Ontdek het eiland van Fiete

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 2,99 tot 31 december 2022 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een hele mooie app. Het eiland van Fiete biedt voor peuters en kleuters voldoende uitdaging om er voor een langere tijd geconcentreerd mee bezig te zijn. De activiteiten die je op het eiland kunt doen zijn voor kinderen erg leuk.

Wat ik zelf erg fijn vind er is in deze app geen fout of goed. Kinderen kunnen de activiteiten op het eiland doen zonder dat iets goed of fout is. Kinderen mogen gewoon ontdekken en experimenteren.

De matchspelletjes die in deze app zitten vind ik ook echt leuk! Het is niet zomaar matchen. Het is matchen waarbij je twee afbeeldingen moet machten die bij elkaar horen maar niet hetzelfde zijn! Uitdagend en erg leuk vinden de kinderen bij ons.

In deze app zit geen taal. Dat vind ik zelf erg prettig. Kinderen begrijpen de app eigenlijk ook meteen.

Deze app heeft geen reclame of andere in app aankopen. Als je de app eenmaal hebt gekocht heb je de app compleet en hoef je niets meer te betalen.

Ik vind deze app echt een aanrader voor peuters en kleuters.

 

De App

fiete02

Als je de app start kom je terecht op het eiland van Fiete. Fiete is een vriendelijke zeeman. Overal op het eiland van Fiete kun je dingen ondernemen en ontdekken. Je ziet aan de rondjes in de omgeving of er een activiteit is. Je gaat met je vinger naar rechts en naar links om het volledige eiland te ontdekken! En er zijn heel veel dingen om te ontdekken op elk eiland!

fiete05

Als je wilt stoppen met een spel druk je links boven op het raampje. Je gaat dan terug naar het eiland van Fiete.

Er zit ook 3x een matchspel bij. Dit zijn geen gewone matchspellen. Je moet steeds twee plaatje zoeken die bij elkaar horen. De naald hoort bijvoorbeeld bij de ballon. En de koekenpan bij de eieren. En het wiel bij de auto. Memory maar dan in een ander jasje.

Tips voor in de Klas

fiete06

Natuurlijk kun je kinderen in tweetallen of alleen deze app laten ontdekken. Maar als ze de app hebben ontdekt kunnen ze jou ook precies, in een kleine kring, vertellen wat Fiete allemaal op zijn eiland heeft. Houd hierbij de app bij de hand en ga de activiteiten samen af. Wat kunnen kinderen er allemaal over vertellen?

Verder is het gewoon ook een app om van te genieten!

Wat leer je van deze App?

fiete04Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply