Op stap met de camera app

Posted by on mrt 4, 2019 in Materiaal | No Comments
Op stap met de camera app

Op vrijwel elke tablet/iPad zit een camera functie. Deze kun je heel goed in de klas gebruiken bij de kleuters!

De camera voor woordenschat gebruiken

In vrijwel elke kleuterklas wordt thematisch gewerkt, bijvoorbeeld met het thema lente. Na jouw woordenschatles over lentebloemen, kun je kleuters bijvoorbeeld de opdracht geven om foto’s te maken van alle bloemen die ze buiten tegenkomen.

Foto’s op het digibord tonen!

Als iedereen terug is in de klas, kun je deze foto’s op het digibord tonen, via Apple TV. Weten de kleuters welke bloemen ze op de foto hebben gezet?

Een ander leuke buiten opdracht is ‘zet alles waar jij aan denkt bij de lente op de foto’. Laat de kleuters vervolgens vertellen waarom ze wat op de foto hebben gezet. Succes gegarandeerd!

Aan de slag met letters en de camera

Een andere toepassing van de camera app kun je gebruiken als je aan het werk bent met letters en klanken, bijvoorbeeld met de letter/klank ‘s’. Geef de kleuters de opdracht alles te fotograferen wat ze tegenkomen met deze letter. Wanneer ze overal foto’s van hebben gemaakt, kun je deze vervolgens nabespreken met jouw kleuters. Kunnen ze vertellen wat ze hebben gefotografeerd en waar ze de klank horen? Misschien willen ze het zelfs wel presenteren aan de hele klas!

Cijfers en de camera

Nog een andere mogelijkheid met de camera app is het gebruik ervan rondom een bepaald cijfer, bijvoorbeeld het cijfer 5. Geef jouw kleuters de opdracht om overal foto’s van te maken waarop ze het cijfer of juist het aantal 5 tegenkomen. Verzamel al deze foto’s, print deze uit en maak er een mooie cijferwand van!

Aan de slag met selfies

De camera app kan natuurlijk ook gebruikt worden om foto’s van gezichten te maken. Geef kleuters de opdracht om selfies te maken, print deze daarna uit en laat de kleuters zichzelf beschilderen. Hoe zou je eruitzien als je later groot bent of als politieagent, brandweerman of dokter?

Met welk idee ga jij aan de slag?

Leave a Reply