Vakantie apps – Apps Voor In De Vakantie

Posted by on jun 27, 2019 in Materiaal | No Comments
Vakantie apps – Apps Voor In De Vakantie

Over een aantal dagen begint voor de eerste regio de zomervakantie. Om in de vakantie de kennis van school niet teveel weg te laten zakken, geef ik je graag enkele tips hoe je thuis aan de slag kunt met apps die leuk én leerzaam tegelijk zijn!

Voor iedereen

Welke apps zijn nou leuk voor het hele gezin? Ik geef je een paar suggesties!

De vakantiebieb app

De bibliotheek heeft elk jaar een fantastische service; de VakantieBieb app. In deze app kun je boeken, tijdschriften en reisgidsen vinden, erg handig als je op vakantie bent en je hebt een boekenwurm in huis!

De boeken in de vakantiebieb app zijn van 1 juli tot 31 augustus beschikbaar en geschikt voor alle leeftijden. Lees meer over deze app.
Prijs: gratis
Download voor iPad/iPhone en Android
AppStore Android

 

 

 

 

Geocaching!

Tja deze app mag natuurlijk echt niet ontbreken! Geocachen is schatzoeken met je telefoon (of GPS). Je gaat opzoek naar  verstopte ‘schatten’ in je eigen omgeving of bijvoorbeeld in het bos!

Een prima activiteit om samen met kinderen op uit te gaan en lekker buiten te zijn! Doe deze app vooral samen! Soms kan het best lastig zijn om de schatten te vinden. Lees meer over geocaching.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

Apps rondom taal

Ik ben opzoek gegaan naar toffe apps rondom taal! Wat echt een leuke is… Ga deze apps vooral samen met je kind spelen!

Boer Boris gaat naar zee

Het verhaal van Boer Boris die naar zee gaat is een geweldig verhaal om voor te lezen aan kleuters. Misschien kent je kind het verhaal al en kun je samen het verhaal vertellen.
In deze app kun je ook kiezen voor ‘het theater’. Speel samen een scene uit het verhaal van Boer Boris na en neem ook het geluid op. Leuk om samen een nieuw Boer Boris verhaal te creëren en daarna aan andere te laten zien!  Lees alles over de app.

Prijs: € 2,99
Download voor iPad
AppStore

Het muizenhuis

De app van het muizenhuis is echt een feestje voor je ogen! Ontdek de kamers van het muizenhuis samen met Sam & Julia. Luister naar de verhalen in de kamers. Of speel juist een spelletje! Een app met uren luister en speelplezier. Lees nog meer over deze app.

Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

 

Apps rondom letters en klanken

Samen aan de slag rondom letters en klanken? Kijk dan eens naar de onderstaande apps!

Juf Jannie letters leren lezen


In deze app ga je aan de slag met het leren van verschillende letters en klanken. Leuk aan deze app is dat je als ouder samen met je kind de spellen uit de app kunt uitvoeren. Een leuke afleiding tijdens het wachten in de file! Lees meer over deze app.

Prijs: € 3,99
Download voor iPad/iPhone en Android
AppStore Android

 

 

 

De camera

Ga eens samen met je kind foto’s maken! Dit kun je doen met alle letters die je onderweg naar je vakantie bestemming tegenkomt van je eigen naam! Of ga juist opzoek naar dingen die met een bepaalde klank/letter beginnen. Een super leuke activiteit samen. Op elke smartphone zit wel een camera!

Tellen en rekenen

Welke leuke en leerzame apps zijn er eigenlijk rondom rekenen? Weer een paar suggesties!

Feed the Monkey

De aap in deze app heeft honger en wil een bepaalde hoeveelheid voedsel hebben. Aan jou de taak om de aap te eten te geven.

In de instellingen van de app kun je aangeven of je de aantallen ook in het Engels uitgesproken wil hebben. Zo ben je spelenderwijs ook nog bezig met het leren van een vreemde taal. Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis

Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Miner Birds

Weet jij als eerste 20 wormen te verzamelen voor jouw vogel? Dit doe je door (eenvoudige) sommen te maken! Reken tegen de computer. Of doe dit spel juist samen met je broer of zus! En het leuke is… Iedereen kan op zijn eigen niveau spelen. Een echte toffe vakantie app! Lees er alles over!

Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad & Android
badge_appstore-lrg 

 

 

Logisch nadenken

Welke apps zijn er nou om samen met logisch denken aan de slag te gaan? Apps om flink mee te puzzelen? super om er vooral samen mee aan de slag te gaan. Want samen puzzelen levert je vaak de beste inzichten op. Ik ga je een paar suggesties geven!

Hopster Coding Safari

Dit is een echte vakantie app! Want kun jij er voor zorgen dat de leeuw weer bij z’n hol komt? Leg de route zo neer dat de leeuw er kan komen. Of zorg er juist voor dat de olifant bij het water kan komen. Misschien zie jij tijdens de vakantie wel dieren die ook in de app voorkomen!

Lees meer over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Ik ben benieuwd met welke apps jij aan de slag gaat en wens je in ieder geval een fijne zomervakantie!

 

 

Leave a Reply