Oefen met het schrijven van letters en cijfers!

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een praktische app is dit zeg! Ik kan per kleuter aangeven welke cijfers/letters hij/zij mag schrijven. En wat ik helemaal fijn vind is dat ik met deze app de Apple Pencil kan gebruiken. Je met kleuters met deze app aan de slag gaat en met de Pencil dan kun je ook meteen aan de goede pengreep werken! Met de Apple Pencil kun je namelijk je hand op de iPad leggen. En registreert de iPad alleen het schrijven van de Pencil.

Ik vind het als leerkracht fijn dat de letter/cijfer eerst voorgedaan wordt. En dat je het daarna zelf mag proberen. Als je dan vervolgens een foutje maakt begin je opnieuw.

Tijdens het schrijven wordt bijgehouden hoe lang je er over hebt gedaan om de letter/cijfer, binnen de voorgedrukte vorm, te schrijven. Dit zie je uiteindelijk in je overzicht terug. Je kunt zo ook focussen op vlot en netjes schrijven. Hoewel voor mij als leerkracht de focus vooral eerst ligt op netjes schrijven en nog niet op vlot, dat komt later wel.

Ik vind dit een hele bruikbare app in de onderbouw!

De App

In deze app kun je voor elke kleuterin je klas een eigen account aanmaken. Je kunt dan per kleuter instellen welke letters en/of cijfers er geschreven worden.

Vervolgens ziet de kleuter alleen wat hij/zij mag gaan schrijven!

Je hebt de keuze uit:

  • Cijfers
  • Kleine letters
  • Hoofdletters

Deze kun je gaan schrijven!

Eerst wordt je voorgedaan hoe je de letter of het cijfer moet schrijven en daarna mag je het zelf gaan doen. Er wordt bijgehouden hoe lang je er over doet om de letter te schrijven. Wanneer je uit de letter gaat krijg je ook feedback en moet je opnieuw beginnen. Je kunt zowel met de Apple Pencil schrijven als met je vinger.

Verder heb je ook nog een optie hoe de achtergrond eruit moet gaan zien tijdens het schrijven. Je kunt kiezen tussen groen en wit. Deze voorkeur wordt opgeslagen.

Tips voor in de Klas

Deze app is goed in te zetten voor kleuters die willen leren schrijven. Wat ik wel belangrijk vind is dat ze een gerichte opdracht mee krijgen als ze met deze app aan de slag gaan. Je kunt aan het volgende denken:

  • Schrijven van de eigen naam
  • Schrijven van de naam van een klasgenootje
  • Schrijven van korte woordjes
  • Schrijven van het cijfer van de week

En zoals ik al eerder schreef… Deze app werkt echt perfect in combinatie met de Apple Pencil! Je kunt dan echt een pengreep oefenen. En je hand op de iPad leggen, net zoals je op papier schrijft.

 

Leave a Reply