Neem de iPad mee de hoek in!

Posted by on nov 3, 2019 in Materiaal | No Comments
Neem de iPad mee de hoek in!

In je voorbereiding voor je thema neem jij natuurlijk ook de inzet van je iPad mee! En zoals je wellicht weet… Kleuters leren vooral door spel! En spelen heel veel in rijke hoeken. Waarbij ze vooral handelend bezig zijn. In dit artikel laat ik je zien hoe je meer uit de iPad kunt halen rondom het spel in hoeken!

Wat ga je doen?

Maar wat ga je eigenlijk doen met de iPad? En dan is je iPad ineens niet meer dat apparaat waar je apps op kunt spelen. Maar is het veel meer dan dat!

Wij geven je tips voor in je hoeken!

Huishoek

De huis hoek kun je prima ombouwen tot een winkel. En in een winkel wordt kassa gebruikt! Op elke iPad staat een rekenmachine. Maak van je rekenmachine in de huishoek eens een kassa! Speel mee in het rollenspel en geef de kassa een echte plek.

Leeshoek

Prentenboeken dragen bij aan woordenschat en verhaalbegrip. Mij lukt het niet om een groot gedeelte van de speel/werktijd bij de kleuters in de leeshoek te gaan zitten. Daarom zijn QR codes een prima alternatief! Bekijk alle QR codes.

Ook zijn er van een hoop prentenboeken apps gemaakt waarin het verhaal verteld wordt. En zelfs tot leven komt! Lees er meer over.

Bouwhoek

In de bouwhoek wordt meestal druk gebouwd. Maar laat je kleuters wel eens een bouwwerk nabouwen wat iemand anders heeft gemaakt? Door middels van foto’s maak je een stappenplan voor iemand anders. Alleen… Je mag maar 3 foto’s maken! Welke foto’s ga je gebruiken van de opbouw van de bouwwerk?

Verteltafel

Laat de kleuters op met de verteltafel een eigen verhaal bedenken! Leg dit verhaal vast in een stopmotion filmpje.

Motoriekhoek

Wil je nog meer inspiratie… Kom dan 20 november naar de open training in Rotterdam! Dan ga je nog veel meer leren. Onder andere hoe je de iPad in kunt zetten voor speurtochten! Lees er alles over!

 

 

 

Leave a Reply