Spelen en leren voor kleuters

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad & Android
 

 

Leerzame spelletjes voor kleuters!

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie kleuterapp! Er zitten veel verschillende kleuterspelletjes in. Wat ik fijn vind is dat elk spel kort wordt toegelicht. De spraak is dan erg duidelijk. Zo zijn de opdrachten ook zonder uitleg van de leerkracht goed te begrijpen. Op deze manier kunnen kinderen ook zonder de leerkracht de spelletjes uitproberen.

In deze app zitten diverse spelletjes er zit een mooie mix in van leerspelletjes en echte speel spelletjes.

De navigatie in de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app en dat vind ik echt heel prettig. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen.

Een echte aanrader om in een kleuterklas te gebruiken!

De App

Als ik de app start zie ik dat er 11 verschillende activiteiten in deze app zitten. Ik zal de activiteiten omschrijven.

Memory

Wanneer ik het onderdeel memory start zie ik eerst de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk zie ik dat ik memory kan spelen. Ik moet dan steeds 2 dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Nummer 1 is het makkelijkste en nummer 9 is het moeilijkste. De moeilijkheidsgraad loopt dus op.

Patronen

Ook hier zie ik de getallen 1 tot 9 staan. Zodra ik op een van de getallen druk krijg ik een schrijfpatroon te zien. De krab die ik zie loopt het schrijfpatroon voor. En ik moet het schrijfpatroon namaken. Je maakt per onderdeel steeds 6 patronen.

Cijfers

Het onderdeel cijfers bestaat uit 6 verschillende cijferspellen. Het zijn de volgende activiteiten:

 • Cijfers leren: Je ziet 4 verschillende cijfers in een ei staan. Je hoort: “klik op de drie”. Je moet nu op de 3 klikken. Er zijn 10 verschillende opdrachten per sessie.
 • Je ziet een aantal strandvoorwerpen liggen. Er onder staan cijfers. Je krijgt nu de vraag: “hoeveel schelpen tel je?”. Ik moet nu de schelpen tellen. En het juiste aantal aantikken. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Tellen: Ik zie 4 vakken met figuurtjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar tel je zes krabben?”. Ik moet het vak aantikken met 6 krabben. Je krijgt zo 10 opdrachten.
 • Herkennen: Ik zie een groot aantal cijfers in rondjes. Ik krijg nu de vraag te horen: “waar zie je de negen?”. Ik moet nu alle negens aantikken.
 • Schrijven: Bij dit onderdeel zie je dat de krab voordoet hoe een cijfer geschreven moet worden. Je schrijft nu het cijfer na.
 • Buren: Ik zie drie vakken. Onder de vakken staan 4 cijfers. In de vakken staat 6 – 7. Maar in het laatste vak staat niets. Ik hoor nu: “wat komt er na de 7?”. Ik moet nu het juiste getal naar het lege vak slepen.

Tekenen

Bij tekenen kun je verschillende kleurplaten inkleuren. Je kunt kiezen uit 12 verschillende kleurplaten. Wanneer ik een kleurplaat aantik kan ik deze met de kleuren die links in beeld zijn inkleuren. Door een kleur te kiezen en vervolgens te tikken waar ik deze kleur wil hebben kleur ik

Mozaïek


Bij mozaïek zie ik 18 verschillende mozaïek figuren om na te maken. Op de eerste pagina staan mozaïek figuren van 5 x 5 vakjes. Op de tweede en derde pagina staan mozaïek figuren van 7 x 7 vakjes. Wanneer ik een figuur aantik. Zie ik rechts in het scherm het voorbeeld van het figuur. Aan de linkerkant kan ik het figuur namaken in de vakjes.

Extra’s

Onder extra’s staan weer 6 verschillende spelletjes. Ik zal deze 6 spelletjes toelichten:

 • Reeksen: Je ziet een stukje van een reeks. Eronder staan een paar afbeeldingen uit de reeks. Je moet nu de reeks afmaken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Kleuren: Ik zie 4 verschillende plaatjes met kleuren. Ik hoor: “klik op het oranje plaatje”. Ik moet nu het oranje plaatje aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Schaduwen: Ik zie een plaatje. Eronder staan 4 schaduwen. Ik hoor: “klik op de juiste schaduw”. Ik moet nu de juiste schaduw aanklikken. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Rijmen: Ik zie een plaatje van een slot. En ik hoor: “wat rijmt er op slot”. Ik moet nu een van de vier plaatjes tikken die eronder staan en waar slot op rijmt. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Serieren: Ik hoor: “waar staan de plaatjes van groot naar klein”. Ik moet nu kiezen uit een van de 4 afbeeldingen die eronder staan. Je kunt in totaal 10 oefeningen maken.
 • Geluiden: Ik zie 8 verschillende dieren. Als ik op een dier klik dan hoor ik het geluid van dat dier.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je prima introduceren in de kleine kring. Ontdek spelenderwijs samen met de kinderen de verschillende onderdelen. Wanneer ze de activiteiten door hebben kun je kinderen ook in tweetallen de app laten doen.

In deze app zitten heel veel verschillende onderdelen die je goed kunt matchen aan concreet materiaal voor kleuters. Er zit bijvoorbeeld serieren in. Je kun dit ook heel goed op het digibord doen.

Mocht je nou opzoek zijn naar apps voor kleuters dan kun je daar ook meer over vinden!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Hoe werkt een patroon
 • Samenwerken als je de activiteit samen doet
 • Herkenen van schaduwen

22 Comments

 1. Henrike
  21 mei 2017

  Deze app zou ik graag winnen voor onze kleutergroepen. Leuk zoveel verschillende spelletjes die leerzaam zijn.

  Reply
 2. Anouk
  22 mei 2017

  Al 17 jaar in het speciaal onderwijs, maar pas het eerste jaar kleuters. Er zijn zoveel mogelijkheden voor kleuters op de IPad, ik leer er elke dag weer wat bij. Een nieuwe app is voor mijn 14 mannetjes altijd weer een feestje, ik win hem graag!

  Reply
 3. Elisah
  22 mei 2017

  Deze app is geweldig voor onze kleuterklassen op de hannie schaft school!

  Reply
 4. Nienke schiltkamp
  22 mei 2017

  Wat een leuke app, vooral de mix van spelen en leren Past prima in mijn groep. Merk dat ze dat met veel plezier doen en een uitdaging kunnen gebruiken.

  Reply
 5. Annelies
  21 januari 2018

  Heel graag winnen, wij hebben weinig digitale middelen dus op donderdag en vrijdag mag mijn groep 12 spelletjes op mijn telefoon doen, deze app is favoriet. Hoe leuk zou t zijn als ze ook bij de opdrachten met slotje zouden kunnen!

  Reply
 6. Chantal
  21 januari 2018

  Voor mijn lieve collega’s van groep 1/2. Zij hebben sinds afgelopen vrijdag een eigen iPad in de klas. Dus dit zou heel mooi van pas komen.

  Reply
 7. Ingrid
  21 januari 2018

  Ja leuk. Deze app zou ik graag willen winnen!

  Reply
 8. Maria
  21 januari 2018

  Wij hopen binnenkort te starten met ipads in de klas en deze app ziet er geweldig uit! Het zou leuk zijn om hier mee te kunnen starten.

  Reply
 9. Jill
  22 januari 2018

  Deze app zou welkom zijn. Net begonnen in een school, een van mijn taken is om iPads te introduceren bij de kleuters.

  Reply
 10. Hanneke
  22 januari 2018

  Voor onze kleutergroepen zou ik deze code wel willen winnen. Wij zijn op zoek naar apps als deze! Leerzaam, leuk en aantrekkelijk voor de kids!

  Reply
 11. Sabine
  22 januari 2018

  Ik zou ontzettend graag deze code winnen! We hebben in de klas sinds dit schooljaar 3 ipads, die ik voor diverse doeleinden inzet. Maar deze mooie app heb ik nog niet en zal zo te zien een waardevolle aanvulling zijn!

  Reply
 12. Sabine
  22 januari 2018

  Wat een gave app. Veel variatie en niveau’s.
  Ik zou hem graag winnen zodat ik onze kleuters op een leerzame manier op de tablet kan laten werken.

  Reply
 13. Maaike
  22 januari 2018

  Dit zou heel wel gekomen zijn, nu we net nieuw ipads kregen bij ons op school.

  Reply
 14. Geertje
  22 januari 2018

  Ik zou deze app graag winnen omdat we een ipad hebben en nog opzoek zijn naar leerzame apps.

  Reply
 15. Miranda
  22 januari 2018

  Dit zouden we heel graag winnen voor onze groep. We hebben de gratis versie al geprobeerd met de kinderen en vinden het fantastisch!
  Leerzaam en leuk!

  Reply
 16. Melanie Bos
  22 januari 2018

  Deze willen we graag winnen voor de kinderen van de Nemo! Wij zijn een dag en behandelcentrum voor kinderen met een beperking en de Nemo is de voorbereidende schoolgroep. Het lijkt ons super leuk juist voor onze kinderen deze app te kunnen inzetten om ze nog beter voor te kunnen bereiden op de stap naar school

  Reply
 17. Inge
  22 januari 2018

  Graag, een keer nieuwe educatieve spellen. Ik weet zeker dat de kinderen van groep 1 van basisschool de Meander heel erg blij mee zullen zijn!

  Reply
 18. Rianne
  22 januari 2018

  Ik zou deze app graag willen winnen omdat de leerlingen en ik altijd op zoek zijn naar iets nieuws om het leren nog leuker te maken 😉

  Reply
 19. marga
  23 januari 2018

  ik zou deze app graag winnen opdat ik hem dan op de iPad kan zetten. De kleuters zijn gek op de iPad, maar we hebben nog niet zoveel apps

  onze iPad gaat dan ook middags mee naar de buitenschoolse opvang, dus de app is dubbel welkom.

  Reply
 20. Katrien
  23 januari 2018

  Omdat het er weer een geweldige app uitziet.
  Onze kleuters gebruiken dagelijks de i-pad, nieuwe leerrijke apps zijn dus altijd welkom!

  Reply
 21. kim
  23 januari 2018

  ik zou graag deze app winnen, ik kan deze goed gebruiken bij ons in de kleuterklas met veel kinderen.

  wij delen al onze iPads met 4 verschillende groepen, dus zouden er bijna 100 kids heel veel plezier van 1 app kunnen hebben.

  beetje boffen mijn eigen kindjes dan ook, omdat ze ook bij mij op school zitten ( niet in mijn klas)

  Reply
 22. annie
  23 januari 2018

  we vieren vrijdag onze juf/meester verjaardag feestje
  dit gaat altijd gepaard met kadotjes

  de groep krijgt een iapd erbij, wat leuk zou het zijn om dan een extra kado te krijgen
  door een extra app te winnen

  die kunnen we gelijk inzetten in onze C groep

  Reply

Leave a Reply