Los drakensudoku’s op

Winactie! woensdag 7 oktober geef ik 10x een promocode voor deze app weg! Laat weten waarom jij deze app wilt winnen!

Prijs: € 2,29
Leeftijd: 4 – 99  jaar
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Maak Sudoku puzzels met draken, ridders, kastelen en met cijfers!

Mijn Mening

Wat een ontzettend leuke app is dit zeg. Het thema van de app draken, ridders en kastelen spreekt bij kinderen enorm aan. Daarom heeft de app in mijn klas ook echt een aantrekkingskracht op de kinderen. Ik merk ook dat ze het leuk vinden om met de app te spelen. Voor jonge kinderen kies ik graag voor de plaatjes vorm van de sudoku. Voor oudere kinderen heb je ook de mogelijkheid om voor cijfers te kiezen. Een prima keuze dat je hier vrij in bent.

Ik vind het ook erg handig dat er in de app een uitleg zit hoe je de sudoku’s moet oplossen. Dat maakt het wel makkelijker voor kinderen. Zo kunnen ze het filmpje keer op keer bekijken en aan de slag blijven.

Wat ik verder erg leuk vind aan de app is dat er een leuk thema doorheen loopt. En dat je door het oplossen van sudoku’s het draakje ziet groeien van ei tot draak! Heel erg gaaf.

ds010

Deze app daagt kinderen echt uit om elke keer weer mee verder te gaan. En ieder kan op zijn eigen niveau aan de slag. Ook het feit dat je verschillende type sudoku’s kunt maken vind ik echt een pre voor deze app.

In de app zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen te doen om de app volledig te spelen.

Kortom deze app vind ik echt een aanrader

De App

Sudoku is een erg leuk spel. Veel kinderen zijn ook bekend met Juf Jannie. En nu heeft juist Juf Jannie een app ontwikkeld voor Sudoku. Het thema van deze app is draken. Ook zijn er ridders, kastelen, kronen, schilden, zwaarden en jonkvrouwen te zien. Iets wat kinderen enorm aanspreekt. Kinderen vanaf een jaar of 5 kunnen al met deze app werken. Elk kind kan in deze app zijn eigen gebruikersnaam aanmaken. Hierdoor speel je alleen op je eigen naam. En los je je eigen sudoku’s op!

Je kunt op verschillende niveau’s spelen:

 • 3 x 3
 • 4 x 4
 • 5 x 5
 • 4  x 4 met blokken
 • 9 x 9 met blokken

Regels

De regels voor sudoku’s zijn eenvoudig:

 • Een cijfer mag in elke rij maar een keer voorkomen.
 • In een kolom mag een afbeelding of cijfer maar een keer voorkomen.
 • Een afbeelding mag in een blok maar een keer voorkomen.

Bij elke versie die je kiest mag je ook nog kiezen uit drie niveaus in moeilijkheid. Ook kan je kiezen uit cijfers of plaatjes. Elke keer als je een sudoku hebt opgelost wordt er een nieuw kasteel zichtbaar. Ook zie je onderin beeld een blauwe lijn. Elke keer als je een sudoku hebt opgelost wordt de blauwe balk een stukje aangevuld. Dit is de balk die je laat zien hoe groot je draak is! Want door het oplossen van sudoku’s wordt ook je draak steeds groter! Heel erg leuk!

Mocht je het principe van sudoku’s nog niet helemaal door hebben dan legt Juf Jannie het je graag in een filmpje in de app uit.

Tips voor in de Klas

Het oplossen van sudoku’s is erg leuk om te doen. Speciaal voor Gynzy gebruikers maakte ik een les met verschillende sudoku’s erin. Je kunt ‘m hier downloaden (klik op de blauwe zin).

Je kunt natuurlijk ook een werkblad met sudoku’s zelf maken. Hiervoor vond ik een pagina op online klas. Hier kun je een sudoku helemaal naar jouw wensen maken. Je vindt de pagina hier.

 

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit

Behorende bij deze app is er ook een iBook gemaakt over draakje puffenstuf! Het ebook kun je hier bekijken:

 

 

 

14 Comments

 1. Sanneke Sanders
  4 oktober 2020

  Omdat t n hele goede aanvulling is bij ons thema. Ik ben net gestart met een groep 2 / 3 en kan dit mooi inzetten voor de kids!

  Reply
 2. Katty
  4 oktober 2020

  Zou supergraag de app winnen voor mijn zonnetjes ze zouden stralen 🌞🌞groetjes uit de zonnetjesklas Aarsele

  Reply
 3. Katty
  4 oktober 2020

  Zou supergraag de app winnen voor mijn zonnetjes 🌞wat zouden ze stralen
  Groetjes uit de zonnetjesklas

  Reply
 4. Anke Kloosterman
  4 oktober 2020

  Ik zou graag deze app willen winnen voor mijn kleutergroep. We werken vanaf maandag 28 september vijf weken lang aan het thema ridders en kastelen. De week na de herfstvakantie hebben we een week 21 eeuwse vaardigheden in de planning. Deze app zou een mooie aanvulling zijn voor de IPads in de klas. De IPad wordt sowieso na het webinar IPad en kleuters veel meer en anders ingezet in groep 1 en 2. Groet, Anke

  Reply
 5. Naessens
  4 oktober 2020

  Als alleenstaande mama van een tweeling en juf in de kleuterklas zou dit supergoed van pas komen. Mijn kids zijn gek op de Middeleeuwen, gaven zelfs een verjaardagsfeest in dat thema. 🤞🤞🤞🤞

  Reply
 6. Katrien
  4 oktober 2020

  We zijn altijd op zoek naar mooie, leuke en educatieve apps voor onze kleuterklas.
  Als ik het goed lees past die perfect in onze zoekresultaten.

  Nu hopen dat we de app kunnen toevoegen 😉

  Reply
 7. Stan
  4 oktober 2020

  Wauw te gekke win actie! 🏰 Zou helemaal aan slaan bij mijn leerlingen van groep 1&2 en de cursus slimme kleuters die ik volg! 🤞🏼🍀

  Reply
 8. Brigitte
  4 oktober 2020

  Oh gaaf!! Zelf verliefd op sudoku’s en dat zou ik graag over willen brengen aan de kids!! En helemaal nu met dit thema🥰

  Reply
 9. Katrien
  4 oktober 2020

  Wij zijn steeds op zoek naar mooie, leuke en educatieve apps voor in onze kleuterklassen.
  Als ik goed lees past deze perfect bij onze zoekcriteria 😃
  Nu nog hopen op het winnende lotje om daarna veel blije maar ook wel veel nieuwsgierige gezichtjes te zien. 🤞

  Reply
 10. Liana
  4 oktober 2020

  Mijn dochter van 3 jaar wil elke keer dat ze op haar tablad mag spelen een nieuwe app (voor haar een nieuw cadeautje om te openen via samsung kids). Mijn inspiratie om nieuwe, leerrijke, leuke en educatieve apps te vinden voor haar is helaas bijna op! Daarom zou ik zoooo graag eens winnen.

  Reply
 11. Anne
  4 oktober 2020

  We zijn de rekenhoek aan het veranderen. We willen hem betekenisvoller maken zodat de kinderen er nog vaker induiken en er op een leuke en speelse manier veel leren. Deze app zou een superleuke aanvulling zijn op ons thema van deze periode.

  Reply
 12. Tonnie van der Zon
  4 oktober 2020

  Betekenisvol rekenen in ons thema is natuurlijk super leuk.
  In onze groep veel niveau’s dus ieder kind kan hier op eigen niveau spelen.😁

  Reply
 13. Imke
  4 oktober 2020

  In unit 1 (3 stamgroepen 1/2) werken we nu aan het thema ridders en jonkvrouwen. We maken veel gebruik van de iPads met leermaterialen maar we hebben helaas nog niet veel geschikte apps voor onze gemixte groepen 1/2 en sbo en bo gemengd in de groepen. Deze app zouden echt veel leerlingen mee kunnen werken!

  Reply
 14. Manon
  4 oktober 2020

  YEAH! Mooie aanvulling van het thema en uitdaging voor de slimme kleuters. Maak ik heel veel kindjes blij mee.

  Reply

Leave a Reply