Puzzel uit wie van wie familie is!

Leeftijd: 5 – 9 jaar
Prijs: € 2,29 & 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Mijn Mening

Wat een toffe uitdagende app is dit zeg! In elk spel moet je steeds uitzoeken wie van wie familie is. Hiervoor moet je letten op kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. En dit moet je dan weer combineren met het kind waarvan je de ouders of opa’s en oma’s moet zoeken.

De spellen zijn echt leuk en afwisselend. Je zult je hoofd er echt over moeten breken want soms zie je het niet meteen. Voor pientere kleuters is dit echt een uitdaging. Aanrader om voor hen in het achterhoofd te houden!

De App

Wanneer ik deze app start zie ik dat je 4 verschillende spellen kunt spelen. Deze zal ik zo toelichten. Verder heb je een demo, hier laat de appmaker zien hoe het spel werkt. Verder heb je een informatiebutton. Hier wordt met tekst de spelen uitgelegd.

Je hebt ook nog de button ontdek posters. Hier kun je vanuit een iemand zien hoe de stamboom zich ontwikkeld. Wie zijn de ouders? En wie zijn de opa’s en oma’s. Je kunt zelfs terug naar de overgroot opa’s en oma’s!

Dan ga ik jullie nu uitleggen hoe alle spellen werken!

Broertjes en Zusjes

In het spel broertjes en zusjes zie je een familie van 6 broertjes en zusjes. Je weet nog niet wie de vader en moeder van deze broertjes en zusjes zijn. Je moet kijken naar de kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Bij welke vader of moeder zie je dit ook? Goed speuren en dan kom je er achter! Wanneer je het goed doet krijg je de volgende opdracht. Als het niet goed is krijg je ook feedback en mag je het opnieuw proberen. In totaal heb je 10 opgave die je kunt maken.

Mama’s en Papa’s Solo

Bij het volgende spel zie je maar één kind. Maar welke vader en moeder horen hierbij? Ook hier moet  je  goed kijken naar de kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Welke vader of moeder horen er bij het kind? Zoek ze en sleep ze in de vakjes. Er zijn in totaal 10 opgaven.

Mama’s en Papa’s Duo

Je kunt het spel Mama’s en Papa’s Solo ook samen spelen! Je ziet beide één kind. Om de beurt mag je een vader of moeder kiezen die bij jou kind hoort. Let op goed op de kleur van de huid, vorm van de mond en de tanden van de kinderen. Wanneer je het goed gedaan hebt mag je kiezen wie je volgende opdracht gaat worden. In totaal kun je beide 10 opdraven maken.

Oma’s en Opa’s

In het laatste spel Oma’s en Opa’s ga je uitzoeken wie de Opa en Oma zijn van een kind. Ook hier moet  je  goed kijken naar de kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Welke vader of moeder horen er bij het kind? Zoek ze en sleep ze in de vakjes. Er zijn in totaal 10 opgaven.

Tip’s voor in de Klas

Dit spel is echt een spel voor pientere kleuters! Je zult echt flink moeten puzzelen om er achter te komen wie van wie familie is. Ik raad dan ook aan dat om deze app eerst aan de pientere kleuters samen te doen en uit te leggen. En ze daarna aan de slag te laten gaan met deze app.

Ook de Mama’s en Papa’s duo’s is echt een aanrader om twee pientere kleuters samen te laten spelen!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

 • Vooruit denken
 • Je concentreren op een activiteit
 • Plezier beleven aan een spel
 • Samen spelen
 • Actief meedoen

 

12 Comments

 1. Marije
  10 september 2019

  Super leuk voor het groepje slimme kleuters dat ik elke week begeleid!
  Een welkome aanvulling op het programma 😊

  Reply
 2. Annedien
  10 september 2019

  Wat een fantastische app! Zoals je zegt, echt voor de pientere kinderen. Dat vind ik fijn omdat de pientere kinderen vaak uitgedaagd worden door de app in te stellen op bijv. groep 3. Deze app laat ze echt redeneren in plaats van gewoon verder te gaan met letters ofzo. Ik zou deze app graag winnen voor mijn school!

  Reply
 3. Chantal
  10 september 2019

  Wat een interessante app! Lijkt me een goede aanvulling op de iPad voor de kinderen die toe zijn aan wat meer uitdaging in onze groep 123! Past goed bij thema Familie ! Ik weet zeker dat de groep 3 kinderen het ook uitdagend vinden, zij houden wel van een puzzeltje. En zeker een digitale puzzel.

  Reply
 4. Jolien Devriese
  11 september 2019

  Oh leuk! Dit zou top zijn voor onze kindjes uit het buitengewoon onderwijs!

  Reply
 5. Janneke
  11 september 2019

  Oh heel gaaf! Wij zijn momenteel in ontwikkeling om meer te doen met begaafde kleuters/ kinderen en dit zou toch gaaf zijn om daarvoor te kunnen gebruiken!!

  Reply
 6. Renee
  11 september 2019

  Zou super leuk zijn voor het thema familie in mijn kleutergroep!

  Reply
 7. Malou Houwer
  11 september 2019

  Dit zou erg leuk zijn voor onze kleuterbouw! Dit schooljaar zijn er veel nieuwe collega’s gestart in de onderbouw. Zij willen heel graag de I-Pads inzetten met goede waardevolle apps. Voor onze pientere kleuters zijn wij zoekende in goede apps, dit zou een hele mooi aanvulling zijn.

  Reply
 8. P. Leijtens
  11 september 2019

  Super leuk voor een slimme kleuter bij mij in de groep.

  Reply
 9. P. Leijtens
  11 september 2019

  Superleuk voor een slimme kleuter bij mij in de groep. 🤞

  Reply
 10. Edith Smits
  11 september 2019

  Ik heb dit jaar een groep met echt een heel groepje kinderen daarin die echt extra uitdaging kunnen gebruiken! Heel graag kom ik in aanmerking. Een nieuw spel vinden zij een feestje🎉

  Reply
 11. Tanja Steenbeek
  11 september 2019

  Deze app zouden wij goed kunnen inzetten voor onze pientere kleuters Jannie Schot en Linda Verbraak! !

  Reply
 12. Ann Jacobs
  13 september 2019

  Ik denk dat deze app ook voor pientere middenbouwers kan en zeker ook fijn als uitdagend materiaal op de weekplanning.
  In België zijn we ook fan van kleutersdigitaal hoor 👍🏻👍🏻👍🏻.
  Dank je wel voor het delen van al die fijne iPad-ideetjes.

  Reply

Leave a Reply