Beleef avonturen in het muizenhuis met Sam en Julia!

Doelgroep: 3 tot 99 jaar.
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

Mijn Mening

Wauw! Deze app is echt een feestje voor je ogen! Wat een mooie platen, verhalen en opdrachten zitten er in deze app zeg. Je kunt uren naar bijvoorbeeld het huis alleen al kijken. Kleuters worden echt meegetrokken in de wereld van Sam & Julia.

Er zit een mooie opbouw in de app. Er zitten verhalen in maar ook spelletjes. Het is een goede mix.

De navigatie binnen de app is vrij eenvoudig. Voor kinderen is het duidelijk zichtbaar wanneer ze een deur al gehad hebben, immers dan staat de deur open. Ook als ze door moeten ‘bladeren’ wordt dit duidelijk aangegeven. Prachtige app die mij en mijn kleuters in de klas helemaal blij maakt!

De App

Dit is het keuzescherm van de app waar je een deur kan kiezen. Je ziet hier Sam & Julia staan. Je ziet ook allemaal deuren met verlichte plekken. Dan hoor je een stem zeggen: “open een deur om naar binnen te gaan”. Op de achtergrond klinkt een pianomuziekje. Als je op een deur klikt gaat het avontuur verder.

Als ik op de eerste deur klik kom ik in een verhaal dat over steppen gaat. Ik krijg al snel interactie met Julia omdat ik haar mag helpen met steppen. Het verhaal van Julia die gaat steppen wordt verteld. Ook wordt je tijdens het verhaal gevraagd of je op Sam & Julia wil klikken om te horen wat ze te zeggen hebben. Tijdens het verhaal klikt een muziekje.

De volgende deur die geopend wordt is het verhaal van ‘de muzikant’. In dit verhaal doe je mee in het verhaal door te helpen met viool spelen, zoek je geluiden en laat je Julia dansen.

De volgende deur die ik open is de deur van het verhaal van het theater. Hier hoor je het verhaal van Julia die naar de voorstelling van Sam in het theater gaat kijken.

Ik open weer een deur. Dit is het verhaal van de bakkerswinkel. Je hebt interactie met Sam & Julia doordat je regelmatig mag klikken om Sam & Julia bijvoorbeeld dingen te laten zeggen of om ze dingen te laten pakken. In het verhaal zit aan het einde ook een spel namelijk zoek de verschillen.
Als ik de allerlaatste deur open dan kom ik echt in Het Muizenhuis terecht. Ik kan inzoomen op alle kamers van het muizenhuis en door Het Muizenhuis gaan. Een prachtige plaat om naar te kijken en door heen te gaan.

Tips voor in de Klas

De kleuters bij mij in de klas waren al helemaal fan van het boek van Het Muizenhuis voor de app uitkwam. Echt uren kon ik de kleuters uit mijn klas in het boek zien kijken naar de platen van Sam & Julia. En het luisteren naar de verhalen in de kring was ook echt genieten (ook voor de juf!).
Ik heb de app van Het Muizenhuis ingezet tijdens het thema dat over wonen ging. Want immers bijna alles van Het Muizenhuis speelt zich af in de buurt van het huis! Ik heb de kleuters eigenlijk weinig uitleg over de app gegeven. Wel heb ik natuurlijk eerst zelf de app helemaal doorgenomen, wat een feest was, voor ik mijn kleuters met de app liet werken. Ik liet de kleuters in tweetallen met de app werken.
Het plan is nu om zelf allemaal kleine kamers te gaan maken van dozen!

Wat je natuurlijk ook kunt doen is de boeken van het muizenhuis kopen! Ook zijn er leuke poppetjes voor in het poppenhuis, of je eigen muizenhuis, te koop. Je kunt het allemaal hier bekijken.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Als je naar de ontwikkeling van kinderen kijkt stimuleer je met deze app:

Beginnende geletterdheid – Verhaalbegrip

  • Gebruikt en leert (nieuwe) woorden naar aanleiding van verhalen en/of een thema. De nieuwe woorden liggen in de belevingswereld van het kind.

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal

Tot nu toe zijn er 3 boeken verschenen:

Leave a Reply