jij01

Vier samen met Jop zijn verjaardag!

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 3,49 vandaag 17/12 gratis!
Download voor iPad/iPhone

badge_appstore-lrg

De App

jij02

In deze app ga je samen met Jop zijn verjaardag voorbereiden! Want daar komt heel wat bij kijken. Als je de app start zie je Jop die jarig is.Hij heeft een feestmuts op en houdt ballonnen vast. Deze ballonnen kun je ook kapot maken. Verder hoor je een vrolijk muziekje over de verjaardag van Jop. Als je op het play teken drukt ga je verder in de app.

Je kunt in het hoofdscherm een keuze maken tussen alle activiteiten. Ik zal deze activiteiten nu ook stuk voor stuk toelichten. Als ik over het hoofdscherm spreek dan spreek ik over dit activiteitenscherm.

Als je op het gele icoontje met het blaadje drukt kom je in deze activiteit terecht. Je kunt hier namelijk de uitnodigingen maken voor het feest van Jop!
Om de uitnodiging vorm te geven kun je letters gebruiken maar ook allerlei verschillende icoontjes! Je sleept de letters of icoontjes gewoon naar de uitnodiging toe. Als je uitnodiging klaar is klik je op de enveloppe en kun je een volgende uitnodiging maken. Als je vervolgens klaar bent met je uitnodigingen kun je de uitnodigingen ook nog posten door op de postbus te drukken! Je gooit de uitnodiging dan ook echt in een brievenbus.
De volgende activiteit die we gaan doen voor Jops verjaardag is het versieren van zijn verjaardagskroon! Hiervoor kun je allerlei kleuren, letters, cijfers en icoontjes gebruiken! Daarna kun je ook zien dat Jop de kroon opheeft en iedereen lekker aan een taartje zit.

De volgende activiteit die je kunt gaan doen is het versieren van vlaggetjes! Want het feest is natuurlijk niet compleet als er geen vlaggetjes hangen. Hiervoor heb je verschillende soorten papier ter beschikking ook heb je weer de mogelijkheid om cijfers en letters toe te voegen.
Als je klaar bent met het versieren van de vlaggetjes druk op je Jop rechts onder. Je komt dan terecht op het feestje van Jop en ziet jouw versierde vlaggetjes hangen!
In deze activiteit ga je een verjaardagslied opnemen! Je zingt je eigen lied voor Jop zijn verjaardag in. Daarna druk je op de blauwe knop en wordt je eigen lied wat jij zelf gezongen hebt afgespeeld in een scene van Jop zijn verjaardag!

Natuurlijk hoort er bij elke verjaardag en taart. En deze taart ga jij voor Jop versieren. Je kunt de taart helemaal zelf versieren met cijfers, letters, figuurtjes, kaartjes, kleuren en natuurlijk met slagroom! Daarna mag Jop zijn eigen verjaardagstaart gaan opeten.

In het laatste spel ga je een pinata voor Jop maken! In de pinata zul je allerlei snoepjes en kleine cadeautjes moeten doen. Deze sleep je er in. Vervolgens kun je de pinata zelf stukslaan!
Je kunt er voor kiezen om de pinata stuk te slaan in het donker of in het licht. Zodra je de pinata stuk hebt geslagen in worden de cadeautjes en snoepjes ook weer zichtbaar want ze vallen eruit.

Tip’s voor in de klas

jij05

Dit is echt een app die super veel mogelijkheden biedt in de klas. Bijvoorbeeld het maken van de uitnodigingen. Je kunt kinderen de opdracht geven om te bedenken wie zij om het feestje willen hebben. Voor deze kinderen moet een uitnodiging gemaakt worden. Voorwaarde is wel dat de naam van het kind op de uitnodiging staat. Dit kunnen ze zelf doen, in veel kleuterklassen hebben kinderen een naamkaartje. Deze kunnen ze pakken om zo de namen te typen.
Natuurlijk kun je kinderen ook echte uitnodigingen laten maken op papier. Maak een kaartje en laat kinderen hierop tekenen. En de naam schrijven voor wie de uitnodiging is.

Een andere leuke opdracht is om zelf vlaggetjes te gaan maken en die op te hangen in de klas! Want ook in de klas worden regelmatig feestjes gevierd!
Mijn kleuters heb ik hiervoor allerlei verschillende soorten papier gegeven. Maar ook tijdschriften om hier letters en cijfers uit te knippen. Natuurlijk hadden ze ook lijm, kleurpotloden, scharen en stiften tot hun beschikking. Van mij mochten ze ook de vorm zelf bepalen. Deze vlaggetjes kun je leuk aan een lijn in de klas ophangen.

Wat leer je van deze App?

jij04

Van deze app kun je een heleboel leren. Als je kijkt naar de kerndoelen komen de volgende doelen in beeld:

Kerndoel 51
De leerlingen leren gebruik te maken van eenvoudige historische bronnen en ze leren aanduidingen van tijd en tijdsindeling te hanteren.
Waarbij in groep 1/2 vooral de focus ligt op:

  • begrippen van tijdsindeling:uur, dag/nacht, morgen/ middag/avond/ nacht
  • Onderlinge relaties tussen en volgordes in tijdsbegrippen:bij dag hoort nacht, na de dag komt nacht, na de morgen komt de middag, etc.
  • Begrippen van tijdsaanduiding: nu, straks, meteen, morgen, overmorgen, gisteren, eergisteren
  • Volgorde waarin dingen gebeuren

Ik kies specifiek voor dit kerndoel omdat ik vind dat je door deze app in gesprek gaat met leerlingen wat er allemaal georganiseerd moet worden voor het feest in relatie tot de tijd. Want een kaart komt bijvoorbeeld voor het versieren van een taart. Als je leerlingen hiervan bewust maakt wordt het begrip tijd meteen meegenomen in de verwerking van de app.

Verder leren kinderen hiervan het volgende:

  • Bezig zijn met letters, je kunt kinderen hier ook een gerichte opdracht mee geven.
  • Bezig zijn met cijfers.
  • Fijne motoriek door het versieren van de taart, muts en vlaggetjes.
  • Creatief om te gaan met verjaardagsliedjes, welke ken je eigenlijk allemaal al?

Mijn Mening

jij03

Ik vind dit echt een super gave app om mee te werken in de klas. De app is heel veelzijdig. Aan de ene kant is de app heel geschikt om kinderen vrij mee te laten experimenteren. Want de navigatie is eenvoudig en er hoeven geen in app aankopen gedaan te worden. En aan de andere kant is het ook zo dat je kinderen een hele gerichte opdracht kunt geven wat ze moeten doen. Neem het schrijven van de uitnodigingen hiervoor binnen de app zijn er letters beschikbaar, kinderen kunnen dan echt een naam schrijven of iets anders wat op een uitnodiging past. Echt super!

Wat ik ook leuk vind is dat je iets doet, bijvoorbeeld het versieren van de vlaggetjes en daarna zie je ook echt op het feest van Jop dat de vlaggetjes hangen! Dat maakt voor kinderen meteen dat ze zien dat er iets is gebeurt met het gene dat zij gemaakt hebben.

Kortom wat mij betreft echt een super aanrader!

Leave a Reply