Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een toffe app is dit zeg! Ik zie een opdracht op een blok staan en moet dat aantal blokken laten zweven.  Maar er is iets bijzonders aan deze blokken! Ze staan namelijk in mijn eigen klas of waar ik dan ook ben! Wanneer ik dichterbij de blokken kom worden ze ook groter. Je kunt zelfs om de blokken heen lopen om zo de juiste blokken te vinden die je nodig hebt!

Dit is echt een app om enthousiast van te worden! Wat ik merk is dat kleuters er ook heel enthousiast van worden. Het is weer een andere manier van met cijfers omgaan. Je bent echt met je lijf aan het leren. Vanuit de iPad krijg je feedback op je handelen want als je te veel blokjes selecteert moet je opnieuw beginnen…

Wat ook echt een hele gave toevoeging is, is dat je met meerdere kleuters in een level bezig kunt zijn! Zo kun je samen aan de slag gaan met tellen!

Echt een hele toffe app voor kleuters om mee aan de slag te gaan met hoeveelheden.

De App

Wanneer ik de app start kan ik kiezen tussen Single-Player en Multi-Player. Daarna moet ik een vloeroppervlak scannen. Dit doe je omdat daar de blokken worden neergezet.

En dan ben ik klaar om te starten! Je krijgt een opdracht te zien. Dit zie je doordat een mannetje een groot blok met een cijfer boven z’n hoofd houdt. Dit aantal blokken moet je nu gaan verzamelen. Met de rode zoekcirkel selecteer je de blokken.

Doordat deze app gebruik maakt van augmented reality kun je zelfs om de blokken heen lopen om het juiste aantal te zoeken. Ook kun je dichterbij komen en dan worden de blokken groter. Het geeft echt een nieuwe leerervaring.

Wanneer je het juiste aantal blokken hebt geselecteerd krijg je feedback vanuit de app. Ook krijg je een nieuwe opdracht. Als je een opdracht niet goed doet krijg je vanuit de app feedback en moet je opnieuw beginnen. Wanneer je opdrachten binnen een bepaalde tijd oplost krijg je sterren. Heb je een level gehaald? Dan mag je door naar het volgende. En zo worden de opdrachten steeds een beetje moeilijker.

Er is ook een mogelijkheid om deze app met maximaal 4 kleuters gelijk te doen! Je moet dan samen de hoeveelheden maken.

Tip’s voor in de Klas

In deze app heb je twee spelmodi. De ene modi is dat je alleen kunt spelen. En de andere is dat je met maximaal 4 kleuters kunt spelen. Een echte verrijking voor je spel.

Dit kun je natuurlijk goed doen in de speelzaal! Zorg dat deze wel voor een groot gedeelte leeg hebt. In hun spel kunnen kleuters dan nergens tegen aan botsen.

Welke ontwikkeling stimuleer je?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en
er in praktische situaties mee te rekenen. Bij de kleuters ligt in combinatie met deze app de nadruk vooral op:

  • benoemen hoeveelheden
  • betekenis van het resultatief tellen
  • positioneren van getallen in de telrij (bijvoorbeeld tussen twee tientallen) en op de (lege) getallenlijn

Verder leer je van deze les:

  • Je concentreren op een activiteit

 

 

Leave a Reply