Apps voor het thema Sinterklaas

Posted by on nov 22, 2021 in Materiaal | No Comments
Apps voor het thema Sinterklaas

Voor het thema Sinterklaas zijn er heel veel apps te vinden. Maar wat zijn nou de leukste apps voor op de iPad in de kleuterklas? Hierbij een overzicht!

Jop’s Sinterklaaspuzzels

In deze app ga je aan de slag met Sinterklaaspuzzels op de iPad. De puzzels zijn er in diverse formaten. En er is rekening gehouden met het soort pieten. Een mooie app voor jonge kinderen om bezig te zijn met puzzelen en het thema Sinterklaas. Lees hier meer over deze app.

icoon_jspPrijs: € gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

Sinterklaas geheugenspel

Eigenlijk is dit het al oude memory! Je zoekt in deze app, in diverse moeilijkheidsgraden, steeds twee dezelfde kaartjes. Een mooie app om samen mee te spelen. Lees alles over deze app.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Sinterklaas Feest

De Sint heeft jouw hulp nodig!

In het kasteel kunnen de kinderen Sint en zijn pieten helpen met de voorbereidingen voor pakjesavond. In 8 verschillende spelletjes ga je aan de slag. Je kunt zingen, verstoppertje spelen, chocoladeletters maken, pakjes sorteren, het paard verzorgen en nog veel meer!

Een mooie app om helemaal in de Sinterklaassfeer te komen!

Prijs: € 1,19
Download voor iPhone/iPad

NPO Zappelin

In de app van NPO Zappelin zit een hele pagina met filmpjes, liedjes en spelletjes omtrent Sinterklaas. Dit is allemaal afkomstig uit het Sinterklaasjournaal.

Je kunt deze vinden door in de balk bovenin op Sinterklaas te tikken. Deze filmpjes, liedjes en spelletjes worden dagelijks aangevuld met nieuwe.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Pepernoten hockey

Speel samen, of alleen, een potje hockey! Wie weet als eerste te scoren bij zijn/haar tegenstander in het doel? Een leuk spel om samen te doen! Lees alles over deze app.

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

 

 

 

Suus & Luuk Sinterklaas

Dit is een app die je goed in de kleine kring kunt gebruiken. Je kunt namelijk verschillen zoeken in de platen. Dit kun je goed mondeling met leerlingen bespreken. En je hebt het onderdeel zeggen en leggen. Hierbij geef je een mondelinge opdracht als leerkracht, een voorbeeld: “Leg het pakje op het dak”. Hiermee bouw je samen een plaat op. Ook is er zoek & vind. Hierbij kun je bijvoorbeeld pakjes zoeken maar dan moet je wel vertellen waar je een pakje ziet. Lees alles over deze mooie app.

icoon_slsPrijs: € 3,49  
Download voor iPad
AppStore

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply