Los drakensudoku’s op

Winactie! Op woendag 5 september geven we 10x een promocode weg voor deze app! Laat weten waarom jij deze app wilt winnen in een reactie onder deze blog!

Prijs: € 2,29
Leeftijd: 4 – 99  jaar
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Maak Sudoku puzzels met draken, ridders, kastelen en met cijfers!

Mijn Mening

Wat een ontzettend leuke app is dit zeg. Het thema van de app draken, ridders en kastelen spreekt bij kinderen enorm aan. Daarom heeft de app in mijn klas ook echt een aantrekkingskracht op de kinderen. Ik merk ook dat ze het leuk vinden om met de app te spelen. Voor jonge kinderen kies ik graag voor de plaatjes vorm van de sudoku. Voor oudere kinderen heb je ook de mogelijkheid om voor cijfers te kiezen. Een prima keuze dat je hier vrij in bent.

Ik vind het ook erg handig dat er in de app een uitleg zit hoe je de sudoku’s moet oplossen. Dat maakt het wel makkelijker voor kinderen. Zo kunnen ze het filmpje keer op keer bekijken en aan de slag blijven.

Wat ik verder erg leuk vind aan de app is dat er een leuk thema doorheen loopt. En dat je door het oplossen van sudoku’s het draakje ziet groeien van ei tot draak! Heel erg gaaf.

ds010

Deze app daagt kinderen echt uit om elke keer weer mee verder te gaan. En ieder kan op zijn eigen niveau aan de slag. Ook het feit dat je verschillende type sudoku’s kunt maken vind ik echt een pre voor deze app.

In de app zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen te doen om de app volledig te spelen.

Kortom deze app vind ik echt een aanrader

De App

Sudoku is een erg leuk spel. Veel kinderen zijn ook bekend met Juf Jannie. En nu heeft juist Juf Jannie een app ontwikkeld voor Sudoku. Het thema van deze app is draken. Ook zijn er ridders, kastelen, kronen, schilden, zwaarden en jonkvrouwen te zien. Iets wat kinderen enorm aanspreekt. Kinderen vanaf een jaar of 5 kunnen al met deze app werken. Elk kind kan in deze app zijn eigen gebruikersnaam aanmaken. Hierdoor speel je alleen op je eigen naam. En los je je eigen sudoku’s op!

Je kunt op verschillende niveau’s spelen:

  • 3 x 3
  • 4 x 4
  • 5 x 5
  • 4  x 4 met blokken
  • 9 x 9 met blokken

Regels

De regels voor sudoku’s zijn eenvoudig:

  • Een cijfer mag in elke rij maar een keer voorkomen.
  • In een kolom mag een afbeelding of cijfer maar een keer voorkomen.
  • Een afbeelding mag in een blok maar een keer voorkomen.

Bij elke versie die je kiest mag je ook nog kiezen uit drie niveaus in moeilijkheid. Ook kan je kiezen uit cijfers of plaatjes. Elke keer als je een sudoku hebt opgelost wordt er een nieuw kasteel zichtbaar. Ook zie je onderin beeld een blauwe lijn. Elke keer als je een sudoku hebt opgelost wordt de blauwe balk een stukje aangevuld. Dit is de balk die je laat zien hoe groot je draak is! Want door het oplossen van sudoku’s wordt ook je draak steeds groter! Heel erg leuk!

Mocht je het principe van sudoku’s nog niet helemaal door hebben dan legt Juf Jannie het je graag in een filmpje in de app uit.

Tips voor in de Klas

Het oplossen van sudoku’s is erg leuk om te doen. Speciaal voor Gynzy gebruikers maakte ik een les met verschillende sudoku’s erin. Je kunt ‘m hier downloaden (klik op de blauwe zin).

Je kunt natuurlijk ook een werkblad met sudoku’s zelf maken. Hiervoor vond ik een pagina op online klas. Hier kun je een sudoku helemaal naar jouw wensen maken. Je vindt de pagina hier.

 

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

Behorende bij deze app is er ook een iBook gemaakt over draakje puffenstuf! Het ebook kun je hier bekijken:

 

 

 

Leave a Reply