intro Breng Jop naar bed!

Doelgroep: 2,5 tot 6 jarige
Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis!
Download voor iPad/iPhone & Android
badge_appstore-lrggoogleplay

 

De App

1

Jop de giraf stelt zichzelf eerst voor. Zegt dat het tijd is om naar bed te gaan en vraagt aan jou of je ‘m wil helpen. Jop heeft lekker gespeeld. Maar nu moet hij zijn spullen sorteren. Je moet nu de spullen in de juiste mand leggen. Als je het speelgoed in de juiste mand doet valt het erin. Doe je dit niet valt het er niet in en hoor je een geluid.

Je hoort wat Jop allemaal uittrekt als hij gaat slapen. Nu ligt alles op de vloer. Jop vraagt je nu of je de kleren in de wasmand wil doen en de laarzen op de plank wil zetten. Doe je het goed dan vallen de objecten in de wasmand of blijven ze op de plank staan. Doe je het niet goed dan lukt dit niet en hoor je een geluid.

Jop gaat in bad. Hij wil met verschillende kleuren eendjes spelen. Deze moet jij voor hem in het bad doen. Doe je het goed dan vallen de eendjes in het bad. Doe je het niet goed dan hoor je een geluid en springt het eendje terug.

Ook wast Jop zijn haren. En moet je hem daarna afdrogen. Na het douchen gaat Jop zijn tanden poetsen. Ook mag hij een pyjama uitkiezen die hij aantrekt.

Maar als Jop wil gaan slapen is hij zijn beer kwijt! Help je hem zoeken? Zodra Jop zijn beer weer heeft mag je hem een verhaaltje voorlezen. Daarna krijgt hij een kusje en kun mag Jop luisteren naar een liedje over gaan slapen.

Eindelijk kan Jop slapen en dromen. Je hoort nu ook een liedje over Jop.
Als laatste kun je in het startscherm op Lulu klikken. Je kunt dan een kind (jongen of meisje) helemaal aankleden zoals jij dat leuk vindt! Je kunt er dan ook een foto van maken en deze staat dan op je iPad.

Tips voor in de klas

5

Natuurlijk kunnen kinderen prima met deze app zelfstandig aan de slag. De activiteiten die je met Jop doet zijn immers goed zelfstandig te doen voor een kleuter.

Maar juist deze app bied heel veel mogelijkheden om met kinderen in gesprek te gaan over het bedritueel bij hun thuis! Want hoe gaat dat bij hen? Moeten ze ook in bad of gaan ze onder de douche? En wat vinden ze daarvan? Poetsen ze hun tanden voor ze gaan slapen? Hebben ze een knuffel? En hoe ziet die knuffel eruit? Misschien willen ze die wel een keer meenemen naar school! En wie wordt er thuis voorgelezen voor hij of zij gaat slapen?
Kortom ga met je kinderen in een kleine kring zitten en ga samen met ze door de app heen!

Mijn Mening

9

Deze app bied heel veel mogelijkheden in de klas. Kinderen kunnen redelijk eenvoudig zelfstandig met de app werken. Want de navigatie is zeer eenvoudig voor kinderen.

Verder kun je heel goed met kinderen in gesprek gaan over wat Jop allemaal gaat doen voor hij gaat slapen. Zie hiervoor de tips voor in de klas.

Als laatste bied deze app ook mogelijkheden voor woordenschat. Want alle dingen die je met Jop moet doen worden heel duidelijk aan je uitgelegd. Dit zodat je woorden echt kunt gaan begrijpen. Handel je juist dan hoor en merk je dit ook meteen.

In deze app zit geen reclame, wat ik ook erg prettig vind voor kleuters! Ook hoef je nadat je de app hebt aangeschaft geen in app aankopen meer te doen.

Kortom ik vind dit echt een app die heel goed bij kleuters gebruikt kan worden op diverse gebieden!

Leave a Reply