01 Speel het spel Jakkiebak Kippenkak!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 5,49
Download voor iPad
badge_appstore-lrg

De App

04

Zodra je de app start kom je terecht op de boerderij bij de kippen. Om het spel te beginnen moet je eerst een aantal kippen naar hun nest slepen. Hiermee geef je aan met hoeveel spelers je het spel wilt spelen. Je kunt het spel met minimaal 1 en maximaal 4 spelers spelen. Als je het spel met 1 speler speelt dan speel je tegen de computer.Als je naar het voor ouders gedeelte gaat dan kun je daar nog een aantal instellingen aanpassen:

  • Beperking van de speeltijd: hiermee stel je in hoe vaak een kind een nieuw spel mag starten
  • Moeilijkheidsgraad uiteenlopend van zeer eenvoudig 6 stenen, eenvoudig 9 stenen naar normaal 12 stenen

Ik ben mijn spel gestart. Het is nu de bedoeling om als ik aan de beurt ben hetzelfde plaatje te vinden als wat op het ei voor mij staat. Als ik het juiste plaatje vind mag ik door naar het volgende ei. Je moet er nu voor zorgen dat je zo snel mogelijk alle andere kippen inhaalt. Als je een kip hebt ingehaald mag je een veer van deze kip hebben. De gene die nu als eerste van alle andere kippen een veer heeft gepakt heeft gewonnen.

Tips voor in de klas

 

Veel van mijn kleuters kende het spel van Jakkiebak Kippenkak al omdat ze het thuis of bij een vriendje hebben gespeeld. Het spel leent zich enorm goed om samen met andere te spelen. Ik zie in de klas ook echt dat ze het samen spelen. Soms gaan ze samen om een speelmat zitten en dan allemaal om de iPad heen.
Mijn tip voor in de klas is dus echt laat kinderen deze app vooral samen spelen. Ook thuis kun je deze app prima met z’n allen spelen.

Wat leer je van deze app?

03

Van deze app kun je een heleboel leren als je naar de kerndoelen kijkt kun je het volgende leren:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.Waarbij bij de kleuters de focus in combinatie met deze app ligt op het volgende:

  • vergelijken van pictogrammen, opschriften, labels

Verder kun je van deze app het volgende leren:

  • Spelen van een spel samen met andere kinderen
  • Je concentreren op het spel/activiteit
  • Onthouden van plaatjes, waar liggen ze

Mijn Mening

InGameChickenSteal

Ik vind dit een ontzettend leuk spel voor kleuters om in te zetten tijdens de speel/werktijd. Je ziet kinderen echt actief samen met elkaar bezig om het spel te spelen. Daarbij zie ik ook dat de kinderen in groep 1 elkaar vooral ook helpen om het samen te doen. In groep 2 komt al meer het competatieve element erbij. Want er moet natuurlijk wel een winnaar zijn!
De navigatie binnen de app is heel eenvoudig voor kinderen. Wat ik als leerkracht praktisch vind is dat je de moeilijkheidsgraad kunt instellen. En ook dat je kunt instellen hoe vaak er een nieuw spel gestart mag worden. Dit maakt dat je er een beperking aan vast kunt hangen.Ook thuis is dit een bijzonder leuk spel om aan te schaffen en samen (of alleen te spelen!). Een aanrader dus!

Leave a Reply