Maak je eigen mindmap

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wat een handige mindmap app is dit zeg! Echt een app die je heel goed in de klas kunt inzetten zeg! De app is makkelijk te bedienen. Je kunt overal foto’s voor in je mindmap vandaan halen. Dat vind ik heel prettig want als je een mindmap bij een prentenboek wilt maken. Dan wil je natuurlijk de plaatjes uit het prentenboek gebruiken. Dat kan! Je maakt foto’s met de camera. En voegt deze in, in de mindmap.

De structuur van de mindmap kun je helemaal zelf bepalen. Dit werkt heel eenvoudig. Door te tekenen maak je steeds weer nieuwe takken. De kleur en stijl van de takken kun je telkens weer aanpassen.

Ook de afbeeldingen en de teksten die je maakt kun je keer op keer eenvoudig aanpassen.

Deze app is gratis en hier zit ook echt geen reclame in of niets. Echt een top app om te gebruiken binnen het kleuteronderwijs!

De App

Wanneer je deze app start kun je eerst een introductiefilmpje kijken hoe je met deze app moet werken. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe de app werkt. En welke opties er allemaal zijn.

Daarna kun je aan de slag! Je kunt vele vormen kiezen voor je mindmap. Wanneer je een vorm gekozen hebt ga je hiermee aan de slag. Je kunt nog wel de stijl van de takken aanpassen. En elke kleur gebruiken die je wilt.

Het invoegen van foto’s en tekst gaat eenvoudig. En ook is er de mogelijkheid om zelf een tekening in te voegen.

De mindmap wordt automatisch opgeslagen. En je kunt ‘m altijd weer aanpassen indien nodig!

Tips voor in de Klas

Deze app kun je heel goed gebruiken in combinatie met het digibord. Wanneer je de iPad aansluit op het digibord kun je alle kleuters mee laten kijken en denken met de mindmap.

Wat leer je van deze App?

Een mindmap is een techniek om je gedachten en denkpatronen in beeld te brengen. Je kunt de verbanden tussen dingen mooi zien. En zo op andere ideeën komen.

Het doel van een mindmap is het in kaart brengen van alle aspecten van een onderwerp. De onderlinge relaties en aspecten worden zo duidelijk. Het geeft je inzicht!

    Leave a Reply