Vakantie apps – Apps Voor In De Vakantie

Posted by on jul 17, 2021 in Materiaal | No Comments
Vakantie apps – Apps Voor In De Vakantie

De zomervakantie is voor sommige scholen in volle gang! Maar hoe kun je de iPad nou in de zomervakantie gebruiken? Ik geef je in de blog een aantal tips hoe je de iPad kunt gebruiken.

Voor iedereen

Welke apps zijn nou leuk voor het hele gezin? Ik geef je een paar suggesties!

Boek ‘n trip!

De bibliotheek heeft weer ‘n nieuwe actie! Tussen 1 juli en 31 augustus kunnen kinderen die geen lid zijn van de bibliotheek 10 e-books en 10 luisterboeken lenen van de bibliotheek met de app. Helemaal gratis. Een super handig tip voor de vakantie! Heel handig als je net nog dat ene boek mist… Lees er alles over.

Tip wanneer je de boeken download in de app kun je ze lezen/luisteren zonder dat je internet nodig hebt!

 

Geocaching!

Tja deze app mag natuurlijk echt niet ontbreken! Geocachen is schatzoeken met je telefoon (of GPS). Je gaat opzoek naar  verstopte ‘schatten’ in je eigen omgeving of bijvoorbeeld in het bos!

Een aantal leuke kinderrondjes vind je hier.

Een prima activiteit om samen met kinderen op uit te gaan en lekker buiten te zijn! Doe deze app vooral samen! Soms kan het best lastig zijn om de schatten te vinden. Lees meer over geocaching.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

30 creatieve activiteiten

Apple heeft iets super tofs ontwikkeld namelijk 30 creatieve activiteiten voor kinderen! Ik ben hier echt heel enthousiast over! Want met allemaal gratis apps ga je coole dingen doen. Zo ga je aan de slag met fotografie, tekenen, film en nog veel meer. Je kunt zelf kiezen welke activiteit je gaat doen. Bij elke activiteit zit een korte uitleg (in het Nederlands) zodat je meteen aan de slag kunt.

Download de activiteiten

En mocht je nog niet genoeg inspiratie hebben… Er zijn nog 30 nieuwe activiteiten! Naar de activiteiten!

Apps rondom taal

Ik ben opzoek gegaan naar toffe apps rondom taal! Wat echt een leuke is… Ga deze apps vooral samen met je kind spelen!

Boer Boris gaat naar zee

Het verhaal van Boer Boris die naar zee gaat is een geweldig verhaal om voor te lezen aan kleuters. Misschien kent je kind het verhaal al en kun je samen het verhaal vertellen.
In deze app kun je ook kiezen voor ‘het theater’. Speel samen een scene uit het verhaal van Boer Boris na en neem ook het geluid op. Leuk om samen een nieuw Boer Boris verhaal te creëren en daarna aan andere te laten zien!  Lees alles over de app.

Prijs: € 2,99
Download voor iPad
AppStore

Het muizenhuis

De app van het muizenhuis is echt een feestje voor je ogen! Ontdek de kamers van het muizenhuis samen met Sam & Julia. Luister naar de verhalen in de kamers. Of speel juist een spelletje! Een app met uren luister en speelplezier. Lees nog meer over deze app.

Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

 

Thuis bij Muis

In de app Thuis bij muis zitten prachtige verhaaltjes van Muis en Beer. Ze beleven van alles. Heerlijk om naar te luisteren. Lees alles over deze prachtige app.

Luister naar rijmverhaaltjes met Muis

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

 

Apps rondom letters en klanken

Samen aan de slag rondom letters en klanken? Kijk dan eens naar de onderstaande apps!

Juf Jannie letters leren lezen


In deze app ga je aan de slag met het leren van verschillende letters en klanken. Leuk aan deze app is dat je als ouder samen met je kind de spellen uit de app kunt uitvoeren. Een leuke afleiding tijdens het wachten in de file! Lees meer over deze app.

Prijs: € 3,99
Download voor iPad/iPhone en Android
AppStore Android

 

 

 

De camera

Ga eens samen met je kind foto’s maken! Dit kun je doen met alle letters die je onderweg naar je vakantie bestemming tegenkomt van je eigen naam! Of ga juist opzoek naar dingen die met een bepaalde klank/letter beginnen.

En wat je natuurlijk ook kunt doen… Speel voor vakantiefotograaf! Laat de kinderen foto’s maken van de vakantie. Voorzie ze van tekst. En maak er samen een filmpje van bijvoorbeeld met Clips of inShot. Een super leuke activiteit samen. Op elke smartphone zit wel een camera!

Tellen en rekenen

Welke leuke en leerzame apps zijn er eigenlijk rondom rekenen? Weer een paar suggesties!

Feed the Monkey

De aap in deze app heeft honger en wil een bepaalde hoeveelheid voedsel hebben. Aan jou de taak om de aap te eten te geven.

In de instellingen van de app kun je aangeven of je de aantallen ook in het Engels uitgesproken wil hebben. Zo ben je spelenderwijs ook nog bezig met het leren van een vreemde taal. Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Miner Birds

Weet jij als eerste 20 wormen te verzamelen voor jouw vogel? Dit doe je door (eenvoudige) sommen te maken! Reken tegen de computer. Of doe dit spel juist samen met je broer of zus! En het leuke is… Iedereen kan op zijn eigen niveau spelen. Een echte toffe vakantie app! Lees er alles over!

Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad & Android
badge_appstore-lrg 

 

 

Logisch nadenken

Welke apps zijn er nou om samen met logisch denken aan de slag te gaan? Apps om flink mee te puzzelen? super om er vooral samen mee aan de slag te gaan. Want samen puzzelen levert je vaak de beste inzichten op. Ik ga je een paar suggesties geven!

Hopster Coding Safari

Dit is een echte vakantie app! Want kun jij er voor zorgen dat de leeuw weer bij z’n hol komt? Leg de route zo neer dat de leeuw er kan komen. Of zorg er juist voor dat de olifant bij het water kan komen. Misschien zie jij tijdens de vakantie wel dieren die ook in de app voorkomen!

Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

Kraak de Code

Dit is een echte uitdagende puzzel app!

In deze puzzel zie je 12 hokjes. Erboven staat een code 5151. Deze code moet vertaald worden naar de hokjes. Zo maak je de pixel tekening. Het betreft altijd een rij van 12 hokjes. Wanneer je ‘m goed hebt gemaakt mag je door naar de volgende. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Gewoon lekker spelen!

Er zijn ook een aantal leuke apps waar je gewoon lekker mee kunt spelen. Ik geef je een paar tips!

Spelen met kikker

Kikker en zijn vriendjes zijn bekende figuren voor kinderen. In deze super leuke kikker app gaan kinderen aan de slag met memory, matchen van afbeeldingen en digitaal een puzzel maken. Een app die goed is voor uren vermaak! Lees alles over deze app.

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € gratis (in App aankopen)
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Buurman en Buurman Aje To

buurman01

Speel samen met Buurman & Buurman. Buurman en Buurman die houden wel van een spelletje. En daarom hebben ze een spelletjes kamer gemaakt in hun huis. En daarin hebben ze spelletjes waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Leave a Reply