bingo waarin ook gratis apps en website worden gebruikt! Lees alles over deze bingo.

Bug Mazing

Ga aan de slag met spelletjes rondom cijfers, letters, kleuren en patronen! Een toffe spannende app voor jonge kinderen.

Prijs: € 2,99 gratis tot 31 maart voor Android vanaf 29/3 gratis!
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

Rupsje Nooitgenoeg – Kleuren & vormen

Ga samen met Rupsje Nooitgenoeg aan de slag met vormen en kleuren! Oefen met sorteren, maak puzzels, maak patronen en nog veel meer! Een toffe app voor kleuters.

Prijs: € 5,49 voor een bepaalde tijd gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Gruffalo Games

Speel spelletjes met de Gruffalo! Puzzel, speel memory, drie op een rij, vang noten en doe nog veel meer leerzame spelletjes samen met de Gruffalo. Een hele gave app voor jonge kinderen. Lees er alles over.

Prijs: € 3,49 tot 12 april gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

My Town – School

Neem een kijkje in de school! Speel/werk op 9 locaties, doe experimenten, speel muziek en doe balspelletjes. En doe dit alles met verschillende karakters. Een mooie app om samen over school te praten.

Prijs: € 3,49 Tijdelijk gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

Dierenpuzzels

 

Duik in de dierenwereld! Tik het dier op een van de continenten aan. En maak de puzzel van de dieren. Is je dier af? Dan hoor je ook nog het geluid van ‘t dier.

Prijs: € 2,29 Tijdelijk gratis!
Download voor iPhone/iPad

 

 

Video Touch – Dieren

Video’s over boerderij dieren! Luister naar hun geluiden en zie filmpjes over hoe ze leven. Bij elk dier zijn 4 filmpjes.

Prijs: € 2,29 Tijdelijk gratis!
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Pepa Pig Happy Mrs. Chicken

Speel spelletjes met Pepa Pig! Zoek het spoor, maak puzzels, zoek verschillen en nog veel meer!

Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Hopster Coding Safari

Maak routes voor de dieren om bij hun huis te komen! De routes kun je op verschillende niveaus maken. Een echte aanrader om thuis of in de klas mee aan de gang te gaan. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,29 Tijdelijk gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

Melody Jams

Ste je eigen muziekband samen en begin met muziekmaken! Kies de instrumenten die je sterren mogen bespelen. En bespeel zelf ook een instrument. Welk lied kun jij componeren?

Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Polly Puzzelt

 

Peuter zoo – Diertjes maken

Maak het diertje wat je onderin beeld ziet door de lagen te schuiven. Als je het juiste diertje hebt gemaakt krijg je de naam te horen en zie je confetti! Je kunt dit op meerdere niveau’s doen.

Prijs: € 2,99 gratis voor een bepaalde tijd
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Letterprins

Letterprins is terug! Dit is echt een super goede app om lezen mee te oefenen. Er zitten meerdere oefeningen in waaronder lezen, woordenschat en flitsen. Het is een app die je als ouder/leerkracht/begeleider samen kunt doen met een kind. Echt een aanrader om te gebruiken om het lezen te stimuleren! Lees alles over deze app.

Prijs: € 4,49 een bepaalde tijd gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Dierentuintrein – Zoo Train

In deze app kun je 5 verschillende spelletjes doen met dieren. Je kunt figuren afmaken, muziek maken, treinen maken, Engelse woorden leren en maken en met treinbanen aan de slag. De taal in de app is Engels maar hier heb je niet tot nauwelijks last van. Een mooie app in het thema dierentuin.

Prijs: € 1,09 nu tijdelijk gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Digiboeks

Ook bij digiboeks hebben ze de website tijdelijk helemaal open gezet voor iedereen! Zo kun je gratis luisteren naar (prenten)boeken. Je kunt zelf op thema zoeken. Kies je boek en begin meteen met luisteren/lezen. Zo lang het thuisonderwijs duurt blijft digiboeks gratis beschikbaar. Naar digiboeks.

BereslimmeBoeken

Bij bereslimmeboeken kun je prentenboeken luisteren. Er zijn steeds twee varianten. Een variant met vragen en een variant zonder vragen. Met de onderstaande gegevens kom je bij de gratis beschikbare prentenboeken. Ook zijn er gratis lessen voor ouders beschikbaar die ze met hun kinderen kunnen doen.

Via: https://next.bereslim.nl/login
Gebruikersnaam: bereslim100943
Wachtwoord: Bieb2020

Osmo Kaleidoscope

Heb je thuis of op school een set van osmo dan is de app Osmo Kaleidoscope een echte aanvulling. Je kunt met allerlei materialen in kaleidoscopisch figuur maken. Je kunt hier allerlei materiaal voor gebruiken! Een leuke activiteit om de wereld van de kaleidoscoop te ontdekken.

Prijs: € 9,99 nu tijdelijk gratis! 
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Woordwiel

Met de app woordwiel kun je zelf woorden gaan maken door aan de tandwielen de draaien. Wanneer je een bestaand woord hebt gemaakt kun je er een foto van maken en in je eigen tuin plaatsen! Echt een aanrader om samen mee aan de slag te gaan.

Prijs: € 1,09 tijdelijk gratis! 
Download voor iPhone/iPad

 

Moji Bingo

Speel bingo met sommen! Los de som op en kies het antwoord in het raster. Wanneer heb je bingo? Je kunt deze app helemaal op je eigen niveau instellen! Lees er alles over.

Prijs: € 2,29 tot 31 maart gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Moji Kloktrainer

Moji kloktrainer is een super goede app om analoog te leren klokkijken. Je gaat echt handelend aan de slag met klokkijken. En moet steeds de tijd goed zetten. Wanneer je een niveau hebt afgerond mag je door naar het volgende niveau. Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,29 tot 31 maart gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

 

Little Digits

In deze app ga je aan de slag met getallen, hoeveelheden en met sommen! Je ziet bijvoorbeeld een getal in beeld. Hoeveel vingers zijn dat? Leg ze op het scherm. Een andere opdracht is dat je een som ziet. Kun jij dat antwoord geven doormiddel van het neerleggen van je vingers? Echt een top app vind ik! Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis voor iPad
Download voor iPad

 

 

 

 

Garfield’s Count me in

Deze app is echt een rekengame. Garfield’s vriendjes zijn ontvoerd door buitenaardse wezentjes. Garfield kan ze bevrijden. Hiervoor moet hij allerlei rekenuitdagingen oplossen. Door te oefenen en toverdrankjes te verdienen kan hij vooruitgang boeken. Lees alles over deze app.

Deze app is gebaseerd op het rekenmuurtje van Bareka.

Prijs: € 4,99 tot 1 mei gratis voor iPhone/iPad & Android
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

 

Fundels

Op Fundels kun je digitale prentenboeken luisteren en bekijken! Kies als je de app hebt geïnstalleerd voor: “Doorgaan zonder aan te melden”. Dan heb je toegang tot 15 prentenboeken gedurende deze periode dat de scholen dicht zijn. Je moet de prentenboeken wel even naar je device downloaden.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

Voorleeshoek

In de app van de voorleeshoek kun je allemaal gesproken prentenboeken vinden. Deze worden geanimeerd voorgelezen! Je kunt nu een maand gratis van deze app gebruik maken. Een echte aanrader om de taalontwikkeling te blijven stimuleren!

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

Bubbles

In deze app maak je eenvoudige op- en aftreksommen. Zodra je het antwoord op je som ziet gooit tik je deze aan. De aap gooit nu de bal naar het antwoord en geeft je feedback. Wanneer heb je de hele slinger met antwoorden weggespeeld. Een mooie app om je rekenvaardigheid te oefenen! En… Je kunt deze app instellen naar eigen niveau. Dus ook voor oudere kinderen te gebruiken.

Prijs: € 2,99 tot 6 april gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Smart games Live

Een aantal van de bekende smartgames zijn nu ook digitaal online te spelen! Je kunt instappen op je eigen niveau. Maar ook bij starter beginnen en zo steeds naar een moeilijkere opdracht gaan. Ga naar de website van Smartgames.

Dit is op elk device te doen. In het Nederlands. En tot 1 juni gratis.

ColourCode

Je krijgt een afbeelding te zien die je moet namaken met de stukken die er liggen. De afbeelding ze je bovenin staan. Draai de stukken die je nodig hebt zo dat alles past. Het spel wordt steeds een beetje moeilijker.

Prijs: € 2,99 gratis tot 1 juli 2020
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Intro to cursive

Oefen met het aan elkaar schrijven van verbonden schrijft. Eerst wordt de letter je voorgedaan en daarna kun je het zelf doen. Deze app kun je goed combineren met de Apple Pencil.

Prijs: € 5,49 tot 1 april gratis voor iPhone/iPad!
Download voor iPhone/iPad

Intro to Colors

In deze app ga je aan de slag om de verschillende kleuren te leren. Je sorteert ze, maakt er muziek mee, kunt tekenen en je zoekt de kleuren. Let op! Deze laatste oefening is wel in het Engels.

Prijs: € 5,49 tot 1 april gratis voor iPhone/iPad!
Download voor iPhone/iPad

 

 

Intro in to Letters

Oefen met het schrijven van letters! In deze app worden de letters op verschillende manieren aangeboden zodat kleuters weten hoe ze deze app moeten schrijven. Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,99 tot 1 april gratis voor iPhone/iPad!
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Rupsje Nooitgenoeg

Breng rupsje nooitgenoeg tot leven! Laat ‘m fruit eten tot rupsje nooitgenoeg genoeg heeft gegeten om een vlinder te worden. Let op… Deze app kun je alleen gebruiken als je een iPad 6th generation, pro of hoger hebt. Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,99  tot 1 april 2020 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

 

Teachers Pack 3

Oefen verschillende vaardigheden zoals verschillen zoeken, doolhoven oplossen, puzzels maken en nog veel meer! Een mooie app waarin ook nog je ontwikkeling wordt bijgehouden. Lees er alles over.

Prijs: € 2,99 gratis tot 1 april
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

 

 

Inleiding tot wiskunde – Leer getallen en cijfers

Leer cijfers te koppelen aan aantallen. Oefen met cijfers schrijven. De posities op de getallenlijn en nog veel meer! Lees alles over de app.

Prijs: € 5,49 tot 1 april gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Duh Boekjes

Kleuters hebben heel veel vragen! De duh boekjes zijn interessant om samen te lezen! Alle boekjes zijn multi toch boekjes waarin tekst, audio en video te vinden is. Een echte aanrader! De link hier onder is naar een van de boeken. Je kunt de andere boeken daar ook vinden.

Heppi naar bed – Jop gaat slapen

In deze app ga je aan de slag met het bedritueel van Jop! Wat komt er allemaal bij kijken als je gaat slapen? Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 gratis tot 5 april
Download voor iPad/iPhone
badge_appstore-lrg

 

 

Jop gaat naar school

Jop gaat naar school hoe verloopt zo’n dag op school? Samen met Jop ontdek je zijn schooldag. Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 gratis tot 5 april
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

Jop’s Puzzels

Maak puzzels op verschillende niveau’s rondom het thema van Jop. Je kunt instellen hoeveel stukjes de puzzel heeft. En je kunt instellen of de achtergrond zichtbaar is of niet.

Prijs: € 3,49 gratis tot 5 april
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

 

 

Jop gaat eten

Jop gaat eten! En jij mag hem helpen om een lekkere maaltijd te bereiden. Een leuke app voor jonge kinderen om met koken en eten bezig te zijn. Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 tot 5 april gratis
Download voor iPad/iPhone
badge_appstore-lrg

 

Jop is jarig

Vier digitaal de verjaardag van Jop! Haal taart, versier een kroon, maak uitnodigingen voor het feestje en nog veel meer! Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 tot 5 april gratis
Download voor iPad/iPhone

badge_appstore-lrg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments

 1. Dennis
  18 maart 2020

  Er blij met deze gratis content nu de kinderen thuis zijn. Erg educatief

  Reply
 2. Coronavirus – Welkom in de 1ste kleuterklas
  18 maart 2020

  […] Kleuters digitaal […]

  Reply
 3. Elk e
  18 maart 2020

  Fantastisch dat deze apps tijdelijk gratis worden aangeboden. Bedankt!! Zeker voor thuisscholing met ook oudere kinderen die allerlei weekkalender hebben, is het fijn om de kleuters ook speelse taken te kunnen geven gelijktijdig.

  Reply
 4. Hille
  19 maart 2020

  Garfield count me in, ook gratis! Echte aanrader voor vanaf groep 2.

  Reply

Leave a Reply