Ontdek muziek samen met het carnaval der dieren

Leeftijd: 4 – 7
Prijs: € gratis
Download voor iPad

De App

Wanneer ik de app start zie ik dat ik kan kiezen uit diverse onderdelen van van de app. Deze afzonderlijke onderdelen zal ik gaan toelichten.

Start Dierenoptocht

Als ik voor het onderdeel start dierenoptocht kies dan zie ik allemaal dieren. Ik zie bijvoorbeeld snelle dieren, kippen en hanen, kangoeroes, dieren met lange oren en nog veel meer! Op alles kan ik tikken.

 

 

 

 

 

 

Wanneer ik bijvoorbeeld op de Zwaan tik krijg ik eerst een gedichtje over het dier waar ik op het getikt. Dit kan ik zelf lezen. Maar het kan ook voorgelezen worden. Vervolgens kan ik op het play teken drukken. Ik luister dan naar het muziekstuk dat past bij dat dier. Het dier komt zelf ook in beeld. Wanneer het muziekstuk is afgelopen kom ik weer terug in het overzicht met het gedicht.
Op deze manier kan ik alle dieren af gaan. En zo hoor ik enorm veel muziek.

Lied

Als ik voor de optie lied kies dan kan ik meezingen met het lied, het dierencarnavallied, welke gezongen wordt. Ook kan ik hier de bladmuziek voor piano vinden, de liedteksten en instructie voor het aanleren van het lied.

Extra

Onder extra kan ik luisteren en lezen over verschillende muziekinstrumenten. Ook kan ik naar verschillende woordritmes, gebaseerd op dieren, luisteren.

Spellen

Ook in deze app zitten een aantal spelletjes. Dit zijn diverse soorten memory:

  • Dier bij dier: zoek twee dezelfde dieren bij elkaar.
  • Muziek bij dier: zoek het muziekstuk bij het dier.
  • Muziek bij muziek: zoek twee dezelfde muziekstukken bij elkaar.
  • Instrument bij instrument: zoek de twee dezelfde muziekstukken bij elkaar.
  • Geluid bij instrument: zoek het juiste geluid bij het instrument.
  • Geluid bij geluid: zoek de twee dezelfde geluiden.
  • Dier bij rijmwoord: zoek het dier en het woord wat er op rijmt.
  • Naam bij instrument: zoek het instrument met de juiste naam erbij.

Elk spel kun je op drie verschillende moeilijkheidsniveaus spelen. Hoe moeilijker het spel het meer kaartjes er in beeld zijn.

Leskaarten

Er zitten in deze app leskaarten. Er is een docentenhandleiding. Hierin vind je een beknopt overzicht van de inhoud van de leskaarten en leerdoelen. Ook zit er een toelichting op het gebruik van de app in de lessen.

Je ziet er dier een leskaart. Op een leskaart staat het doel, wat je nodig hebt, wat je moet doen ter voorbereiding, wat de opstelling van de leerlingen is. En er staat een korte beschrijving van de les. Scholen kunnen een gratis app aanvragen voor het digibord door een email te sturen.

Tips voor in de Klas

Dit is echt een geweldige app om in de klas in te zetten. Aller eerst kun je de app in een vrije situatie inzetten. En leerlingen laten genieten van de muziekstukken. Natuurlijk kun je kinderen ook de spellen laten doen die in de app zitten. Deze dagen kinderen voldoende uit.

Een andere optie is natuurlijk om de leskaarten te gaan gebruiken in de klas. Ik merk zelf wanneer ik een les geef dat kinderen dit super vinden. Het thema dieren spreekt natuurlijk ook al erg aan. En het feit dat de lessen erg actief zijn.

Het vraagt wel wat voorbereiding maar ik ben van menig dat dit het dubbel en dwars waard is.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden.

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 56
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Verder leer je van deze app:

  • Genieten van muziek!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een geweldige app! De vormgeving van de app vind ik echt geweldig. Dieren spreken kinderen enorm aan. En als je er dan muziek aan toevoegt is dat bijna een garantie voor succes.

Wanneer kinderen met de app bezig zijn zie ik dat ze echt geconcentreerd naar de app aan het kijken en luisteren zijn. De muziekstukken die je hoort zijn echt geweldig. De muziekstukken maximaal 3 en een halve minuut. Dit is eigenlijk precies lang genoeg voor kleuters.

Zelf vind ik het ook mooi dat er verschillende lessen zijn die leerkrachten zo met deze app kunnen geven. De app is echt helemaal compleet. En je kunt de lessen met een beetje voorbereiding zo geven!

Er zit in deze app geen reclame. Ook kost deze app echt helemaal niets. Doordat deze app zo compleet is. En er helemaal geen reclame of wat dan ook inzit. En omdat de app niets kost vind ik dit een echte aanrader!

Kortom downloaden dus!

Leave a Reply