Kinderboekenweek 2020

Posted by on sep 20, 2020 in Materiaal | No Comments
Kinderboekenweek 2020

He reis je ook mee in de tijd?

Ook rondom het thema van de kinderboekenweek ging ik opzoek naar toffe materialen met een digitaal of 21e eeuws tintje!

Apps

Er zijn natuurlijk een aantal hele toffe apps en toepassingen op de iPad die je kunt gebruiken rondom het thema en toe?! Ik laat er een aantal aan je zien!

Sudoku met ridders en kastelen

Maak Sudoku puzzels met draken, ridders, kastelen en met cijfers! Een super leuke en uitdagende app voor jonge kinderen. Lees er alles over.

Prijs: € 2,29
Leeftijd: 4 – 99  jaar
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Memory met Dino’s

Speel memory met dino’s! Stel zelf in hoe je memory wilt spelen. En ga aan de slag. Een echte aanrader om te gebruiken. Lees er alles over.

Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

Puzzel met dino’s

mepd03

Een puzzel met dino’s heb ik niet zo snel fysiek voor handen. Maar ik vond een alternatief in de dino puzzel app! Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,29 & een gratis versie
Download voor iPhone/iPad (betaalde versie)
AppStore

 

Download voor iPhone/iPad (gratis versie)
AppStore

 

 

Bouw je eigen kasteel!

Omdat het thema van de kinderboekenweek ook goed aansluit bij ridders & kastelen zocht ik ook naar een toffe app rondom kastelen! En die vond ik. In deze app bouw je zelf een heel kasteel. En je kunt er ook nog verhalen bij vertellen. Lees alles over deze app.

Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

Gynzy app & website

Gynzy heeft hele mooie praatplaten van Bas in het assortiment zitten! Zo ook een praatplaat in van een kasteel. Er is een versie waarin je alles van het kasteel kunt bekijken. Hier kun je zelf ook allerlei dingen erbij schrijven. Maar ook een waar je naar voorwerpen kunt speuren. Een mooie zoekopdracht!

Er is ook een versie waarbij je met het zoeklicht kunt gaan speuren! Zoek in Gynzy op bas praatplaten. En je komt ‘m tegen.

Ga terug in de tijd met foto’s!

Breng je tekening tot leven met de Quiver app!

Bren je dino tot leven met de app Quiver! Kleur de tekening, scan ‘m met de app en je tekening komt tot leven! Lees er alles over!

Terug in de tijd met de camera

Laat de kleuters naar buiten gaan met de iPad en laat ze alles op de foto zetten waarvan zij denken dat het oud is! Verwerk het daarna op de schoolposter. Spreek er teksten bij in. Vertel wat je op de foto hebt gezet en vooral ook waarom!

QR Codes

Er zijn weer nieuwe QR codes! Helemaal passend bij het thema van de Kinderboekenweek.

Dino’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga mee naar de dino’s! Deze QR codes zijn te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek van 2020. Maar ook voor het thema dino’s lenen ze zich goed. Ze zijn er in 2 soorten:

Ridders en Kastelen

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar de ridders en kastelen! Deze QR codes zijn te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek van 2020. Maar ook voor het thema ridders en kastelen lenen ze zich goed. Ze zijn er in 2 soorten:

 

Programmeren met de Bee Bot

Voor de Bee Bot maakte ik weer een uitdagende mat met de daarbij behorende opdrachten! Super leuk om deze te doen in de klas tijdens de Kinderboekenweek! Lees er alles over en download de mat.

Leave a Reply