Speel memory met dino’s!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Dino’s leven vaak enorm bij kleuters! Daarom vind ik deze memory app rondom dino’s echt gaaf! En het leuke is… Deze app past ook prima bij het thema van de kinderboekenweek 2020!

Wat ik mooi vind aan de app is dat je drie verschillende varianten hebt waarmee je kunt spelen. Je kunt dus zelf bepalen hoe moeilijk of makkelijk je het jezelf maakt.

Ik vind het echt heel gaaf dat je ook de variant 8 x 5 kaartjes hebt. Dit is echt een moeilijke variant. Kleuters kunnen hier flink lang mee bezig zijn!

Je speelt in dit memory spel niet tegen de computer maar gewoon tegen jezelf. Je kunt uren doorgaan. Ook kun je er voor kiezen om samen te spelen. Dit moet je dan wel zelf arrangeren maar dat kan prima.

De afbeeldingen uit de app zijn erg mooi vormgegeven. Iets wat kleuters zeker zal aanspreken.

Kortom een mooie memory app voor kleuters!

De App

Wanneer je de app start kun je kiezen uit drie varianten om memory te spelen:

  • 4 x 2 kaartjes
  • 6 x 4 kaartjes
  • 8 x 5 kaartjes

Als je een variant hebt gekozen krijg je een spelbord te zien:

Je draait steeds 2 kaartjes om. Zijn ze hetzelfde dan blijven ze open gedraaid liggen en zie je de naam van de dino. Zijn ze niet hetzelfde dan draaien ze terug.Wanneer je alle paren hebt gevonden dan krijg je een “excellent” melding in beeld en start er een nieuw spel.

Tips voor in de Klas

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Daarvan knip je steeds twee plaatjes uit die hetzelfde zijn. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

En natuurlijk de laatste tip is om deze app tijdens de kinderboekenweek 2020 of tijdens het thema dino’s in te zetten! Succes verzekerd!

Welke ontwikkeling stimuleer je met Memory!

Wanneer je jonge kinderen met deze app laat werken stimuleer je de volgende ontwikkeling:

Cognitieve ontwikkeling

  • Herkent twee dezelfde afbeeldingen

Sociaal emotioneel 

  • Kan zich voor een langere tijd concentreren op een taak
  • Zet door ook al is iets moeilijk

Leave a Reply