Ga samen met Jop digitaal voor het eerst naar school!

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € 3,49 Tijdelijk gratis!
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De App

foto 2 (1)

Als je de app start hoor je een vrolijk lied over Jop die naar school toe gaat met zijn vriendjes.

Vandaag gaat Jop naar school! Je moet hem helpen om een stukje fruit, een pakje en een boterham in zijn broodtrommel te doen. Want dit heeft hij nodig op school.
Dit de eerste plaat van het verhaal. Jop komt op school en hoort dat hij zijn jas en tas aan een eigen haakje moet ophangen. Je mag de andere kinderen uit zijn klas ook helpen om hun jas en tas aan het juiste haakje te hangen.

Alle kinderen zitten in de kring. En zingen het weekliedje. Je leert van dit lied de dagen van de week en op welke dagen je naar school gaat. Ook bepaal je welk weer het wordt.
Muziek maken samen met aap! Eerst hoor je de twee verschillende instrumenten. En daarna mag je het muziekstukje spelen wat je in de gele balk rechts boven ziet. Dit wisselt elke keer als je de app speelt.
Na het muziek maken gaat Jop met zijn vriendjes buitenspelen. Ze doen een tikspelletje. Doe je mee? Je moet zo snel mogelijk zeven andere kinderen tikken.

Jop en zijn vriendjes in de klas gaan eten en drinken. En zingen daarbij het eet en drinklied! Daarna mag je aan alle kinderen een pakje, stukje fruit en een boterham geven. En daarna mag je ze helpen om dit allemaal op te eten.

foto 5 (1)

Jop gaat aan het werk. Zijn eerste werkje is het nabouwen van een blokkentoren. En jij mag hem helpen. Sleep de blokken naar de juiste plek.
Het tweede werkje dat Jop doet is hamertje tik. Je moet Jop helpen om de stukjes op de juiste plek te leggen en ze daarna vast te hameren.

Na het spelen moet er natuurlijk opgeruimd worden, ook door Jop. Help jij hem om de juiste stukjes in de juiste bakken te doen?
De schooldag is afgelopen! Alle kinderen uit de klas van Jop worden opgehaald door hun vader of moeder. Je moet ze alleen helpen om bij hun ouders te komen door ze aan te klikken.

Jop zijn schooldag zit erop. Maar de app is nog niet afgelopen! Er zit namelijk nog een puzzelspel in de app!

foto 5 (2)

Je kunt uit diverse puzzels kiezen. Ga je puzzelen? Dan kies je eerst een puzzel.
Daarna kies je uit hoeveel stukjes de puzzel moet bestaan die je gaat doen.
Je krijgt dan vervolgens steeds een stukje van de puzzel aangereikt. Dit moet je op de juiste plek leggen. Als je het op de goede plek hebt neergelegd dan blijft het stukje liggen. En zo heb je uiteindelijk de hele puzzel gelegd.

Tips voor in de Klas

foto 1 (1)

Voor elk kind is het spannend om naar school toe te gaan. Kinderen kun je heel goed helpen om zich voor te bereiden op een schooldag! Speel samen met je kind deze Jop app. Ook op de peuterspeelzaal/voorschool/kinderdagverblijf kun je deze app heel goed inzetten. Zo kun je peuters voorbereiden op wat gaat komen.

Als je kind eenmaal een aantal dagen hebt gehad kun je samen met de juf je eigen dagritme maken!
Je kunt ook samen met kinderen de Jop app spelen en het dagritme van Jop tekenen!
Download het dagritme schema hier.

Mijn Mening

foto 2 (2)

Deze app laat naar mijn mening heel duidelijk zien hoe een schooldag kan verlopen. Thuis pak je de tas in met spullen die je nodig hebt. En op school hang je dan je jas en tas op een eigen haakje. Daarna ga je in de kring zitten. Dit is hoe het in de meeste kleuterklassen ook gaat. Heel duidelijk dus!
Daarna worden verschillende activiteiten gedaan spelen, buitenspelen, muziek maken en eten en drinken. Allemaal activiteiten die je in een kleuterklas tegen kunt komen.
De navigatie binnen de app is duidelijk en eenvoudig te bedienen voor kinderen. Je hebt het immers zo door.

Mijn conclusie over deze app is dat dit een welkome aanvulling in klassen, voorscholen, kinderdagverblijven en thuis als voorbereiding op school!

Leave a Reply