Zoek de twee Sinterklaasafbeeldingen die hetzelfde zijn!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Memory spelen is altijd leuk. En nu, in de Sinterklaastijd, is het helemaal leuk als ‘t in Sinterklaasstijl is. Deze memory heeft dat!

De afbeeldingen op de kaartjes zijn mooi en herkenbaar vormgegeven voor kleuters. Wat ik handig vind is dat je memory op meerdere niveaus kunt spelen. Zo kun je kiezen wat er bij je past. Ook is het niet zo dat er een winst element in zit. Je kunt om en om, dus met z’n tweeën memory spelen. Maar ook alleen.

Het is wel zo dat er een klein beetje reclame in de app zit. Deze kun je na 5 seconde wegtikken. Dat is jammer, maar begrijpelijk bij een gratis app als deze.

Ondanks de reclame vind ik dit wel een leuke app om te gebruiken tijdens de Sinterklaasperiode!

De App

Deze app draait om memory. Je kunt eerst kiezen welk niveau je wilt gaan doen. Er zijn 3 niveaus, makkelijk, normaal en moeilijk. Het verschil tussen de niveaus is het aantal kaartjes waarvan je sets moet maken.

Als je een spel hebt gekozen is het eigenlijk heel eenvoudig. Je zoekt steeds 2 afbeeldingen die hetzelfde zijn. Wanneer je de afbeeldingen die hetzelfde zijn hebt gevonden dan blijven ze omgedraaid liggen. Heb je alle afbeeldingen die hetzelfde zijn gevonden? Dan komt er een pepernotenregen!

Tips voor in de Klas

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Daarvan knip je steeds twee plaatjes uit die hetzelfde zijn. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

 

    Leave a Reply