Reis mee met de kinderboekenweek!

Posted by on sep 26, 2019 in Materiaal | No Comments
Reis mee met de kinderboekenweek!

He reis je ook mee?

Ook rondom het thema van de kinderboekenweek ging ik opzoek naar toffe materialen met een digitaal of 21e eeuws tintje!

Apps

Er zijn natuurlijk een aantal hele toffe apps die je kunt gebruiken rondom het thema reis mee! Ik laat er een aantal aan je zien!

Help mee in de garage

In deze app ga jij auto’s uit de problemen helpen. Er komt een voertuig bij je langs… Jij moet helpen om dit voertuig in de garage weer goed op orde te brengen. Zorg je er ook voor dat je met dit voertuig op het circuit kunt scheuren? Lees alles over deze voertuigenapp.

Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad

Ontdek het vliegveld

kl03

Prijs: € 4,49
Leeftijd: 3 – 7 jaar
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

Welke route legt de auto af?

De auto met van het begin naar het eindpunt komen. Maar welke route moet er dan gevolgd worden? Leg de pijlenroute neer zodat de auto weer op avontuur kan. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € gratis in App aankoop € 2,29
Download voor iPhone/iPad & Android

Coderen met de Kralenplank

Weet jij de geheime code op je kralenplank te kraken? In deze lessenserie zitten 3 lessen die je samen met de kleuters kunt doen. Lees alles over deze lessenserie.

Programmeren met de Bee Bot

Voor de Bee Bot maakte ik weer een uitdagende mat met de daarbij behorende opdrachten! Super leuk om deze te doen in de klas tijdens de Kinderboekenweek! Lees er alles over en download de mat.

Coderen met Pijlen

Het spel coderen met pijlen gaat helemaal over voertuigen! Want weet jij welke kant de voertuigen oprijden? Leg de pijl in de juiste kleur neer. En de opdrachten worden steeds een beetje moeilijker. Lees alles over dit gave spel.

Ga op Foto tocht!

Ga samen met de kleuters op foto tocht! Welke voertuigen waar je mee op reis kunt komen jullie buiten tegen tijdens een ontdekkingstocht? Maak onderweg foto’s! Laat deze na afloop op het digibord zien zodat iedereen kan vertellen waarom deze foto erbij past.

De Droomreis van neef Karel

Een van de kerntitels van de kinderboekenweek is het boek “de droomreis van neef Karel”. In combinatie met een speciale app komt dit boek tot leven! In dit boek gaat Karel op reis. Hij maakt van alles mee. Maar… Maakt hij dit echt allemaal mee? Lees er alles over.

Coderen met Brain Train!

De Brain Train past natuurlijk perfect bij het thema van de Kinderboekenweek! In deze smart game puzzel jij uit hoe de wagonnetjes en de blokjes achter de trein moeten in jouw specifieke opdracht. Deze smart game sluit natuurlijk perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek. En wist je dat je met smart games ook heel goed aan de 21e eeuwse vaardigheden kunt werken? Lees er alles over!

 

Leave a Reply