Georello Tech – Bouwmateriaal

Posted by on sep 20, 2015 in Materiaal | No Comments
Georello Tech – Bouwmateriaal

gt01

Ontdek, bouw en laat de ketting lopen

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 27,99
Koop Georello Tech

Mijn Mening

Ik vind dit constructiemateriaal echt super gaaf! Ik merkte aan de kinderen dat ze meteen enthousiast werken toen ik het materiaal in de klas liet zien. Eerlijk gezegd werd ik er zelf ook enthousiast van. Het materiaal is zo veelzijdig. Je kunt veel kanten op met het bouwen. Je kunt in de hoogte bouwen, in de lengte en je kunt zelfs plat bouwen! Wat ik vooral merk is dat het materiaal echt uitdaagt om aan de slag te gaan. En iets te maken.

In het bijgeleverde boekje staan een aantal voorbeelden. Sommige zijn moeilijk en andere zijn makkelijker. Als leerkracht kun je natuurlijk sturen in wat kinderen gaan bouwen. Het boekje kan je hierbij helpen.

Wat ik echt leuk vind aan dit bouwmateriaal. Is dat je kleuters die uitdaging kunnen gebruiken prima met dit bouwmateriaal kunt uitdagen! Ik merkte dat ze het leuk vonden om ermee aan de slag te blijven gaan. Ook meisjes vonden het leuk om ermee te bouwen.

Kortom dit materiaal is voor de kleuters zeker geschikt als plusmateriaal. Voor de midden- en bovenbouw kun je het goed voor alle kinderen gebruiken. Een echte aanrader om je constructiemateriaal te verrijken!

Het Materiaal

gt03

Als ik de doos van georello tech open doe zie ik in verschillende zakjes allemaal bouw onderdelen zitten.

In de doos zitten in totaal 266 onderdelen om mee te bouwen. Er zit qua bouwmateriaal van alles in, tandwielen, verbindingsstukken, propellers, materiaal om je constructie te laten staat en ga zo nog maar even door. Ook zit er een ketting in die je qua lengte zelf kunt stellen. Door de ketting te gebruiken zet je alles in beweging.

In de doos zit ook nog een boekje met een aantal voorbeelden. Bij dit boekje met voorbeelden is het niet zo dat er stap voor stap beschreven staat wat kinderen moeten doen. Maar er staat een voorbeeld. Door goed te kijken kun je dit voorbeeld namaken.

Met dit materiaal kun je zowel horizontaal, verticaal als diagonaal bouwen. Dit geeft kinderen veel vrijheid. Het geeft ze de mogelijkheid om echt te maken wat er in hun hoofd zit.

Tips voor in de Klas

Ik heb dit materiaal in verschillende klassen bij ons rond laten gaan. Wat ik vooral merkte was dat kinderen eerst aan de slag gaan met het nabouwen van verschillende constructies uit het boekje. Als ze dat eenmaal in de vingers hebben zie je dat ze ook andere constructies gaan bouwen die ze zelf bedacht hebben.

De voorbeelden in het boekje vragen van kinderen heel wat doorzettingsvermogen want soms zijn ze best heel moeilijk!

Met materiaal als dit laat ik kinderen eigenlijk altijd in twee- of drietallen bouwen. Want zo kunnen ze elkaar helpen, enthousiasmeren en stimuleren.

Voor de onderbouw vind ik dit materiaal wat prima pas bij kinderen die extra uitgedaagd moeten worden.

Wat leer je ervan?

gt02

Door met dit bouwmateriaal te werken leren kinderen de volgende vaardigheden:

  • Samenwerken: als je samen een bouwopdracht maakt
  • Je concentreren op de activiteit: je moet je echt concentreren op het materiaal om het tot een goed einde te brengen
  • Ruimtelijk inzicht: je vergroot het ruimtelijk inzicht door met dit materiaal te werken
  • Reflecteren: Als je nabouwt uit het boekje moet je steeds weer kijken of het klopt wat je doet. Als je zelf iets bedenkt om te bouwen dan is het belangrijk om steeds weer te bedenken of het klopt met wat je hebt bedacht.

 

Leave a Reply