Sinterklaas op Digibord & met Apps

Posted by on nov 9, 2018 in Digibord, Thema's | No Comments
Sinterklaas op Digibord & met Apps

Sinterklaas is (bijna) weer in het land! Digitale activiteiten kunnen natuurlijk niet achterblijven in de Sinterklaastijd! Dus daarom hier een hoop tips voor de tablet/iPad, ‘t digibord en de Bee Bot! Straks ben je ook digitaal gezien helemaal Sintproof!

Apps over Sinterklaas

icoon_jspJop’s Sinterklaas Puzzels

In deze app ga je samen met Jop puzzels maken met als thema Sinterklaas. Lees meer over deze app.

Prijs: € 1,09 Tijdelijk gratis! 

Download voor iPhone/iPad of Android
AppStore Android

 

 

icoon_slsSuus & Luuk Sinterklaas
In deze taal app van Suus & Luuk ga je met het thema Sinterklaas aan de slag. Er zitten allerlei opdrachten in, echter de leerkracht/ouder/logopedist is de sturende factor in de opdrachten hij/zij moet de vragen stellen. Ik ben als leerkracht echt fan van deze taal app. Lees er alles over.
Prijs: 3,49
Download voor iPad
AppStore

Bellen met Sinterklaas

In deze app kun je zelf bellen met Sinterklaas! Ook kun je hem een smsje sturen. Een app die je goed in de kleine kring kunt gebruiken. Lees alles over deze app.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Pepernoten hockey

Laat Sint een punt scoren door bij Piet in het doel te schieten! Of laat Piet juist een punt scoren door bij Sint in het doel te schieten. Gebruik een stylus en je werkt ook nog aan de fijne motoriek! Lees er alles over.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Breng Sinterklaas tot leven!

Met de de iPad krijg je Sinterklaas en zijn kasteel in de klas. En dan kun je aan de slag met rijmen. Hiervoor moet ik echt om en in het kasteel gaan speuren naar rijmwoorden. Super gaaf. Ook probeerde ik een les uit waarbij je aan de slag gaat met korte en lange klanken. Deze vind je in de pakjes. En er is een les voor de bovenbouw waarin je leert over de geschiedenis van Sinterklaas. Met deze AR lessen is het niet tikken op de iPad maar juist actief bezig zijn. Lees er alles over.

Tools binnen Gynzy

Ook binnen Gynzy is er enorm veel te ontdekken op Sinterklaasgebied. Ik ga je tips geven en ik laat je zien dat er nog meer is dan de tools binnen Gynzy!

Gynzy heeft weer een hele toffe aftelkalender! Elke dag een nieuwe leuke sint activiteit! Deze kun je vinden als je in Gynzy opzoek gaat naar Sinterklaasactiviteiten.

Praatplaat

De laatste Sinterklaastool die er voor de onderbouw in Gynzy is, is de praatplaat die over Sinterklaas gaat. Deze praatplaat kun je heel goed gebruiken om het gesprek over Sinterklaas te starten.
Binnen deze praatplaat heb je de mogelijkheid om te zoomen in de plaat. Maar je kunt ook aantekeningen maken in de praatplaat.

Fonemisch bewustzijn Sinterklaas

Oefen met woordenschat, rijmen, beginklanken en kritisch luisteren! Lees alles over deze mooie activiteit.

Rekenen met Sinterklaas op Gynzy!

Nieuwe rekenactiviteiten rondom Sinterklaas voor Gynzy! Je gaat geheel in Sintstijl aan de slag met serieren, rangtelwoorden, vergelijken van hoeveelheden en tellen.

Sinterklaasliedjes

Gynzy heeft een mooi overzicht gemaakt van alle nieuwe liedjes van Sinterklaas!

Programmeren en Sinterklaas!

Er zijn veel verschillende manieren waarop je met programmeren en Sinterklaas aan de slag kunt gaan. Daarom hier een aantal toffe voorbeelden!

Levend Programmeren

Programmeren begint dicht bij het kind zelf. Daarom bedacht ik de activiteit rondom de pietenbot! De kleuter is de robot en een andere kleuter is de programmeur. Een echt succes in veel kleuterklassen. Lees er alles over.

Bee Bot, Sinterklaas en woordenschat

Ook voor de Bee Bot maakte we materiaal wat je rond het thema Sinterklaas kunt gebruiken.Er zijn diverse opdrachten zowel enkelvoudig als dubbel zijn. Ga naar de materialen voor taal.

Bee Bot, Sinterklaas en Rekenen

Gooi met de dobbelsteen… Wat gooi je? Ga met de Bee Bot naar dat aantal toe! Of juist naar een meer of minder. En natuurijk kn je deze set ook gebruiken om mee te splitsen. Lees hoe je alles aanpakt of download het materiaal.

note: de afbeeldingen zijn aangepast naar de huidige gangbare Sinterklaas afbeeldingen!

Schuiven met Sinterklaasmunten

Zet de schuiver over de Bee Bot, gooi met de dobbelsteen en schuif het juiste aantal munten er naartoe! Lees er alles over!

note: de afbeeldingen zijn aangepast naar de huidige gangbare Sinterklaas afbeeldingen!

QR Codes en Sinterklaas

QR codes zijn een soort streepjescodes waar je een filmpje of activiteit achter kunt zetten! Deze streepjescode lees je met een speciale QR code reader.

Achter de QR codes voor Sinterklaas zitten allerlei leuke leerzame activiteiten verstopt zoals het tellen van pepernoten, memory en woordenschat!

Ook hebben we voorleesverhalen achter de QR codes gezet.

Lees er alles over en download de QR codes.

note: de spellen zijn aangepast naar de huidige gangbare Sinterklaas maatstaven!

Een filmpje maken van een kralenplank!

Maak een stop motion filmpje van een kralenplank rondom het thema waar je mee bezig bent! Lees hoe ik dit aanpak.

Leave a Reply