Puzzel uit wie van wie familie is!

Leeftijd: 5 – 9 jaar
Prijs: € 2,29 & 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Mijn Mening

Wat een toffe uitdagende app is dit zeg! In elk spel moet je steeds uitzoeken wie van wie familie is. Hiervoor moet je letten op kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. En dit moet je dan weer combineren met het kind waarvan je de ouders of opa’s en oma’s moet zoeken.

De spellen zijn echt leuk en afwisselend. Je zult je hoofd er echt over moeten breken want soms zie je het niet meteen. Voor pientere kleuters is dit echt een uitdaging. Aanrader om voor hen in het achterhoofd te houden!

De App

Wanneer ik deze app start zie ik dat je 4 verschillende spellen kunt spelen. Deze zal ik zo toelichten. Verder heb je een demo, hier laat de appmaker zien hoe het spel werkt. Verder heb je een informatiebutton. Hier wordt met tekst de spelen uitgelegd.

Je hebt ook nog de button ontdek posters. Hier kun je vanuit een iemand zien hoe de stamboom zich ontwikkeld. Wie zijn de ouders? En wie zijn de opa’s en oma’s. Je kunt zelfs terug naar de overgroot opa’s en oma’s!

Dan ga ik jullie nu uitleggen hoe alle spellen werken!

Broertjes en Zusjes

In het spel broertjes en zusjes zie je een familie van 6 broertjes en zusjes. Je weet nog niet wie de vader en moeder van deze broertjes en zusjes zijn. Je moet kijken naar de kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Bij welke vader of moeder zie je dit ook? Goed speuren en dan kom je er achter! Wanneer je het goed doet krijg je de volgende opdracht. Als het niet goed is krijg je ook feedback en mag je het opnieuw proberen. In totaal heb je 10 opgave die je kunt maken.

Mama’s en Papa’s Solo

Bij het volgende spel zie je maar één kind. Maar welke vader en moeder horen hierbij? Ook hier moet  je  goed kijken naar de kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Welke vader of moeder horen er bij het kind? Zoek ze en sleep ze in de vakjes. Er zijn in totaal 10 opgaven.

Mama’s en Papa’s Duo

Je kunt het spel Mama’s en Papa’s Solo ook samen spelen! Je ziet beide één kind. Om de beurt mag je een vader of moeder kiezen die bij jou kind hoort. Let op goed op de kleur van de huid, vorm van de mond en de tanden van de kinderen. Wanneer je het goed gedaan hebt mag je kiezen wie je volgende opdracht gaat worden. In totaal kun je beide 10 opdraven maken.

Oma’s en Opa’s

In het laatste spel Oma’s en Opa’s ga je uitzoeken wie de Opa en Oma zijn van een kind. Ook hier moet  je  goed kijken naar de kleur van de huid, vorm van de mond of de tanden. Welke vader of moeder horen er bij het kind? Zoek ze en sleep ze in de vakjes. Er zijn in totaal 10 opgaven.

Tip’s voor in de Klas

Dit spel is echt een spel voor pientere kleuters! Je zult echt flink moeten puzzelen om er achter te komen wie van wie familie is. Ik raad dan ook aan dat om deze app eerst aan de pientere kleuters samen te doen en uit te leggen. En ze daarna aan de slag te laten gaan met deze app.

Ook de Mama’s en Papa’s duo’s is echt een aanrader om twee pientere kleuters samen te laten spelen!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

  • Vooruit denken
  • Je concentreren op een activiteit
  • Plezier beleven aan een spel
  • Samen spelen
  • Actief meedoen

 

Leave a Reply