Spelen en leren voor kleuters

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad & Android
 

 

Leerzame spelletjes voor kleuters!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie kleuterapp! Er zitten veel verschillende kleuterspelletjes in. Wat ik fijn vind is dat elk spel kort wordt toegelicht. De spraak is dan erg duidelijk. Zo zijn de opdrachten ook zonder uitleg van de leerkracht goed te begrijpen. Op deze manier kunnen kinderen ook zonder de leerkracht de spelletjes uitproberen.

In deze app zitten diverse spelletjes er zit een mooie mix in van leerspelletjes en echte speel spelletjes.

De navigatie in de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app en dat vind ik echt heel prettig. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen.

Een echte aanrader om in een kleuterklas te gebruiken!

De App

Als ik de app start zie ik dat er 11 verschillende activiteiten in deze app zitten. Ik zal de activiteiten omschrijven.

Memory

Wanneer ik het onderdeel memory start zie ik eerst de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk zie ik dat ik memory kan spelen. Ik moet dan steeds 2 dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Nummer 1 is het makkelijkste en nummer 9 is het moeilijkste. De moeilijkheidsgraad loopt dus op.

Patronen

Ook hier zie ik de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk krijg ik een schrijfpatroon te zien. De krab die ik zie loopt het schrijfpatroon voor. En ik moet het schrijfpatroon namaken. Je maakt per onderdeel steeds 6 patronen.

Cijfers

Het onderdeel cijfers bestaat uit 6 verschillende cijferspellen. Het zijn de volgende activiteiten:

 • Cijfers leren: Je ziet 4 verschillende cijfers in een ei staan. Je hoort: “klik op de drie”. Je moet nu op de 3 klikken. Er zijn 10 verschillende opdrachten per sessie.
 • Je ziet een aantal strandvoorwerpen liggen. Er onder staan cijfers. Je krijgt nu de vraag: “hoeveel schelpen tel je?”. Ik moet nu de schelpen tellen. En het juiste aantal aantikken. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Tellen: Ik zie 4 vakken met figuurtjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar tel je zes krabben?”. Ik moet het vak aantikken met 6 krabben. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Herkennen: Ik zie een groot aantal cijfers in rondjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar zie je de negen?”. Ik moet nu alle negens aantikken.
 • Schrijven: Bij dit onderdeel zie je dat de krab voordoet hoe een cijfer geschreven moet worden. Je schrijft nu het cijfer na.
 • Buren: Ik zie drie vakken. Onder de vakken staan 4 cijfers. In de vakken staat 6 – 7. Maar in het laatste vak staat niets. Ik hoor nu: “wat komt er na de 7?”. Ik moet nu het juiste getal naar het lege vak slepen.

Tekenen

Bij tekenen kun je verschillende kleurplaten inkleuren. Je kunt kiezen uit 12 verschillende kleurplaten. Wanneer ik een kleurplaat aantik kan ik deze met de kleuren die links in beeld zijn inkleuren. Door een kleur te kiezen en vervolgens te tikken waar ik deze kleur wil hebben kleur ik

Mozaïek


Bij mozaïek zie ik 18 verschillende mozaïek figuren om na te maken. Op de eerste pagina staan mozaïek figuren van 5 x 5 vakjes. Op de tweede en derde pagina staan mozaïek figuren van 7 x 7 vakjes. Wanneer ik een figuur aantik. Zie ik rechts in het scherm het voorbeeld van het figuur. Aan de linkerkant kan ik het figuur namaken in de vakjes.

Extra’s

Onder extra’s staan weer 6 verschillende spelletjes. Ik zal deze 6 spelletjes toelichten:

 • Reeksen: Je ziet een stukje van een reeks. Eronder staan een paar afbeeldingen uit de reeks. Je moet nu de reeks afmaken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Kleuren: Ik zie 4 verschillende plaatjes met kleuren. Ik hoor: “klik op het oranje plaatje”. Ik moet nu het oranje plaatje aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Schaduwen: Ik zie een plaatje. Eronder staan 4 schaduwen. Ik hoor: “klik op de juiste schaduw”. Ik moet nu de juiste schaduw aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Rijmen: Ik zie een plaatje van een slot. En ik hoor: “wat rijmt er op slot”. Ik moet nu een van de vier plaatjes tikken die eronder staan en waar slot op rijmt. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Serieren: Ik hoor: “waar staan de plaatjes van groot naar klein”. Ik moet nu kiezen uit een van de 4 afbeeldingen die eronder staan. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Geluiden: Ik zie 8 verschillende dieren. Als ik op een dier klik dan hoor ik het geluid van dat dier.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je prima introduceren in de kleine kring. Ontdek spelenderwijs samen met de kinderen de verschillende onderdelen. Wanneer ze de activiteiten door hebben kun je kinderen ook in tweetallen de app laten doen.

In deze app zitten heel veel verschillende onderdelen die je goed kunt matchen aan concreet materiaal voor kleuters. Er zit bijvoorbeeld serieren in. Je kun dit ook heel goed op het digibord doen.

Mocht je nou opzoek zijn naar apps voor kleuters dan kun je daar ook meer over vinden!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Hoe werkt een patroon
 • Samenwerken als je de activiteit samen doet
 • Herkenen van schaduwen

1 Comment

 1. Jolien Verbruggen
  16 mei 2021

  Is deze App Vlaams of Nederlands gesproken?

  Reply

Leave a Reply