Spelen en leren voor kleuters

Winactie! Zaterdag 27/5 geef ik 3x een promocode weg voor deze app. Laat een reactie achter waarom jij deze app wilt winnen!

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad

De App

Als ik de app start zie ik dat er 11 verschillende activiteiten in deze app zitten. Ik zal de activiteiten omschrijven.

Memory
Wanneer ik het onderdeel memory start zie ik eerst de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk zie ik dat ik memory kan spelen. Ik moet dan steeds 2 dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Nummer 1 is het makkelijkste en nummer 9 is het moeilijkste. De moeilijkheidsgraad loopt dus op.

Patronen
Ook hier zie ik de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk krijg ik een schrijfpatroon te zien. De krab die ik zie loopt het schrijfpatroon voor. En ik moet het schrijfpatroon namaken. Je maakt per onderdeel steeds 6 patronen.

Cijfers

 

 

 

 

 

 

Het onderdeel cijfers bestaat uit 6 verschillende cijferspellen. Het zijn de volgende activiteiten:

 • Cijfers leren: Je ziet 4 verschillende cijfers in een ei staan. Je hoort: “klik op de drie”. Je moet nu op de 3 klikken. Er zijn 10 verschillende opdrachten per sessie.
 • Je ziet een aantal strandvoorwerpen liggen. Er onder staan cijfers. Je krijgt nu de vraag: “hoeveel schelpen tel je?”. Ik moet nu de schelpen tellen. En het juiste aantal aantikken. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Tellen: Ik zie 4 vakken met figuurtjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar tel je zes krabben?”. Ik moet het vak aantikken met 6 krabben. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Herkennen: Ik zie een groot aantal cijfers in rondjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar zie je de negen?”. Ik moet nu alle negens aantikken.
 • Schrijven: Bij dit onderdeel zie je dat de krab voordoet hoe een cijfer geschreven moet worden. Je schrijft nu het cijfer na.
 • Buren: Ik zie drie vakken. Onder de vakken staan 4 cijfers. In de vakken staat 6 – 7. Maar in het laatste vak staat niets. Ik hoor nu: “wat komt er na de 7?”. Ik moet nu het juiste getal naar het lege vak slepen.

Tekenen
Bij tekenen kun je verschillende kleurplaten inkleuren. Je kunt kiezen uit 12 verschillende kleurplaten. Wanneer ik een kleurplaat aantik kan ik deze met de kleuren die links in beeld zijn inkleuren. Door een kleur te kiezen en vervolgens te tikken waar ik deze kleur wil hebben kleur ik.

Mozaïek
Bij mozaïek zie ik 18 verschillende mozaïek figuren om na te maken. Op de eerste pagina staan mozaïek figuren van 5 x 5 vakjes. Op de tweede en derde pagina staan mozaïek figuren van 7 x 7 vakjes. Wanneer ik een figuur aantik. Zie ik rechts in het scherm het voorbeeld van het figuur. Aan de linkerkant kan ik het figuur namaken in de vakjes.

Extra’s

 

 

 

 

 

 

Onder extra’s staan weer 6 verschillende spelletjes. Ik zal deze 6 spelletjes toelichten:

 • Reeksen: Je ziet een stukje van een reeks. Eronder staan een paar afbeeldingen uit de reeks. Je moet nu de reeks afmaken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Kleuren: Ik zie 4 verschillende plaatjes met kleuren. Ik hoor: “klik op het oranje plaatje”. Ik moet nu het oranje plaatje aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Schaduwen: Ik zie een plaatje. Eronder staan 4 schaduwen. Ik hoor: “klik op de juiste schaduw”. Ik moet nu de juiste schaduw aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Rijmen: Ik zie een plaatje van een slot. En ik hoor: “wat rijmt er op slot”. Ik moet nu een van de vier plaatjes tikken die eronder staan en waar slot op rijmt. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Serieren: Ik hoor: “waar staan de plaatjes van groot naar klein”. Ik moet nu kiezen uit een van de 4 afbeeldingen die eronder staan. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Geluiden: Ik zie 8 verschillende dieren. Als ik op een dier klik dan hoor ik het geluid van dat dier.

Tips voor in de klas

 

 

 

 

 

 

 

Deze app kun je prima introduceren in de kleine kring. Ontdek spelenderwijs samen met de kinderen de verschillende onderdelen. Wanneer ze de activiteiten door hebben kun je kinderen ook in tweetallen de app laten doen.

In deze app zitten heel veel verschillende onderdelen die je goed kunt matchen aan concreet materiaal voor kleuters. Er zit bijvoorbeeld serieren in. Je kun dit ook heel goed op het digibord doen.

Mocht je nou opzoek zijn naar apps voor kleuters dan kun je daar ook meer over vinden!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Hoe werkt een patroon
 • Samenwerken als je de activiteit samen doet
 • Herkenen van schaduwen

Mijn Mening

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind dit echt een mooie kleuterapp! Er zitten veel verschillende kleuterspelletjes in. Wat ik fijn vind is dat elk spel kort wordt toegelicht. De spraak is dan erg duidelijk. Zo zijn de opdrachten ook zonder uitleg van de leerkracht goed te begrijpen. Op deze manier kunnen kinderen ook zonder de leerkracht de spelletjes uitproberen.

In deze app zitten diverse spelletjes er zit een mooie mix in van leerspelletjes en echte speel spelletjes.

De navigatie in de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app en dat vind ik echt heel prettig. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen.

Een echte aanrader om in een kleuterklas te gebruiken!

 

56 Comments

 1. Henrike
  21 mei 2017

  Deze app zou ik graag winnen voor onze kleutergroepen. Leuk zoveel verschillende spelletjes die leerzaam zijn.

  Reply
 2. Anouk
  22 mei 2017

  Al 17 jaar in het speciaal onderwijs, maar pas het eerste jaar kleuters. Er zijn zoveel mogelijkheden voor kleuters op de IPad, ik leer er elke dag weer wat bij. Een nieuwe app is voor mijn 14 mannetjes altijd weer een feestje, ik win hem graag!

  Reply
 3. Elisah
  22 mei 2017

  Deze app is geweldig voor onze kleuterklassen op de hannie schaft school!

  Reply
 4. Nienke schiltkamp
  22 mei 2017

  Wat een leuke app, vooral de mix van spelen en leren Past prima in mijn groep. Merk dat ze dat met veel plezier doen en een uitdaging kunnen gebruiken.

  Reply
 5. Hanke Mallezie
  23 mei 2017

  Ik zou deze app graag winnen om te gebruiken in het buitengewoon onderwijs. 🙂

  Reply
 6. Emmy
  23 mei 2017

  Een meerwaarde in de klas, een aanrader voor de kleine reusjes van mijn klas!

  Reply
 7. Lynn
  24 mei 2017

  Het lijkt mij echt een geweldige app en het zou super leuk zijn op deze in de kleuterklas te kunnen gebruiken!

  Reply
 8. Cora
  25 mei 2017

  Ik doe heel graag mee aan de winactie. Sinds kort hebben we een i-pad in de klas en ik ben nog heel erg zoekende naar leerzame en geschikte apps. Vandaar dat ik deze app graag zou uitproberen, hij ziet er super uit.

  Reply
 9. Janneke Schreurs
  25 mei 2017

  Hier zou ik heel veel kleuters blij mee kunnen maken. 🙂

  Reply
 10. Sabine
  25 mei 2017

  Ik begeleid de kinderen met een arrangement en sinds kort heb ik daar een iPad bij. Wat zou het mooi zijn als ik daar kleutereiland ook kon gaan inzetten.

  Reply
 11. Paula
  25 mei 2017

  Deze wil ik zeker winnen en uitproberen dat ziet er goed uit!

  Reply
 12. Jasmijn ter maat
  25 mei 2017

  Ja super graag😍😍😍

  Reply
 13. Ine
  25 mei 2017

  Zag laatst al de lite versie maar dit is natuurlijk nog veel beter. Zou ‘m heel graag willen hebben voor onze kleuters!

  Reply
 14. Mirja
  25 mei 2017

  Sinds een paar maanden 45 iPads voor groep 1/2 en 3. Druk aan het zoeken naar geschikte apps. Deze lijkt me super leuk voor de kleutergroepen.

  Reply
 15. Gabrielle
  25 mei 2017

  Deze app is echt veelzijdig een aanrader voor de kleuterklassen! Graag win ik hem!

  Reply
 16. Manon Musterd
  25 mei 2017

  Ja heel graag! Een mooie duidelijk app voor (jongste) kleuters om te gebruiken.

  Reply
 17. Angela
  25 mei 2017

  Zou erg leuk zijn om deze app voor mijn kleuterklas met 30 kleuters te winnen. Ziet er erg leuk uit!

  Reply
 18. Danielle
  25 mei 2017

  Na de zomer gaan wij voor het eerst starten met tablets en chromebooks. Ik lees op facebook al een tijdje mee om alvast inspiratie op te doen. Omdat er nog niets is, zou deze promocode erg welkom zijn. 😀😇

  Reply
 19. Lieke
  25 mei 2017

  Ik doe graag mee! voor het begeleiden van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis zou deze erg leuk zijn! Kan er alle kanten mee op 🙂

  Reply
 20. José
  25 mei 2017

  Een andere reactie dan anders… Een reactie van een moeder die ook erg blij is met de apps! Mijn kleine kleuterspons vraagt vaak of ik nog nieuwe apps van jullie gekregen heb. Hij zuigt alle informatie op en speelt ook graag nog na schooltijd de leerzame spellen!
  Hij zou erg blij zijn met dit nieuwe spel!

  Alvast heel erg bedankt voor alles op de site!!

  Reply
 21. Joy
  25 mei 2017

  Ik ben sinds dit jaar werkzaam in een kleuterklas en ben veel bezig geweest met het inzetten van de ipad. Deze app zou een perfecte aanvulling zijn en mijn kleuters zullen hier weer van genieten!

  Reply
 22. Lisette
  25 mei 2017

  Mijn leerlingen in het ZMLK onderwijs moeten het op dit niveau hebben van herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Werken met de IPad is voor hun een uitkomst en dan zeker met deze app.

  Reply
 23. Corrina Kanon -Remerij
  25 mei 2017

  Ik zou deze app graag willen winnen voor mijn zoontje van 4 😍 die een taalachterstand heeft. Ik zie dat hij wel leergierig is en ik denk dat deze app hem hierbij zou kunnen helpen.

  Reply
 24. Iris
  25 mei 2017

  Jeetje wat omvat dit veel kerndoelen! Ik zou het graag voor onze kleutergroepen willen hebben!

  Reply
 25. Esther
  25 mei 2017

  Waarom ik deze app zou willen winnen? Omdat mijn kleuters dit helemaal geweldig gaan vinden!

  Reply
 26. Ellen
  25 mei 2017

  Zou heel fijn zijn! Leuk iets nieuws voor de laatste schoolweken!

  Reply
 27. Willemien
  25 mei 2017

  Ik zou heel graag deze app willen winnen, omdat wij volgende week voor het eerst starten in de klas met het gebruik van een i-pad. En wat zou dan leuker zijn om gelijk met deze app te starten. 😍

  Reply
 28. Bianca
  25 mei 2017

  Ik zou graag deze app winnen omdat wij deze app al hebben, maar dan de gratis versie. Helaas mogen wij geen betaalde apps kopen vanwege ICT budget die op is. De kinderen spelen de gratis versie graag en balen als ze niet verder kunnen. Groep 1/2 en ik gaan duimen!

  Reply
 29. Marina de Miranda
  25 mei 2017

  Ik zou graag een promo code krijgen. Mijn zoon zit in groep 2 en heeft best wat moeite. Ik probeer elke dag weer met hem te oefenen dus extra variatie zou zeker een extra stimulans voor hem zijn.
  Op dit moment twijfelen ze nog of ze hem door willen laten gaan naar groep 3. Ik wil er alles aan doen dat hij met zijn klas mee kan gaan. Dus alsjeblieft mag ik een gratis code ?
  Dank u vanuit Curacao

  Reply
 30. Vera
  25 mei 2017

  Ik zou de app graag willen winnen voor mijn RT praktijk op Bonaire. Er zijn op Bonaire veel kinderen die moeite hebben met het Nederlands. Maar er zijn ook veel kinderen die gewoon extra ondersteuning nodig hebben voor rekenen en taal. Deze app zou een leuke aanvulling zijn op de iPad die aangeschaft is voor de begeleiding.

  Reply
 31. Sandra
  25 mei 2017

  Ik doe mee, zodat hij kan worden gebruikt bij de begeleiding van kids met downsyndroom

  Reply
 32. Jeannette Ek
  26 mei 2017

  Ik doe graag mee met de verloting van de code voor deze app .Mijn groep 2 zou er blij mee zijn !

  Reply
 33. Danielle Manders
  26 mei 2017

  Dit is toch helemaal geweldig voor kleuters!

  Reply
 34. Rosanne
  26 mei 2017

  Wat een super leuke app.
  Echt heel goed te gebruiken voor mijn kleuterklas en voor mijn eigen kleuter. Dat zouden ze geweldig vinden!!

  Reply
 35. Inge
  26 mei 2017

  Graag doe ik mee aan deze winactie. De kleuters van Daltonschool de Rank zouden hier graag mee willen werken!

  Reply
 36. Maaike
  26 mei 2017

  Dit zou een super goede aanvulling zijn op onze apps. Ziet er leerzaam uut en kinderen vinden het altijd leuk als er verschillende onderdelen in zitten!

  Reply
 37. Nanda
  26 mei 2017

  Ik heb nu 2 Ipads in de klas die nauwelijks worden gebruikt (wordt door de school niet in geïnvesteerd ). Ik hoop dat deze app daar verandering in kan brengen. Lijkt me een super aanwinst!

  Reply
 38. Ilse
  26 mei 2017

  Ziet er een leuke app uit. Als vanzelf ben ik op 1 of andere wijze de ict juf op school geworden. Kleuters zien mij verschijnen en roepen yes!, tablets. Er een gevarieerd spel knn extra opzetten graag. Wat het ziet er naar uit dat alle kleuterleeftijden hem knn benutten.

  Reply
 39. Sabine
  26 mei 2017

  Ik zou deze app heel graag winnen! Ik krijg binnenkort een tablet in de klas, na enige overtuigingskracht! En ik zou graag laten zien (oa door deze gave app) wat voor meerwaarde kan zijn van digitalisering!

  Reply
 40. Hanneke
  26 mei 2017

  Wauw wat een leuke app die goed past bij het thema zomer dat er straks aankomt! Jaaaaaaaaaa, die app willen mijn kleuters graag uitproberen!

  Reply
 41. Conny
  26 mei 2017

  Super leuk om te winnen.. nu onze kleutertjes beschikken over een klastablet is het voor ons nog een beetje zoeken elke apps er geschikt zijn voor kleuters. Deze is dan ook superfantastisch om te gebruiken in onze kleuterklassen… dus ja, we zouden deze app zeker graag winnen!!!

  Reply
 42. Inge
  26 mei 2017

  Ik zou de apps heel graag willen winnen voor mijn stageschool! Als dank voor al hun tijd in mij! Het zou voor de kleuters hun eerste stap, binnen deze basisschool, binnen de digitalisering zijn! Nu is er alleen nog een digibord…

  Reply
 43. Esther
  26 mei 2017

  Deze app zou fantastisch zijn voor de slechtziende kinderen die ik begeleid. contrast en vormgeving sluit perfect aan bij deze doelgroep.

  Reply
 44. Lotte
  26 mei 2017

  Ik wil deze app graag gaan gebruiken zodat ik mijn ‘niet zo technische’ kleuter collega’s toch aan de ipad kan gaan krijgen. Zo kan ik ze laten zien wat ze allemaal kunnen doen met de ipad, het echt zien als een toevoeging en aanvulling van het spelen en werken..

  Reply
 45. Alie
  26 mei 2017

  Voor de kleutergroepen van onze school zou dit erg leuk zijn. Ze hebben nog maar kort ipads en de juffen weten niet zo goed wat ermee te doen….

  Reply
 46. Annita Bruins
  26 mei 2017

  Hallo,
  Ik zou heel graag de promocode van deze fantastische, leerzame app Kleutereiland willen winnen. Ook voor mijn Facebookloze collega. Wij hebben beiden enthousiaste en leergierige kleuters, die gretig om de beurt gebruik maken van de IPad in de klas. Deze app zou een echte aanwinst zijn! Veel variatie aan leerzame spelletjes.
  Ik ga duimen👍🍀 Groetjes, Annita Bruins juf aan obs de Anbrenge in Erica🍀

  Reply
 47. Gertruud IJnsen
  26 mei 2017

  Ik zou de app graag winnen voor mijn dochter van 7 jaar met down. Ze leert sneller als het visueel wordt ondersteunt en de iPad vind ze geweldig!
  Ik duim👍👍👍
  Groet Gertruud

  Reply
 48. wendy
  26 mei 2017

  Wat zou het leuk zijn om deze app te winnen voor onze kleuters! Ik ga Duimen!

  Reply
 49. margo sniedt
  26 mei 2017

  Op dit moment gebruik ik de padd nog niet in de groep, met deze app zou dit een super start zijn

  Reply
 50. margo sniedt
  26 mei 2017

  Op dit moment gebruik ik de tablet nog niet in de groep en dit lijkt me een super app om de tablet te gaan.gebruiken.

  Reply
 51. Petra Leijtens
  26 mei 2017

  Een geweldig leuke en leerzame app voor de kanjers in mijn groep. Zou hem graag willen winnen. 🤞😀

  Reply
 52. Eva
  27 mei 2017

  Leuk en erg leerzaam voor de kleuters uit mijn groep😃
  Zou de code graag winnen☺️

  Reply
 53. Eva
  27 mei 2017

  Leuk en erg leerzaam voor de kleuters uit mijn groep😃
  Zou de code graag winnen☺️
  Wij zijn nog niet zolang bezig met de ipad in de groep, ben op zoek naar meer apps die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep👍

  Reply
 54. Deborah
  27 mei 2017

  Superleuk voor de kids in de klas om zelfstandig mee aan de slag te gaan!

  Reply
 55. Leine
  17 juni 2017

  Wat een mooie app! Soms is minder juist meer hè. Lijkt me echt een fijne en leerzame app. Zou dus graag meedoen om de app te winnen.

  Reply
 56. Katrien
  21 oktober 2017

  We zijn steeds op zoek naar leuke, uitdagende spelletjes voor op de i-pad in de klas.
  Deze past er zeker bij 😊

  Reply

Leave a Reply