Speel spelletjes met de Gruffalo

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis voor iPhone/iPad voor Android nu € 0,59
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Mijn Mening

Ik vind de boeken van de Gruffalo erg leuk! Ik merk ook aan de kinderen in de klas dat ze deze boeken erg leuk vinden. Toen ik deze app van de Gruffalo tegen kwam was ik daarom al direct enthousiast. Ik merk dat kinderen de spelletjes zonder al te veel uitleg goed begrijpen. En dat ze het leuk vinden om samen te spelen.

De spelletjes zijn leuk en afwisselend. Ik merk dat kinderen makkelijk een spel kunnen kiezen en ermee aan de slag kunnen gaan.

Als je deze app eenmaal hebt aangekocht zitten er geen in app aankopen in. Er zit ook geen reclame in de app wat ik erg prettig vind. Er zit geen taal in deze app. De titels van de spellen zijn wel Engels maar dat is niet echt een probleem. Ik merk dat de app voor kinderen erg infinitief werkt.

Kortom een echte aanrader om in de klas te gebruiken!

De App

Het boek van de Gruffalo vond ik een echte aanrader! Toen ik deze app tegen kwam was ik daarom ook direct enthousiast. Er zitten in deze app 6 verschillende spelletjes. Deze zal ik toelichten.

Match Me

In het match me spel gaat het erom dat je zo veel mogelijk dezelfde plaatjes matcht. Rechts loopt de tijd mee. En in die tijd moet je dus zo veel mogelijk zelfde plaatjes vinden. Een plaatje telt als je het andere plaatje erop sleept.

Matching Bugs

In het spel matching bugs zie je 2 of 3 insecten voorbij komen. De insecten dragen een blad met daarop een getal, teken, vorm of iets anders. Een insect draagt geen blad. Bovenin het scherm zie je een aantal bladen staan. Maar welk blad moet het laatste insect vasthouden? Sleep dit blad naar het insect. Wanneer je het goed doet krijg je de volgende opdracht. Je mag net zo lang doorgaan tot de tijd afgelopen is.

Snap

Het volgende spel is snap. Bij dit spel gooien jij en de Gruffalo om beurten een kaart op. Wanneer er twee dezelfde kaarten op een stapel worden gegooid mag de gene die als laatste een kaart op de stapel gooide de hele stapel hebben! Wie heeft als eerste 5x de stapel gepakt? Die gene wint.

Jigsaw

In het spel jigsaw gaat het erom dat je de puzzel op de goede manier maakt. Je kunt kiezen uit 6 verschillende puzzels. Onderin loopt de tijd mee. Als je een puzzel gemaakt hebt dan wordt je tijd in het hoofdscherm vermeld. Je kunt nu elke keer je eigen tijd verbeteren.

Nut Catch

In dit spel moet je de muis zo veel mogelijk noten laten vangen. Als de muis iets anders dan een noot vangt gaat er een leven vanaf. De levens zie je links onder in de rode rondjes. Rechts wordt bijgehouden hoeveel noten je gevangen hebt. Wanneer je 3 keer een iets anders hebt gevangen ben je af.

3 in a row

In dit laatste spel speel je drie op een rij. Wie heeft als eerste drie dezelfde figuren op een rij? De Muis of de Gruffalo? Het gaat er uiteindelijk om wie als eerste vijf keer het eerste drie op een rij heeft.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je heel goed bij de kleuters gebruiken! Ik vind dit een app die kleuters goed in tweetallen kunnen doen. Op deze manier kunnen ze van elkaar leren.

Er is nog een app van de Gruffalo in deze app ga je aan de slag met puzzelspelletjes rondom de Gruffalo! Klik op het icoon om er meer over te lezen!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app het volgende:

  • Creatief denken
  • Ruimtelijk inzicht: hoe zullen de stukjes van de puzzel in elkaar moeten passen?
  • Ordenen van figuren: hoe zorg ik dat er drie op een rij komen
  • Goed kijken: welke figuren zijn hetzelfde

 

Leave a Reply