Sinterklaas Vieren Met Je Digibord & Apps

Posted by on nov 9, 2018 in Digibord, Thema's | No Comments
Sinterklaas Vieren Met Je Digibord & Apps

Sinterklaas is (bijna) weer in het land! Digitale activiteiten kunnen natuurlijk niet achterblijven in de Sinterklaastijd! Dus daarom hier een hoop tips voor de tablet/iPad, ‘t digibord en de Bee Bot! Straks ben je ook digitaal gezien helemaal Sintproof!

Apps over Sinterklaas

icoon_jspJop’s Sinterklaas Puzzels

In deze app ga je samen met Jop puzzels maken met als thema Sinterklaas. Lees meer over deze app.

Prijs: € 1,09

Download voor iPhone/iPad of Android
AppStore Android

 

 

icoon_slsSuus & Luuk Sinterklaas
In deze taal app van Suus & Luuk ga je met het thema Sinterklaas aan de slag. Er zitten allerlei opdrachten in, echter de leerkracht/ouder/logopedist is de sturende factor in de opdrachten hij/zij moet de vragen stellen. Ik ben als leerkracht echt fan van deze taal app. Lees er alles over.
Prijs: 3,49
Download voor iPad
AppStore

Bellen met Sinterklaas

In deze app kun je zelf bellen met Sinterklaas! Ook kun je hem een smsje sturen. Een app die je goed in de kleine kring kunt gebruiken. Lees alles over deze app.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Pepernoten hockey

Laat Sint een punt scoren door bij Piet in het doel te schieten! Of laat Piet juist een punt scoren door bij Sint in het doel te schieten. Gebruik een stylus en je werkt ook nog aan de fijne motoriek! Lees er alles over.
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

Sinterklaas geheugenspel 

Speel op diverse niveaus memory met Sinterklaas! Lees er over.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

Tools binnen Gynzy

Ook binnen Gynzy is er enorm veel te ontdekken op Sinterklaasgebied. Ik ga je tips geven en ik laat je zien dat er nog meer is dan de tools binnen Gynzy!

Getalbeeld


Binnen Gynzy is een tool en die heet getalbeeld. Binnen deze tool kun je bij opties voor het thema Sinterklaas kiezen. Het doel van de tool is als volgt: Tel het aantal objecten en koppel er het juiste aantal aan. Je kunt de tool zelf instellen naar het nivo van de leerlingen. Dit kun je instellen:

  • Aantal objecten dat je moet tellen 6, 10 of 20
  • Volgorde van de cijfers op volgorde of door elkaar heen

Serieren


Binnen Gynzy is er een tool en die heet serieren. Binnen deze tool kun je bij opties het thema Sinterklaas kiezen. Het doel van deze tool is dat je de vragen die over het op volgorde zetten van dik – dun, hoog – laag, kort – lang en van licht – donker kunt beantwoorden. In de tool kun je instellen bij opties dat de vragen worden uitgesproken of dat je dat niet wilt.

Memory


In Gynzy is er een tool die over memory gaat. In deze tool is het de bedoeling dat je steeds twee dezelfde plaatjes bij elkaar zoekt. Je kunt in deze tool zelf het aantal kaarten kiezen waaruit de setjes moeten worden gevonden.

Een leuke verwerkingsopdracht bij memory is zelf memory maken! In het thema Sinterklaas kan dit heel goed met kadopapier! Download de kaartjes. Koop een rol kadopapier. En knip steeds twee dezelfde plaatjes uit. Plak deze op twee kaartjes en klaar is kees!
Download de kaartjes

Praatplaat


De laatste Sinterklaastool die er voor de onderbouw in Gynzy is, is de praatplaat die over Sinterklaas gaat. Deze praatplaat kun je heel goed gebruiken om het gesprek over Sinterklaas te starten.
Binnen deze praatplaat heb je de mogelijkheid om te zoomen in de plaat. Maar je kunt ook aantekeningen maken in de praatplaat.

Themales Sinterklaas – Gynzy

In deze themales zitten een aantal verschillende onderdelen Zo kun je een sfeer haart tevoorschijn toveren. Aan de slag gaan met woordenschat, luisteren naar liedjes en diverse spel oefeningen doen met Sinterklaas! Lees alles over deze les.

Fonemisch bewustzijn Sinterklaas

Oefen met de beginletter, rijmen, woorden bij plaatjes plaatsen en het klappen van woorden in het thema van Sinterklaas! Lees alles over deze les.

Auditieve Synthese – Sinterklaas

Je hoort bijvoorbeeld s – t – a – f in losse klanken maar wat wordt er nu eigenlijk gezegd? Tik het juiste plaatje aan! Lees meer over deze tool.

Lessen over Sinterklaas

 

 

 

Bee Bot en Sinterklaas

Ook voor de Bee Bot maakte we materiaal wat je rond het thema Sinterklaas kunt gebruiken.Er zijn diverse opdrachten zowel enkelvoudig als dubbel zijn. Ga naar de materialen voor taal.

Er is ook materiaal voor rekenen rondom de Bee Bot! Ga naar dit materiaal.

 

QR Codes en Sinterklaas

icoon_qr

QR codes zijn een soort streepjescodes waar je een filmpje of activiteit achter kunt zetten! Deze streepjescode lees je met een speciale QR code reader.

Achter de QR codes voor Sinterklaas zitten allerlei leuke leerzame activiteiten verstopt zoals het tellen van pepernoten, memory en woordenschat!

Ook hebben we voorleesverhalen achter de QR codes gezet.

Lees er alles over en download de QR codes.

Een filmpje maken van een kralenplank!

Maak een stop motion filmpje van een kralenplank rondom het thema waar je mee bezig bent! Lees hoe ik dit aanpak.

Leave a Reply