Reken mee met Sinterklaas en de Bee Bot!

Geplaatst door op nov 6, 2018 in Bee Bot | One Comment
Reken mee met Sinterklaas en de Bee Bot!

Rekenen met Sinterklaas en de Bee Bot

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

Tel mee met Sinterklaas en de Bee Bot

Laatst tijdens een rekenactiviteit bedacht ik mij dat we de Bee Bot hier heel goed voor in konden zetten! Want in de transparante Bee Bot mat kun je heel goed kaartjes met aantallen stoppen. Ik dacht bij mezelf goh dat kan ook best met Sinterklaas afbeeldingen! Dobbelsteen erbij en een nieuw lesidee was geboren.

Ik heb een mat gemaakt met Sinterklaas figuren van 1 tot 10. Wanneer je een 10 kantige dobbelsteen gebruikt kun je de kinderen met de dobbelsteen laten gooien. Nu moeten de kinderen naar het zelfde aantal Sinteklaasplaatjes toe!

 

 

 

 

 

 

Stel een leerling gooit 7 dan moet je de Bee Bot naar de kaart met 7 Sinterklaas figuren sturen.

Het gaat er steeds om dat ze dus het aantal ogen/getal koppen aan een hoeveelheid Sinterklaas figuurtjes.

 

 

 

Splitsen met Sinterklaas en de Bee Bot

Na mijn idee om te tellen met Sinterklaas figuren kwam al snel het idee dat je deze mat ook goed kunt gebruiken om splitsen te oefenen! Want gooien met een dobbelsteen en aanvullen tot 10 daar zijn deze kaarten ook geschikt voor!

Ook voor deze oefening heb je een 10 kantige dobbelsteen nodig. Je gooit de dobbelsteen en vraagt vervolgens aan de kinderen wat erbij moet om op 10 uit te komen. Naar dit plaatje moeten ze de Bee Bot sturen.

 

 

 

 

 

 

Stel een leerling gooit 4 met de dobbelsteen. Dan moet je de Bee Bot naar 6 sturen om samen 10 te krijgen.

 

 

 

 

De Bee Bot

De Bee Bot is een programmeerbare robot. Wanneer je meer over de werking van de Bee Bot wilt lezen kun je hier verder lezen.

 

 

 

1 Comment

 1. Jose
  10 november 2018

  Hoi Evelien

  Super leuk je materiaal! De kinderen hebben genoten van de herfstspelletjes As maandag ga ik mijn collega’s inspireren om de qr’s te gebruiken tijdens de sinterklaasperiode.

  Van de voorkant van de kaartjes heb ik een eigen bestandje gemaakt met daarop picto’s – geplakt in jouw format. Ik wilde je dat bestandje sturen omdat ik het fijn vind dat jij je materiaal beschikbaar stelt en ik graag mijn aanvulling aan jou wil geven – als je die zou willen gebruiken. Vind je dat fijn, dan ontvang ik graag jouw mailadres. De link onder het kopje home werkt niet, anders had ik het je gemaild.

  Met vriendelijke groet

  José

  Reply

Leave a Reply