Leerzame apps voor in de kerstvakantie!

Posted by on dec 23, 2021 in Materiaal | No Comments
Leerzame apps voor in de kerstvakantie!

Ook in de kerstvakantie is het leuk om bezig te blijven met leren. Daarom verzamelde we voor de verschillende groepen apps. Omdat kerst voor mij ook een familiefeest is, heb ik ook een app tip voor de hele familie erbij gedaan! Want kerst vier je samen.

Apps om samen te spelen!

Apps kun je ook heel goed samen spelen. Daarom hier een aantal spellen die je samen kunt doen!

Tripletto – Een Spannend Spel


In dit familie spel kun je alleen of samen het spel spelen. Je moet door slim je kaarten te ruilen er voor zorgen dat je steeds 3 kaarten hebt met dezelfde kleuren, afbeeldingen of juist dezelfde kleuren en dezelfde afbeeldingen. Lees alles over dit spannende spel.

Prijs: € 2,29
Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

Jakkiebak Kippenkak!

InGameChickenSteal

De app jakkiebak kippenkak is bekend van het spel. In dit spel moet je zo snel mogelijk dezelfde plaatjes vinden. En proberen als eerste van elke kip waarmee je speelt een veer proberen te veroveren! Lees alles over deze app.
Prijs: € 5,49
Download voor iPad
AppStore

 

 

Poppetto Winter

Zoek in deze app de juiste winterkleding bij elkaar! Dit doe je door kleding bij andere spelers weg te halen die jij wilt hebben! Wie heeft er als eerste zijn set met kleding compleet en passend? Een spannend spel wat je met 4 spelers kunt doen! Lees alles over deze winterversie.

Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

Jop zoekt dezelfde – kerst

Dit is een prachtige app om samen te doen! Speel samen memory met het thema kerst. Je zoekt steeds twee dezelfde kerstfiguren. Lees alles over deze app.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Speel samen online spelletjes

Op dit moment zijn we weer veel thuis… Als je een spelletje met opa/oma/of iemand anders spelen, die niet bij jou in de buurt is, kun je dat heel goed met de (gratis) app Numbers op de iPad doen. Waarbij je FaceTime ernaast zet. Zo zie je elkaar tijdens het spelen!

Welke spellen je kunt spelen?

  • Slangen en ladders
  • Schaken
  • Dammen
  • Ludo/Mens erger je niet
  • Vier op een rij
  • Boter, kaas en eieren

Deze spellen kun je gewoon gratis downloaden. Lees er alles over.

Apps om naar buiten mee te nemen!

Geocaching

Geocachen is buiten schatzoeken met je mobiel. Via de app van geocaching.com kun je alle geocaches bij jou in de buurt zien. Door er een aan te tikken kun je deze gaan zoeken. Een geocache is een doosje wat zo onopvallend mogelijk verstopt is. Hierin zit een papiertje en daarop kun je, je naam schrijven. Er zitten soms ook kleine cadeautjes in. Hier vertel ik je er nog veel meer over.

In Ede ligt een speciale kersttrail. Ongeveer 8 kilometer lopen en super leuk om te doen!

 

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/Android
AppStoreAndroid

 

 

Boeken!

(voor)Lezen is belangrijk voor kinderen. Wist je dat er meerdere manieren zijn om lekker te lezen deze kerstvakantie?

Bereslim

Bereslim heeft een mooie actie deze kerstvakantie. Namelijk dat je 2 boeken rondom het kerstthema kunt bekijken vanuit huis. Leuk om samen te doen. Naar de boeken.

De Voorleeshoek

Ook bij de voorleeshoek is er een gratis boek beschikbaar om te kijken/luisteren! Naar het boek!

Bollebozen

Bij bol kun je voor 1 cent diverse kinderboeken en audioboeken voor kinderen kopen! Genoeg lees- en luisterplezier voor de hele vakantie. Bekijk alle boeken hier.

Leerzame apps voor kleuters

Wat zijn nou leuke apps voor kleuters in een thuissituatie? Daar komen hier een aantal tips voor!

Mathies – Speel rekenmemory

Speel rekenmenmory! Samen kies je eerst hoe je memory wilt spelen en hoe hoeveelheden weergegeven moeten worden. Dit spel kun je heel goed samen spelen. En het mooie is… Deze app is nog gratis ook! Lees er alles over.

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

Quiver – Breng je tekening tot leven

Breng je tekening tot leven! Er zijn diverse kersttekeningen die je kunt printen, kleuren en tot leven kunt brengen! Lees alles over deze app.

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

 

Het Muizenhuis

De app van het muizenhuis is een prachtige app waarin ontspanning en leerzame activiteiten elkaar afwisselen. Je kunt genieten van de prachtige platen die in de app zitten. Maar er zitten ook spellen in ie je kunt spelen. Lees nog meer over deze app.

Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

Carnaval der dieren – Een muziekapp!

In deze app kun je luisteren naar de muziek van het carnaval der dieren. En je kunt allerlei muziek spelletjes spelen. Lees alles over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPad

Kleutereiland

In deze echte kleuterapp zitten allerlei spelletjes op rekenen gebied. Zoals reeksen afmaken, serieren,  tellen en nog veel meer! Er zitten ook spellen in deze app zoals het namaken van een blokjes patroon, schaduwen zoeken, geluiden aan dieren matchen en nog veel meer! Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad & Android
 

Bee Bot – Met een wintersthema

Bestuur de Bee Bot in de app. Je kunt zelfs voor een wintersthema kiezen waarbij je de Bee Bot door de sneeuw moet laten bewegen. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Leave a Reply