startscherm

Kook samen met Jop!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis!
Download voor iPad/iPhone
badge_appstore-lrg

 

De App

3

Dit is het startscherm van Jop de giraf. Als je op play klikt ga je verder met Jop. klik je op Lulu dan ga je met Lulu aan de slag. In het spelscherm klinkt een vrolijk muziekje zo lang je geen keuze maakt. Ik ga eerst met Jop aan de slag.


Eerst ga je met Jop boodschappen doen. Je moet de producten die Jop nodig heeft in het mandje opvangen. De producten die Jop nodig heeft worden van te voren benoemd.
Jop komt thuis en moet de boodschappen uit de tas in de kast leggen. Als je het product op de goede plek in de kast legt hoor je dat. Ben je klaar dan gaat de kraan aan want je moet je handen wassen voor je gaat koken.

Er zijn twee pannen om mee te koken. De producten moeten in verschillende pannen gedaan worden. Van te voren worden alle producten benoemd.

Voor dat je de tafel kunt dekken moet het tafelkleed op de tafel worden gelegd. Maar het is in stukjes gevallen! Kun je Jop helpen om het weer in elkaar te zetten?
Als je gaat eten moet je natuurlijk de tafel dekken. Jop noemt precies op dat hij met een mes, vork, lepel en bord wil eten. Leg jij het voor hem op de goede plaats?

Jop gaat eten. Maar zijn eten moet worden opgeschept! En daar mag jij Jop bij gaan helpen. Er wordt benoemd wat Jop allemaal opgeschept wil hebben. Maar het is ook zichtbaar in de wolkjes bij het hoofd van Jop. Elke keer als je iets neerlegt op het bord van Jop gaat er iets uit de wolkjes weg.
Jop zijn bord ligt vol met eten. Help jij hem te kiezen waar hij als eerste aan gaat beginnen? En help je hem ook om daarna de rest op te eten?

Jop heeft zijn eten op en krijgt een toetje! Hij vraagt jou om ijs voor hem op te scheppen. Maar hij wil wel een specifiek ijsje. Wat hij wil wordt benoemd en is zichtbaar in het wolkje bij zijn hoofd. Als je het bolletje hebt opgeschept dan verdwijnt het ook uit het wolkje
Na het eten is het tafelkleed een troep geworden. Dat moet je natuurlijk schoonmaken. Kun jij Jop helpen?

Na het eten moet er natuurlijk ook worden afgewassen. Maar Jop kan dat natuurlijk niet zonder jouw hulp. Dus kom op help hem!
Als laatste scherm van Jop hoor je een lied over Jop die gegeten heeft. En wat hij daar allemaal voor nodig had.

Als laatste kun je in op het startscherm klikken op Lulu. Je kunt dan Lulu of Tommie te eten geven. Maar let op ze kunnen maar twee dingen tegelijk op hun bord doen. Je kunt ze te eten geven wat jij lekker vind. Je kunt er dan ook een foto van maken en deze staat dan op je iPad.

Tips voor in de klas

8

Bijna in elke kleuterklas werk je wel een keer aan het thema eten. Deze app past daar prima in!

En het leuke vind ik aan deze app dat er zeer veel aanknopingspunten zitten voor een kringgesprek. Ga maar eens met kinderen het gesprek aan over eten. En wat zij allemaal graag eten! Helpen ze thuis ook wel eens in de keuken?

Er is dus een hele boel wat je met kinderen in een kringgesprek kunt bespreken over deze app. Maar bovenal ga genieten met je kleuters van deze app, in de kleine kring, in tweetallen of alleen!

Mijn Mening

10

De app Jop gaat eten is een app die zeer aanspreekt bij kinderen. Ze mogen Jop met alles helpen en dat vinden ze leuk om te doen. De navigatie binnen de app is eenvoudig en is heel duidelijk voor kinderen.

Deze app bied heel veel mogelijkheden om in de klas in te zetten, deze staan bij tips voor in de klas beschreven. Verder geeft deze app ook mogelijkheden om aan de woordenschat van kinderen te werken. Kinderen moeten namelijk veel inspelen op dat gene wat Jop van hun vraagt. Kortom een app waar je enorm van kunt genieten en die ook mooie onderwijskansen bied voor in de klas!

Leave a Reply