Een huis voor Harry komt tot leven!

Posted by on jan 21, 2019 in Materiaal | No Comments
Een huis voor Harry komt tot leven!

Breng het boek een huis voor Harry tot leven!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs boek: € 5,25 (tijdens de voorleesdagen)
Prijs app: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

Mijn Mening

Wat een super leuk boek is dit zeg! Harry raakt namelijk zijn huis kwijt wanneer hij met Vera gaat spelen. Veel kleuters kennen iemand die een kat heeft of hebben er zelf een. Dat maakt dat ze zich vaak makkelijk kunnen identificeren met Harry.

In combinatie met de app komt het boek tot leven. Dat is echt super gaaf! Wanneer je het boek met de app leest komt het helemaal tot leven. Het verhaal kan je in verschillende talen worden verteld en er zitten allerlei dingen om te ontdekken in! Echt heel erg leuk!

Ik merk dat de kinderen door de app te spelen in combinatie met de app dat ze helemaal in het verhaal worden meegenomen. Je hoort het verhaal. Je ziet Harry en zijn omgeving bewegen. Een krachtig middel! Kleuters blijven geboeid naar het verhaal van het begin tot het einde.

Wanneer je het boek niet hebt kun je ook een beetje gebruik maken van de app. Want er zit namelijk een lied in over Harry! Dit kun je sowieso luisteren en meezingen! Ik werd al helemaal enthousiast van het lied!

Tijdens de voorleesdagen vind ik dit boek in combinatie met de app een echte aanrader!

De App

Wanneer je de app van “Een huis voor Harry” start kom je terecht in het hoofdscherm. Je hebt daar eigenlijk twee opties:

  • Duik in je boek
  • Luister Harry’s lied

Deze twee ga ik met jullie doornemen:

Duik in je boek

Wanneer je voor dit onderdeel van de app kiest ga je echt met het boek aan de slag! Je scant met de app de pagina van je boek. En het boek komt tot leven! Ook wordt het boek je voorgelezen.

Voor het voorlezen kun je verschillende talen kiezen. Het instellen van de taal doe je in het hoofdmenu. Dit omdat onderzoek heeft uitgewezen dat voorlezen in de moedertaal van de ouder belangrijk is.

Op sommige pagina’s zitten verborgen elementen. Zo kun je bijvoorbeeld op de vuilnisbakken tikken en dan komt er geluid! Of je laat de katten miauwen!

Luister Harry’s lied

Speciaal voor het boek van Harry is er een lied geschreven! Dit kun je luisteren via de app. De tekst komt in beeld en wordt voorgezongen.

In het lied is het avontuur van Harry te horen!

Tips voor in de Klas

Natuurlijk ga je met de kleuters de app in combinatie met het boek bekijken in een kleine kring! Het is dus echt een app waar je samen voor kunt gaan zitten.

Maar het is ook leuk om de kleuters een echt huis voor Harry te maken! Dit kan met blokken. Maar er zijn nog veel meer verschillende constructie materialen om een huis voor Harry te bouwen!

Wat leer je van deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal

Leave a Reply