Zoek dezelfde kerstattributen.

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Ik vind dit een hele leuke app voor kleuters om mee bezig te zijn. De app is helemaal in thema gegoten wat de app bijzonder aantrekkelijk maakt voor kleuters om mee te werken.

Memory is een spel wat kleuters redelijk snel begrijpen. In deze app zitten verschillende niveaus waarop je het spel kunt spelen. Dat maakt dat je zelf kunt kiezen hoe moeilijk je het spel maakt.

Het andere zoekspel waarbij je twee dezelfde kerstballen in de kerstboom moet zoeken is voor kleuters ook erg leuk om te doen! Weer een keer een andere manier van een zoekspel spelen.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. En ook voor jonge kinderen prima te begrijpen.

Verder is het natuurlijk een leuke bijkomstigheid dat de app gratis is.

De App

03

Als je de app start krijg je een startscherm te zien. Ook hoor je een vrolijk muziekje over Jop.

Door op de aap of Lulu te drukken kun je een spel gaan spelen. We drukken nu op de aap. Je krijgt dan eerst de keuze of je voor de ster of kerstballen wilt gaan. Als je voor de kerstballen gaat krijg je kaartjes met verschillende soorten kerstballen. Als je kiest voor de ster dan krijg je verschillende winter/kerst kaartjes. Vervolgens kun je kiezen uit hoeveel kaartjes het memoryspel moet bestaan. En daarna ga je memory spelen.

Als je op Lulu klikt kom je ook in een zoek dezelfde vorm uit. Je kiest uit het rechter of linker rijtje een kerstbal uit. Deze wordt in de kerstboom gehangen. Je moet dan uit de andere rij dezelfde kerstbal zoeken.

Tip’s voor in de klas

02

Dit is een erg leuk memoryspel voor jonge kinderen. Juist omdat het helemaal in thema is gegoten. In de klas kun je dit spel goed door twee kinderen tegelijk laten spelen.

Ook kun je kinderen heel leuk zelf een kerstmemory laten maken. Dit doe je door een rol kerstkadopapier te kopen. Je download het format hier onder. Je knipt steeds twee dezelfde plaatjes uit de rol met kadopapier uit en die plak je op de kaartjes. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

04

Wanneer je naar de ontwikkeling van kleuters kijkt kun je ook met deze app een bepaalde ontwikkeling stimuleren! Ik vertel je welke ontwikkeling je stimuleert:

Rekenen

Visuele discriminatie, kleuters moeten steeds twee afbeeldingen met elkaar vergelijken om te kijken welke afbeeldingen hetzelfde zijn.

Taakgerichtheid en zelfstandigheid

  • Weet waar hij/zij moet beginnen met zijn taak
  • Weet de aangeboden taak enigszins zelfstandig uit te voeren; weinig aansturing van de leerkracht nodig
  • Kan langere tijd¬† zelfstandig een taak uitvoeren en voelt zich hiervoor verantwoordelijk

 

Leave a Reply