bel01

Bel met Sinterklaas

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor: iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Wauw wat een leuke app is dit, als je ‘m onder begeleiding inzet! Ik zou kinderen niet zo snel zelfstandig met deze app laten werken. Maar als je de app inzet en koppelt aan een taal activiteit in een kleine groep gaat dat heel erg goed. Ik merk ook aan kinderen dat ze het leuk vinden om iets voor/met Sinterklaas te doen!

De app is eenvoudig te bedienen en is eigenlijk meteen duidelijk. Er zitten in app aankopen in maar voor de bovenstaande taalactiviteiten heb je die eigenlijk helemaal niet nodig. Er zit ook een klein beetje reclame in de app maar dat vind ik eigenlijk niet storend.

Ik vind dit een super app om in de Sinterklaastijd in een kleine kring in te zetten! Een echte aanrader dus!

De App

Het is natuurlijk meteen duidelijk dat deze app over Sinterklaas gaat! Als ik de app start heb ik drie keuzes:

Voicemail van Sint
Hier kan ik de voicemail van Sinterklaas luisteren. In het voicemail menu heb je diverse keuzes:

 • Geef je verlanglijstje door aan Sinterklaas
 • Iets in het grote boek van Sinterklaas laten schrijven
 • Horen wat Sinterklaas nu op dit moment doet
 • Horen hoeveel nachtjes het nog is tot pakjes avond
 • Een bericht achterlaten voor Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas
Je kunt een aantal dingen aangeven voor je het gesprek met Sinterklaas aan gaat:

 • Je leeftijd:
 • Geslacht
 • Waar je van houdt
 • Wat de reden voor het gesprek is
 • Wanneer Sint moet bellen

Stuur Sint een SMS


Je stuurt Sinterklaas een SMS en daar krijg je dan een reactie op.

Tips voor in de Klas

Deze app kan heel goed gebruikt worden om kinderen te laten oefenen hoe ze een gesprekje met Sinterklaas moeten voeren! Bespreek van te voren met de kinderen wat ze tegen Sinterklaas willen gaan zeggen. Willen ze bijvoorbeeld Sinterklaas vertellen wat ze gedaan hebben op school? Hoe ga je dit dan tegen Sinterklaas zeggen? Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Bereid het voor. Bel vervolgens de voicemail van Sinterklaas. En kies voor de optie dat je een bericht wilt achterlaten voor Sinterklaas. En laat dan het kind het woord doen.

Je kunt er ook voor kiezen om samen met de kinderen iets voor te bereiden om in het grote boek te laten schrijven! Bedenk samen met de kinderen wat ze zouden willen dat er over hen in het grote boek staat. Zorg dat ze het daarna kunnen vertellen als je belt met Sinterklaas.

Natuurlijk is het ook leuk om het met de kinderen over hun verlanglijstje te hebben. Laat de kinderen hun verlanglijstje inspreken voor Sinterklaas! Bereid dit eerst voor in een kleine kring. Bel Sinterklaas op, en spreek je verlanglijstje in.

Een SMS sturen aan Sinterklaas is vooral heel erg leuk voor de middenbouw. Ook dan kun je voorbereiden wat ze tegen Sinterklaas willen zeggen. Willen ze bijvoorbeeld laten weten wat ze willen hebben? Of willen ze iets doorgeven? Bereid het voor met de kinderen en laat ze samen met jou SMSen met Sinterklaas. Je kunt hier bijvoorbeeld de spelling en/of taalregels in meenemen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kunnen kinderen van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren
en bij het discussiëren.

Kerndoel 5
De leerlingen leren naar inhoud en vorm teksten te schrijven met verschillende functies, zoals: informeren, instrueren, overtuigen of plezier verschaffen.

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels.

Verder leer je van deze app:

 • Samenwerken, indien je samen met de app bezig bent
 • En je mag natuurlijk heel veel plezier hebben!

 

 

Leave a Reply