Speel het spel Jakkiebak Kippenkak!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 5,49 tijdelijk gratis 30/3
Download voor iPad
badge_appstore-lrg

Mijn Mening

Ik vind dit een ontzettend leuk spel voor kleuters om in te zetten tijdens de speel/werktijd. Je ziet kinderen echt actief samen met elkaar bezig om het spel te spelen. Veel kinderen kennen het spel al omdat ze het thuis in de fysieke vorm hebben. Naar het fysieke spel.

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de andere kippen in te halen om zo als eerste van elke kip een veer te hebben!

In de klas zie ik dat veel kleuters elkaar gaan helpen om samen de juiste plaatjes te vinden. Maar dat wanneer ik naar oudere kinderen kijk ik zie dat er echt competitie bij komt. Want er moet natuurlijk wel een winnaar zijn!

De app is echt mooi vormgegeven. En heel duidelijk voor kleuters. Wat ik voor leerkrachten/ouders erg praktisch vind is dat je de moeilijkheidsgraad kunt instellen. En ook dat je kunt instellen hoe vaak er een nieuw spel gestart mag worden. Dit maakt dat je er een beperking aan vast kunt hangen.

Ook thuis is dit een bijzonder leuk spel om aan te schaffen en samen (of alleen te spelen!). Een aanrader dus!

De App

04

Zodra je de app start kom je terecht op de boerderij bij de kippen. Om het spel te beginnen moet je eerst een aantal kippen naar hun nest slepen. Hiermee geef je aan met hoeveel spelers je het spel wilt spelen. Je kunt het spel met minimaal 1 en maximaal 4 spelers spelen. Als je het spel met 1 speler speelt dan speel je tegen de computer.Als je naar het voor ouders gedeelte gaat dan kun je daar nog een aantal instellingen aanpassen:

  • Beperking van de speeltijd: hiermee stel je in hoe vaak een kind een nieuw spel mag starten
  • Moeilijkheidsgraad uiteenlopend van zeer eenvoudig 6 stenen, eenvoudig 9 stenen naar normaal 12 stenen

Ik ben mijn spel gestart. Het is nu de bedoeling om als ik aan de beurt ben hetzelfde plaatje te vinden als wat op het ei voor mij staat. Als ik het juiste plaatje vind mag ik door naar het volgende ei. Je moet er nu voor zorgen dat je zo snel mogelijk alle andere kippen inhaalt. Als je een kip hebt ingehaald mag je een veer van deze kip hebben. De gene die nu als eerste van alle andere kippen een veer heeft gepakt heeft gewonnen.

Tips voor in de Klas

InGameChickenSteal

Veel van mijn kleuters kende het spel van Jakkiebak Kippenkak al omdat ze het thuis of bij een vriendje hebben gespeeld. Het spel leent zich enorm goed om samen met andere te spelen. Ik zie in de klas ook echt dat ze het samen spelen. Soms gaan ze samen om een speelmat zitten en dan allemaal om de iPad heen.

Mijn tip voor in de klas is dus echt laat kinderen deze app vooral samen spelen. Ook thuis kun je deze app prima met z’n allen spelen.

Wat leer je van deze app?

03

Van deze app kun je een heleboel leren als je naar de kerndoelen kijkt kun je het volgende leren:

Taakgerichtheid en zelfstandigheid

  • Weten waar je moet beginnen met een spel
  • Kan een spel enigszins samen uitvoeren
  • Luistert naar instructie en kan met de aangeboden spel zelfstandig beginnen
  • In een paar stappen vertellen hoe je het spel hebt aangepakt

Rekenen

  • Visuele discriminatie, welke twee afbeeldingen horen er bij elkaar?

Sociaal Emotionele ontwikkeling

  • Omgaan met een spelelement
  • Omgaan met winst en verlies

 

 
 

 

Leave a Reply