Speel samen met Kikker!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € gratis (in App aankopen)
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Wat een toffe app van Kikker is dit zeg! Ik word meteen enthousiast bij het starten van deze app. De drie spellen die erin zitten zijn erg mooi vormgegeven namelijk. Het is echt kikker waar je mee aan het spelen bent!

Memory is natuurlijk een bekend spel voor veel peuters en kleuters. In de gratis versie kun je met 4 – 6 of 12 memory kaartjes doen. Dat vind ik eigenlijk wel prima. Wat ik fijn vind is dat als je een setje gevonden hebt deze in beeld blijft liggen Je kunt alle plaatjes dus zien. Je kunt meer memory spellen inkopen.

Het connect spel is echt een leuke voor jongste kleuters en peuters! Je moet steeds twee dezelfde kaartjes zoeken. De kaartjes liggen open voor je. Je kunt dus zien welke kaartjes er bij elkaar horen. Een mooie voorbereiding op memory!

De puzzelopdracht die erin zit is ook leuk! Je kunt puzzels van 4 en 9 stukjes maken. De platen zijn echt super mooi! En komen rechtstreeks uit de kikkerboeken. De peuter/kleuter krijgt direct feedback op het handelen. Als een stukje goed ligt blijft het liggen.

Wanneer je de spellen speelt verdien je, als je ze afmaakt, vlinders. De vlinders kun je gebruiken om extra puzzels te ‘kopen’.

Wat mij betreft is de in app aankoop echt niet meteen nodig om de met de app prettig te kunnen gebruiken in de klas.

De App

Wanneer je de app van Kikker start zie je meteen dat er 3 verschillende spellen zijn:

Memory

In dit memory spel match je steeds twee dezelfde kaartjes. Je kunt, in de gratis versie, kiezen uit 4, 6 of 12 stukjes. Als je een setje gevonden hebt dan blijft het liggen. Wanneer je de in app aankoop doet krijg je meer kaartjes.

Connect

Met het spel connect moet je ook steeds 2 kaartjes zoeken die hetzelfde zijn. Echter is het zo dat de afbeeldingen zichtbaar zijn. Wanneer je twee dezelfde afbeeldingen hebt gevonden wordt er een connectie gevormd. De eerste 6 levels van het spel zijn gratis. Daarna moet je een in app aankoop doen.

Puzzelen 

Er zijn (gratis) puzzels met 4 en 9 stukjes. Je kunt dan uit diverse puzzels maken. Wanneer een stukje goed ligt dan blijft het liggen.

Met alle spelletjes kun je vlinders verdienen als je deze afmaakt. De vlinders kun je bij de puzzels inwisselen om nieuwe puzzels te verdienen!

Tip’s voor in de Klas

De app van Kikker sluit heel goed aan bij de verhalen die er van Kikker zijn. Wanneer je dus een verhaal van Kikker hebt voorgelezen is de app een mooi vervolg voor kleuters en peuters.

De website van Kikker is ook erg leuk!

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Wanneer je peuters en kleuters met deze app laat werken stimuleer je de volgende ontwikkeling:

Cognitieve ontwikkeling

  • Maakt eenvoudige puzzels
  • Herkent twee dezelfde afbeeldingen

 

 

 

Leave a Reply