Spelen en leren voor kleuters

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad & Android
 

 

Leerzame spelletjes voor kleuters!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie kleuterapp! Er zitten veel verschillende kleuterspelletjes in. Wat ik fijn vind is dat elk spel kort wordt toegelicht. De spraak is dan erg duidelijk. Zo zijn de opdrachten ook zonder uitleg van de leerkracht goed te begrijpen. Op deze manier kunnen kinderen ook zonder de leerkracht de spelletjes uitproberen.

In deze app zitten diverse spelletjes er zit een mooie mix in van leerspelletjes en echte speel spelletjes.

De navigatie in de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app en dat vind ik echt heel prettig. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen.

Een echte aanrader om in een kleuterklas te gebruiken!

De App

Als ik de app start zie ik dat er 11 verschillende activiteiten in deze app zitten. Ik zal de activiteiten omschrijven.

Memory

Wanneer ik het onderdeel memory start zie ik eerst de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk zie ik dat ik memory kan spelen. Ik moet dan steeds 2 dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Nummer 1 is het makkelijkste en nummer 9 is het moeilijkste. De moeilijkheidsgraad loopt dus op.

Patronen

Ook hier zie ik de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk krijg ik een schrijfpatroon te zien. De krab die ik zie loopt het schrijfpatroon voor. En ik moet het schrijfpatroon namaken. Je maakt per onderdeel steeds 6 patronen.

Cijfers

Het onderdeel cijfers bestaat uit 6 verschillende cijferspellen. Het zijn de volgende activiteiten:

 • Cijfers leren: Je ziet 4 verschillende cijfers in een ei staan. Je hoort: “klik op de drie”. Je moet nu op de 3 klikken. Er zijn 10 verschillende opdrachten per sessie.
 • Je ziet een aantal strandvoorwerpen liggen. Er onder staan cijfers. Je krijgt nu de vraag: “hoeveel schelpen tel je?”. Ik moet nu de schelpen tellen. En het juiste aantal aantikken. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Tellen: Ik zie 4 vakken met figuurtjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar tel je zes krabben?”. Ik moet het vak aantikken met 6 krabben. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Herkennen: Ik zie een groot aantal cijfers in rondjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar zie je de negen?”. Ik moet nu alle negens aantikken.
 • Schrijven: Bij dit onderdeel zie je dat de krab voordoet hoe een cijfer geschreven moet worden. Je schrijft nu het cijfer na.
 • Buren: Ik zie drie vakken. Onder de vakken staan 4 cijfers. In de vakken staat 6 – 7. Maar in het laatste vak staat niets. Ik hoor nu: “wat komt er na de 7?”. Ik moet nu het juiste getal naar het lege vak slepen.

Tekenen

Bij tekenen kun je verschillende kleurplaten inkleuren. Je kunt kiezen uit 12 verschillende kleurplaten. Wanneer ik een kleurplaat aantik kan ik deze met de kleuren die links in beeld zijn inkleuren. Door een kleur te kiezen en vervolgens te tikken waar ik deze kleur wil hebben kleur ik

Mozaïek


Bij mozaïek zie ik 18 verschillende mozaïek figuren om na te maken. Op de eerste pagina staan mozaïek figuren van 5 x 5 vakjes. Op de tweede en derde pagina staan mozaïek figuren van 7 x 7 vakjes. Wanneer ik een figuur aantik. Zie ik rechts in het scherm het voorbeeld van het figuur. Aan de linkerkant kan ik het figuur namaken in de vakjes.

Extra’s

Onder extra’s staan weer 6 verschillende spelletjes. Ik zal deze 6 spelletjes toelichten:

 • Reeksen: Je ziet een stukje van een reeks. Eronder staan een paar afbeeldingen uit de reeks. Je moet nu de reeks afmaken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Kleuren: Ik zie 4 verschillende plaatjes met kleuren. Ik hoor: “klik op het oranje plaatje”. Ik moet nu het oranje plaatje aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Schaduwen: Ik zie een plaatje. Eronder staan 4 schaduwen. Ik hoor: “klik op de juiste schaduw”. Ik moet nu de juiste schaduw aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Rijmen: Ik zie een plaatje van een slot. En ik hoor: “wat rijmt er op slot”. Ik moet nu een van de vier plaatjes tikken die eronder staan en waar slot op rijmt. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Serieren: Ik hoor: “waar staan de plaatjes van groot naar klein”. Ik moet nu kiezen uit een van de 4 afbeeldingen die eronder staan. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Geluiden: Ik zie 8 verschillende dieren. Als ik op een dier klik dan hoor ik het geluid van dat dier.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je prima introduceren in de kleine kring. Ontdek spelenderwijs samen met de kinderen de verschillende onderdelen. Wanneer ze de activiteiten door hebben kun je kinderen ook in tweetallen de app laten doen.

In deze app zitten heel veel verschillende onderdelen die je goed kunt matchen aan concreet materiaal voor kleuters. Er zit bijvoorbeeld serieren in. Je kun dit ook heel goed op het digibord doen.

Mocht je nou opzoek zijn naar apps voor kleuters dan kun je daar ook meer over vinden!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Hoe werkt een patroon
 • Samenwerken als je de activiteit samen doet
 • Herkenen van schaduwen

48 Comments

 1. Henrike
  16 januari 2019

  Ik zou deze app graag winnen voor mijn kleuters omdat er veel verschillende spelletjes in zitten met verschillende niveaus. Erg prettig voor een groep 1/2 lijkt mij!

  Reply
 2. Wieteke van Alphen
  16 januari 2019

  Deze app lijkt me super gaaf voor m’n kleuterzoon en dochterlief die in oktober de kleuterschool mag van betreden!

  Reply
 3. Minouk
  16 januari 2019

  Ik zou hem graag winnen, omdat ik mijn dochter verantwoorde apps wil voorschotelen.

  Reply
 4. Marjon Hoogstraten
  16 januari 2019

  Dolgraag zou ik de code winnen om mijn collega’s bij de kleuters de meerwaarde van goede apps voor kleuters te laten zien en zelf te ervaren.
  Je kunt er niet meer om heen, het zou een fantastisch mooie aanvulling zijn op het onderwijs bij PCBO de Kring. #gavewinactie #aanvulling #kleutersdigitaal
  Vriendelijke groet, Marjon Hoogstraten

  Reply
 5. Ingrid
  16 januari 2019

  Wat lijkt het me leuk om deze app in te zetten bij de groepen 1 en 2 van Basisschool Develhoek.

  Reply
 6. Kina Buts
  16 januari 2019

  Ik hoop dat ik win 🤗👍🍀🍀🍀🍀
  Mijn kleuters van de 3de kleuterklas zouden dat super vinden.
  Heb al heel veel nieuwe dingen geleerd door kleutersdigitaal. Wij zijn helemaal mee ☺️
  Duimen maar 👍👍👍👍

  Reply
 7. Ellynoor
  16 januari 2019

  Wat een mooie app met super veel mogelijkheden! Van motoriek tot rijmen 😉
  Zou een aanwinst zijn op onze iPads!

  Reply
 8. Ellen Dekker
  16 januari 2019

  Voor de kleuters van de St. Adelbertusschool. Zij zijn toe aan een nieuwe uitdaging.

  Reply
 9. Jolinde
  16 januari 2019

  Ik zou deze app graag willen winnen voor mijn ‘speciale’ kleuterklas : kinderen met een ontwikkelingsachterstand.

  Ze zijn gek op memory & deze app ziet er erg goed uit! 🍀

  Reply
 10. Conny
  16 januari 2019

  SUPER APP!!! Wil ik maar al te graag winnen voor de klas. Met de nieuwe tablets meer dan welkom 🙂 Een mooie aanvulling om met wiskunde aan de slag te gaan! #duimduim

  Reply
 11. Kim
  16 januari 2019

  Ik zou het super leuk vinden om deze app te winnen! De kinderen uit mijn groep gaan dit erg leuk vinden!

  Reply
 12. Judith
  16 januari 2019

  Basisschool de vlindertuin zal hier erg blij mee zijn voor hun nieuwe tablets!

  Reply
 13. Marion
  16 januari 2019

  Wat een leuke app lijkt me dit! Super om kinderen mee bezig te laten gaan. Mijn groep 1 leerlingen zouden dit geweldig vinden en juf natuurlijk ook!

  Reply
 14. Amber
  16 januari 2019

  Super leuk voor mijn groep1-2!
  Leuk de mozaïek figuren voor de kids van basisschool het Mozaïek!

  Reply
 15. Joelle
  16 januari 2019

  Ik zou deze app graag winnen omdat ik voor de opleiding hogere opvoedkunde een eindwerk aan het maken ben rond media.
  Ik ga op zoek naar allerlei mediatoepassingen die je kan gebruiken in de klas.
  De iPad is hier natuurlijk ook bij! Dankzij deze app leren de kids enorm veel bij en kan dus zeker handig zijn om uit te proberen met de kinderen als research voor mijn eindwerk!

  Reply
 16. Carmen
  16 januari 2019

  Ik zou graag de app willen winnen, want wij zijn met nieuwe ipads in de kleuterbouw aan het oriënteren op apps en sites die we kunnen gebruiken in onze 5 kleutergroepen.

  Reply
 17. Hélène
  16 januari 2019

  Dit zou ik heel erg leuk vinden voor mijn kleutergroep! Die zijn sowieso fan van allerlei (digitale) spelletjes ☺️

  Reply
 18. Anneke
  16 januari 2019

  Het blijft zoeken en proberen naar nieuwe apps. Doe graag mee met deze winactie.

  Reply
 19. Paula Prevoo
  16 januari 2019

  Deze app sluit heel mooi aan bij de niveau’s van de kinderen in mijn klas van onze mytylschool. De kinderen zijn heel gemotiveerd als we werken met de iPads en kunnen hun concentratie langer vast houden.

  Reply
 20. Vera
  16 januari 2019

  Jaaaaaaaaaaa, heel graag! Ik heb zojuist deze week weer de 4 iPads van onze kleuterklas mee naar school genomen. Helemaal geüpdatet. Alle rommel er af, mooie achtergrond, een handige code voor de kids en allemaal mapjes met apps gemaakt zodat het overzichtelijker is om mee te werken.
  Laat ik kleutereiland nou ook hebben gespot en geïnstalleerd. Ondanks dat de kleuters niet alles kunnen gebruiken, heb ik hem er toch opgezet omdat ik hem zo leuk en leerzaam vond. Ik baalde stiekem van de slotjes ….we missen nu zoveel leuks en leerzaams! Ik zou mijn kleuters een volledig kleutereiland wensen zodat zij op ontdekkingstocht kunnen gaan op kleutereiland!!!
  Duimerdeduim 🤞🤞🤞🤞🤞

  Reply
 21. Esmee
  16 januari 2019

  Die zou ik heel graag willen winnen voor mijn kleutergroep.
  Sinds dit jaar hebben we ipads. Ik ben nog erg zoekende naar geschikte apps.
  Deze app biedt veel mogelijkheden.

  Reply
 22. Marloes
  16 januari 2019

  Wauw wat een leuke actie! Ik zou deze app heel graag willen winnen. We hebben net ipads gekregen in onze groep 1/2. Het zou fantastisch zijn om met deze app te starten!!

  Reply
 23. Marloes
  16 januari 2019

  Wauw wat een gave actie. Ik zou deze app graag willen winnen. We hebben net iPads gekregen in onze groep 1/2. Het zou fantastisch zijn om met deze app te starten!!

  Reply
 24. Brigitte
  16 januari 2019

  Graag!! Dat zou een mooicadeau zijn voor de kids. Kunnen ze eindelijk meer ontdekken op de ipad en ze zijn heerlijk bezig met het ontdekken van de verschillende vaardigheden!!

  Reply
 25. Christel
  16 januari 2019

  Deze lijkt me super fijn om te gebruiken bij de ondersteuning van mijn TOS leerlingen! Ik maak veel gebruik van apps en deze zou een mooie aanvulling zijn!

  Reply
 26. Kristel
  16 januari 2019

  Heel graag zou ik dit willen winnen!
  We hebben net ipads in groep 1/2 en dit zou een hele mooie aanvulling zijn, want we zijn nog zoekende naar leuke (liefst gratis 😉 ) apps.

  Reply
 27. Annemieke
  16 januari 2019

  Jaaa we hebben al de lite versie….zou super zijn!!

  Reply
 28. Nicole
  17 januari 2019

  Ik zou deze app graag voor mijn collega in de kleuter groep willen winnen. Ik ben als ICT-er op school altijd bezig met nieuwe apps en programma’s die aansluiten bij ons onderwijs. Deze app lijkt me ook heel geschikt voor onze nt2 leerlingen.

  Reply
 29. Janny Nuijten
  17 januari 2019

  Erg leuk voor onze leergierige kleuters!

  Reply
 30. Esther
  17 januari 2019

  Ook weer zo’n gave app die ik graag zou winnen!

  Reply
 31. Hetty
  17 januari 2019

  Graag zou ik deze app winnen voor mijn kleuterklas op een kleine leuke knusse school in Oost Groningen! We hebben twee IPads in de klas en kunnen nog wel wat leerzame leuke apps gebruiken….👍

  Reply
 32. Birgit
  17 januari 2019

  Ik vind het belangrijk dat in deze tijd de kinderen op allerlei manieren leren, hier hoort tegenwoordig ook leren middels ICT bij. Na het eerst concreet hebben geoefend met materiaal, kunnen de kinderen daarna door op het platte vlak. Past dus mooi in mijn rekencircuit

  Reply
 33. Ineke
  17 januari 2019

  Als kerngroep media op onze basisschool ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe, uitdagende apps en mediatoepassingen voor elke leeftijd. En dit lijkt me een prachtexemplaar!

  Reply
 34. Ria
  17 januari 2019

  Gewoon heel graag.

  Reply
 35. Esther
  17 januari 2019

  Dit lijkt mij echt een leuke app! Gevarieerde oefeningen die ik goed kan gebruiken bij de kleine kring of tijdens de rt tijd.

  Reply
 36. Nienke
  17 januari 2019

  Die app zou ik graag willen voor mijn kleuter en bijna-kleuter!

  Reply
 37. Tessa
  17 januari 2019

  Mooie app die we heel goed kunnen gebruiken voor onze 100 kleuters van de St.Antoniusschool.

  Reply
 38. Joyce Wierda
  17 januari 2019

  Wat een ontzettend leerzame app. Mijn kinderen vinden het heerlijk om met deze apps te werken. Dus deze is heel erg welkom! 🤞🏼

  Reply
 39. Marieke Vaessen
  17 januari 2019

  Ik zou hem graag winnen voor mijn klas in het zml onderwijs. Deze leerlingen van 6,7,8 jaar zijn hier helemaal aan toe!

  Reply
 40. Kitty
  17 januari 2019

  Ik zou ook graag deze app willen winnen. Al is er een hele kleine kans met al die andere geweldige collega’s die gereageerd hebben! Maar wie niet waagt die niet wint. Onze kleuters hebben u de demo versie en dan kun je niet alles spelen. Soms balen ze ervan en weten ze niet hoe ze verder moeten of opnieuw moeten starten. Dan stoppen ze er maar mee. Zonde vind ik, juist omdat ze zoveel spelende wijs ervan kunnen leren. Alvast aan degene die wint:gefeliciteerd!!

  Reply
 41. Mariska
  17 januari 2019

  Ik ben net bij de kleuters en de iPad hebben we net opgestart. De spellen die er nu op staan, zijn veelal in het enggeks en dit zou. Zo welkom zijn.

  Reply
 42. Simone
  18 januari 2019

  Voor mijn kleutergroep op Curacao. Spelen en leren tegelijk!

  Reply
 43. Elisah
  18 januari 2019

  Voor de Hannie schaft school in Haarlem zou deze app heel handig zijn
  Wij doen heel graag mee met de win actie

  Reply
 44. Marion
  18 januari 2019

  Dat zou leuk zijn!
  Duimen draaien nu….

  Reply
 45. Sanne
  18 januari 2019

  Ja, graag een code voor deze mooie app!

  Reply
 46. Karin
  19 januari 2019

  Super graag voor onze drie kleuterklassen.
  Dit gun je de kinderen…spelenderwijs leren!

  Reply
 47. Linda
  20 januari 2019

  Wat een leuke app!! Zou erg leuk zijn voor de kinderen in mijn groep!!

  Reply
 48. Esther
  21 januari 2019

  We zijn ons aan het oriënteren wat betreft apps voor kleuters. Eentje winnen zou dan als een mooie begin zijn. Duimen maar!

  Reply

Leave a Reply