Toffe apps voor het begin van het schooljaar!

Posted by on sep 1, 2019 in Materiaal | No Comments
Toffe apps voor het begin van het schooljaar!

Wat zijn nou toffe apps om aan het begin van het schooljaar in te zetten? Ik laat ze je in dit blog zien!

Bewegen maar met die App!

In de app box battle zie je een cijfer. Precies dit aantal blokjes moet je selecteren! En wat nou het toffe is… Je ziet de blokjes virtueel in jouw klas! Je kunt laag gaan zitten en dan ben je ook dichter bij de blokjes. Naarmate je verder in het spel komt worden de aantallen die je moet maken ook steeds groter. Een echte aanrader dus bij het oefenen van hoeveelheid aan ene cijfer koppelen. Lees er meer over.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Een schooldag met Jop

foto 5 (2)

 

Ga samen met Jop digitaal voor het eerst naar school! Ontdek de structuur in de schooldag van het inpakken van je rugzak tot het spelen en leren in de klas. En natuurlijk dat je daarna weer naar huis gaat. Een aanrader om in de eerste weken van het schooljaar te doen en er samen met de kinderen over te praten. Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis! 
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

Speel mee met de Gruffalo!

Van de Gruffalo zijn er 2 geweldige apps. En eigenlijk kun je in beide aan de slag met leerzame spelletjes. Zo kun je memory doen, teloefeningen doen, aangeven welke afbeelding van de Gruffalo er niet bij past en nog veel meer van dit type spelletjes! Een echte aanrader! Lees meer over de apps van de Gruffalo.

Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Aan de slag met Foto’s!

Op elke iPad zit een camera. En daar kun je echt fantastische dingen mee doen met kleuters! Een leuke opdracht voor de eerste weken is dat je ze vraagt hun favoriete plek in de klas te fotograferen. En laat ze daar dan vervolgens over vertellen. Nog meer ideeën om met de camera te doen vind je hier!

Wie is familie van Elkaar?

Wie zijn er familie van elkaar? In deze app ga je de stamboom uitzoeken! Wie zijn de ouders van een groepje kinderen? Let hierbij op kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Je krijgt steeds weer feedback vanuit de app of je het goed gedaan hebt. En het leuke is… Er zit zelfs een spel in wat je met z’n tweeën kunt spelen. Een app voor pientere kleuters die net even wat meer aankunnen. Lees er alles over.

Prijs: € 2,29 & 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Hoe schrijf je de letters van mijn Naam?

Juf Jannie heeft een nieuwe app! Namelijk een app om te oefenen met schrijven van letters! Ook worden de cijfers aangeboden. Een echte top app om te oefenen hoe je je naam moet schrijven of juist de naam van je vriendje/vriendinnetje. Lees alles over deze app.

Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad

 

Teken je vakantie op de iPad!

De iPad heeft een super handige app namelijk de notitie app. En wist jij dat je in deze app kunt tekenen? Laat de kleuters eens een tekening maken van hun vakantie op de iPad! Wil je weten hoe deze app precies werkt? Lees er dan meer over.

Leave a Reply