Luister naar rijmverhaaltjes met Muis

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Mijn Mening

Wauw wat een mooie app is dit zeg! De verhaaltjes van Muis en Beer worden echt prachtig voorgelezen. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf het verhaal voor te lezen. Want je ziet de tekst in beeld. En moet zelf ook de bladzijden omslaan.

Wat ik echt prachtig vind aan deze app is dat de verhaaltjes op rijm zijn! Dat klinkt niet alleen mooi maar door mee te rijmen leren jonge kinderen klanken te herkennen, wat weer een belangrijke vaardigheid is voor aanvang van het leren lezen.

De verhaaltjes zijn ook interactief Zo kun je lampjes aan doen, radio’s aan/uit zetten, dingen laten rijden en nog veel meer animaties ontdekken!

Van de makers van de app heb ik begrepen dat er steeds nieuwe verhaaltjes in de app verschijnen die aansluiten op de actualiteit en belevingswereld van jonge kinderen.

Deze app is ook nog eens helemaal gratis. Er zit geen reclame in helemaal niets. Echt een aanrader voor de taalontwikkeling van jonge kinderen dus!

De App

Wanneer ik de app start zie ik dat ik 5 verschillende verhaaltjes heb:

  • Thuis blijven
  • Tellen maar
  • Samen rijmen
  • Beestjes
  • Vriendjes

Ik kan ook de radio laten klinken, de aap in het karretje laten rijden en het licht aan/uit doen bij de lamp.

Alle verhaaltjes worden voorgelezen. Maar je ziet ook de tekst in beeld zoadat je er voor kan kiezen om zelf voor te lezen. Je moet actief zelf de bladzijde omslaan.

Er worden regelmatig nieuwe verhaaltjes geplaatst.

Tip’s voor in de Klas

Ik vind deze app echt super voor jonge kinderen om extra taalaanbod te krijgen! Ik zou ‘m dan ook zeker inzetten voor jonge kinderen die je wilt stimuleren met extra taal. Meer tip’s voor apps die je kunt inzetten om taal te stimuleren vind je hier.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Als je naar de ontwikkeling van kinderen kijkt stimuleer je met deze app:

Beginnende geletterdheid – Verhaalbegrip

  • Gebruikt en leert (nieuwe) woorden naar aanleiding van verhalen en/of een thema. De nieuwe woorden liggen in de belevingswereld van het kind.

 

 
 

Leave a Reply