Toffe innovatieve materialen die jij in de klas wilt hebben!

Posted by on mei 31, 2020 in Materiaal | No Comments
Toffe innovatieve materialen die jij in de klas wilt hebben!

Wat zijn nou echt must have materialen die innovatief zijn voor bij de kleuters? Ik geef je een paar tip’s!

Rolf Connect

Rolf Connect is concreet materiaal combineren met een scherm. Dat kan een iPad, chromebook, tablet of touchscreen zijn! Wanneer je de hub aansluit op je scherm/device. En je start de app dan kun je aan de slag met rekenen, coderen, of kleur & vorm.

Rekenen

Met de set Rolf Connect Rekenen ga je aan de slag met diverse rekenaspecten. Zo ga je aan de slag met het tellen van stippen, maak je de getallenrij compleet, los je eenvoudige rekensommen op, en nog veel meer! Je legt het antwoord op de vraag steeds op de hub door middel van een blokje.

Er zijn ook opdrachten waarvoor je de hub niet nodig hebt. Je sleept dan het antwoord gewoon op het scherm.

Wil j alles weten over Rolf Connect Rekenen? Ik schreef er een blog over!

Waar koop je Rolf Connect Rekenen? –> hier!

Kleur & Vorm

Met Rolf Connect Kleur & Vorm ga je aan de slag met kleuren en vormen. Je gaat afzonderlijk aan de slag met kleur of vorm opdrachten. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleur en vorm opdrachten te combineren! Zo kun je bijvoorbeeld een patroon maken met alleen kleuren, vormen of een patroon waarbij je kleur en vorm moet combineren!

Er zijn ook opdrachten waarvoor je de hub niet nodig hebt. Je sleept dan gewoon op je scherm. Een voorbeeld een spel waarvoor je de blokjes niet nodig hebt is voetballen! Hierbij moet je kleuren en/of vormen in het juiste doel schoppen. En dit kun je ook samen doen!

Ik schreef een uitgebreid blog over Rolf Connect Kleur en Vorm! Lees het hier.

Waar koop je Rolf Connect Kleur & Vorm? –> hier!

Rolf Connect Paketten

Van Rolf Connect is nog veel meer te krijgen! Onder andere een codeer set!

Hiervan zijn mooie pakketten gemaakt met nu enorm veel voordeel! Lees er alles over.

Coderen met Stappen

Coderen met stappen vind ik nog zo’n mooi materiaal! Hierbij leg je een dier in de rail, dit is je startpunt. Vervolgens maak je met de pijlen een route van vier stappen naar een ander dier. Kan iemand anders er achter komen bij welk dier je uit moet komen? Een mooi spel voor jonge kinderen die de eerste beginselen van codetaal kennen.

Lees alles over dit spel.

Timmeren in de Klas

Ik hou wel van timmeren! In een set van Timmer zitten verschillende soorten houtjes. Het prettige is, dat in deze houtjes al een klein gaatje is voorgeboord. Zo gaat het timmeren een stuk eenvoudiger. Elke keer kun je weer iets nieuws maken van de houtjes.

Wat mij betreft is dit echt een aanrader om met dit materiaal je eigen timmerhoek te maken. Lees er alles over.

Gigo Wondelijke Wereld

De set’s van Gigo bevatten een doorlopende leerlijn rondom wetenschap en techniek. Elke set bevat 20 lessen met 24 onderzoekjes en 6 creative bouwopdrachten.

De opbouw is dat er 4 onderzoeksactiviteiten zijn om de technische begrippen te leren. En dan krijg je een ontwerpvraag! De kennis die je hebt opgedaan pas je weer toe bij de ontwerpopdracht.

 

Ik vind het echt super tof dat je kunt experimenteren door dingen na te bouwen. En ook dat je zelf dingen gaat ontwerpen met een bepaalde onderzoeksopdracht. Nabouwen gaat trouwens super innovatief… Namelijk door het scannen van een QR code in het leerlingwerkboek. Je kunt het model wat je gaat bouwen dan van alle kanten bekijken.

Lees meer over dit materiaal

Opname knoppen

Hier weet ik echt wel 100 verschillende werkvormen bij! Leg ze eens in de bouwhoek. En spreek een bouwopdracht in. Of leg de opname knoppen eens in de tekenhoek neer. En spreek in wat de kleuters mogen gaan maken. Je kunt natuurlijk ook een spel kort uitleggen door de uitleg op te nemen met de knoppen. En wat dacht je van woordenschat? Je legt de knoppen neer bij een aantal (onbekende) objecten en via de knoppen krijg je elke keer weer nieuwe informatie.

En… Meenemen naar buiten of de gymzaal kan natuurlijk ook! Spreek dan beweeg of doe opdrachten in.

Elke keer kun je wel weer iets nieuws ermee bedenken. Ik ben fan!

Lees alles over de opname knoppen.

 

 

 

 

 

Leave a Reply