Vakantie apps – Apps Voor In De Vakantie

Geplaatst door op jul 5, 2018 in Materiaal | Geen reacties
Vakantie apps – Apps Voor In De Vakantie

Over een aantal dagen begint voor de eerste regio de zomervakantie. Om in de vakantie de kennis van school niet teveel weg te laten zakken, geef ik je graag enkele tips hoe je thuis aan de slag kunt met apps die leuk én leerzaam tegelijk zijn!

Voor iedereen

De vakantiebieb app

De bibliotheek heeft sinds kort een fantastische service; de VakantieBieb app. In deze app kun je boeken, tijdschriften en reisgidsen vinden, erg handig als je op vakantie bent en je hebt een boekenwurm in huis! De boeken in de vakantiebieb app zijn van 1 juli tot 31 augustus beschikbaar en geschikt voor alle leeftijden. Lees meer over deze app.
Prijs: gratis
Download voor iPad/iPhone en Android
AppStore Android

 

Apps voor kleuters

Juf Jannie Letters Leren Lezen
In deze app ga je aan de slag met het leren van verschillende letters en klanken. Leuk aan deze app is dat je als ouder samen met je kind de spellen uit de app kunt uitvoeren. Een leuke afleiding tijdens het wachten in de file!
Lees meer over deze app.
Prijs: € 3,99
Download voor iPad/iPhone en Android
AppStore Android

 

 

Klankklas 1, 2 en 3

In de apps van klankklas ga je spelenderwijs aan de slag met de verschillende klanken die er zijn. Zo oefen je of een klank vooraan, in het midden of achteraan een woord staat. Luister goed naar de opdracht die gegeven word, spreek het woord nog een keer uit en kom samen tot het goede antwoord.  Lees meer over klankklas 1  klankklas 2 klankklas 3
Prijs: € 2,29
Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Feed the Monkey

De aap in deze app heeft honger en wil een bepaalde hoeveelheid voedsel hebben. Aan jou de taak om de aap te eten te geven.

In de instellingen van de app kun je aangeven of je de aantallen ook in het Engels uitgesproken wil hebben. Zo ben je spelenderwijs ook nog bezig met het leren van een vreemde taal. Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Hopster Coding Safari

Hopster coding safari is een app waarbij je aan de slag gaat met programmeren. Aan jou de taak om de route voor de dieren te maken zodat ze hun bestemming kunnen bereiken. Je begint in de app met programmeren door de blokjes met de route naar de goede plaatsen te slepen. Naarmate je verder komt in het spel ga je dit doen met pijlen.

Kleuters kunnen deze app heel goed zelfstandig gebruiken, maar nog leuker is om samen aan de slag te gaan. Laat je kind bijvoorbeeld eens verwoorden waarom een bepaald blokje van de route wordt gebruikt. Op deze manier ben je niet alleen bezig met programmeren maar ook nog met taal en ruimtelijk inzicht!

Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Boer Boris gaat naar zee

Het verhaal van Boer Boris die naar zee gaat is een geweldig verhaal om voor te lezen aan kleuters. Misschien kent je kind het verhaal al en kun je samen het verhaal vertellen.
In deze app kun je ook kiezen voor ‘het theater’. Speel samen een scene uit het verhaal van Boer Boris na en neem ook het geluid op. Leuk om samen een nieuw Boer Boris verhaal te creëren en daarna aan andere te laten zien!  Lees alles over de app.

 

Prijs: € 2,99
Download voor iPad
AppStore

Ik ben benieuwd met welke apps jij aan de slag gaat en wens je in ieder geval een fijne zomervakantie!

 

 

Leave a Reply