Ga je mee op droomreis met Karel?

Posted by on okt 3, 2019 in Materiaal | No Comments
Ga je mee op droomreis met Karel?

He ga je mee op reis met neef Karel?

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs boek € 12,50
Prijs app: gratis
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wat een super leuk boek is dit in combinatie met de app! Ik merk dat ik zelf enthousiast word van het verhaal en wil heel graag weten hoe het afloopt! Elke keer wil ik weer een stukje verder luisteren. Het gave is dat in combinatie met de app het boek tot leven komt!

Natuurlijk moet je het boek in de kring aanbieden. Maar het tot leven laten komen van het boek en daarbij voorgelezen worden heeft echt wel een meerwaarde! Kleuters kunnen zo nogmaals het verhaal horen. Wat natuurlijk echt leuk is.

Omdat dit boek ook een van de kerntitels is voor de kinderboekenweek vind ik dit boek in combinatie met de app echt een aanrader!

De App & het Boek

Wanneer je het boek opent zie je meteen dat je er ook een app bij hebt. De exacte titel van het boek is: De droomreis van neef Karel. Geschreven door Rick de Haas, Nicolle van den Hurk en Els Vermeltfoort. En uitgegeven door: Uitgeverij Zwijsen

Het boek begint met het feit dat Neef Karel op vakantie gaat. Maar gaat hij wel echt weg? Je leest er alles over in het boek!

Als je vervolgens de app start dan heb je diverse mogelijkheden. Je kunt het verhaal in een keer zien.

Ook kun je er voor kiezen om de pagina’s een voor een te bekijken. Je ziet dan de pagina’s echt tot leven komen en het verhaal wordt je voorgelezen.

Als de pagina is afgelopen dan begint deze weer opnieuw. Als je de pagina omslaat dan begint de volgende pagina meteen.

Tips voor in de Klas

Lees het boek eerst gewoon voor. En ga daarna in de kleine kring met de kleuters aan de slag om het boek te verkennen! Ik weet zeker dat ze het leuk gaan vinden.

Wat leer je van deze App in combinatie met het Boek?

Van deze app in combinatie met het boek leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal

 

Leave a Reply