Maak Sinterklaaspuzzels met Jop!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke Sinterklaasapp voor peuters/kleuters. De navigatie binnen de app is makkelijk te begrijpen voor kinderen. Ook het feit dat je kunt kiezen uit hoeveel stukjes je puzzel bestaat vind ik erg prettig.

Er zit ook nog een andere mooie mogelijkheid, je kunt kiezen of je met of zonder achtergrond van de puzzel wilt puzzelen. Zo kun je het voor jezelf ook nog moeilijker/makkelijker maken.

Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen verdere in app aankopen te doen.

Kortom een leuke app voor peuters/kleuters rond de Sinterklaastijd!

De App

Als je de app van Jop’s Sinterklaas Puzzels start word je welkom geheten door een vrolijk muziekje over Jop en Sinterklaas!

Zodra je op Jop, het varkentje of de zwarte piet drukt krijg je een scherm te zien waarbij je kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen voor de puzzels. Elk figuur heeft zijn eigen puzzels. Vervolgens ga je een van de puzzels kiezen. Je kiest zelf of je puzzel uit 4, 9 of 16 stukjes moet bestaan. En vervolgens krijg je precies de puzzel die je wilde hebben!

Als je in het startscherm op de oranje i drukt krijg je achtergrond informatie over de app en de maker. Ook kun je er de taal, de muziek en het geluid instellen.

Tips voor in de Klas

Aan deze app kun je een knutselopdracht koppelen. Zoek met kinderen in een tijdschrift een aantal dingen die ze graag voor Sinterklaas willen hebben. Plak deze wensen op een karton. Vervolgens knip je het karton in stukjes en maak je op deze manier je eigen puzzel!

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

 

Leave a Reply