AR Rondom Sinterklaas!

Posted by on nov 18, 2020 in Materiaal | No Comments
AR Rondom Sinterklaas!

Met Augmented reality zet je Sinterklaas in jouw klas!

Ik mocht wel weer iets heel gaafs uitproberen! Activiteiten met de iPad waardoor Sinterklaas echt tot leven kwam. Ik kon om het kasteel van Sinterklaas heen lopen, in pakjes kijken en je leert alles over de geschiedenis van Sinterklaas met deze activiteiten. Dus niet stil zitten met de iPad en swipen maar…. Maar actief aan de slag! Want stil blijven zitten bij deze lessen is geen optie.

AR Les over Sinterklaas en rijmen

Sinterklaas is dol op rijmen! Maar kun jij ‘m helpen?

De activiteit is opgebouwd uit 3 delen. In het eerste deel ga je aan de slag met een interactieve PowerPoint presentatie. Hierin leren kinderen over rijmen: auditief en visueel.

Daarna ga je aan de slag met Augumented Reality! In deze activiteit ontdek je samen met Sinterklaas zijn kasteel. Daar is van alles verstopt wat maar rijmt. Want het kado van Roos zit in een… een doos natuurlijk! Kun jij die vinden in het kasteel? Loop er omheen, buk, kijk er boven op en vind zo alle rijmwoorden die Sinterklaas nodig heeft!

En als is er de mogelijkheid om een aansluitende werkvorm te kiezen over rijmen.

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € 7,50
Naar de AR les over rijmen

AR Les over Sinterklaas letters

In deze lessen spelen de lange- en korte piet de hoofdrol! Ze zijn dol op letters en willen graag met jou aan de slag hiermee. De korte piet verzamelt korte klanken (a, e, i, o en u) en de lange piet verzamelt de lange klanken (aa, ee, oo en uu).

In de interactieve PowerPoint presentatie leren en oefenen kinderen de korte- en lange klanken.

Vervolgens kun je aan de slag met de Augumented Reality activiteit! Je ziet de korte of lange piet. En die wil met je gaan speuren! Dat speuren ga je doen naar korte- of lange klanken. Je vindt ze door actief in de cadeautjes te gaan kijken met je iPad!

Vervolgens kun je afsluiten met een werkvorm die aansluit bij het werken met letters.

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 7,50
Naar de AR les over letters

AR Les over Sinterklaas verhalen

Het Sinterklaasfeest wordt al honderden jaren gevierd. Maar waarom vieren we eigenlijk Sinterklaas zoals we het vieren? In deze les komt de geschiedenis van Sinterklaas aanbod. Ook leer je waarom de tradities en gebruiken zo zijn zoals ze zijn.

Ook deze laatste les start met een interactieve PowerPoint. De kinderen leren over de herkomst van Sint-Nicolaas en de verhalen over zijn leven.

In het tweede deel ga je in de Augmented Reality omgeving aan de slag met de kleding van Sinterklaas. Je ontdekt waarom deze is zoals die is. En je sluit af met vragen.

Je kiest als afsluiting een van de werkvormen over bekende Sinterklaastradities of zijn kleding.

Leeftijd: 9 – 12 jaar
Prijs: € 7,50
Naar de AR les over Sinterklaas verhalen 

App

Voor al deze lessen geldt dat er gebruik wordt gemaakt van de app Fectar. Vanuit hier werk je met de Augmented Reality  space.

 

Leave a Reply