Bouw je eigen kasteel!

Leeftijd 5 – 8 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een toffe app om mee aan de slag te gaan wanneer je werkt rondom het thema ridders en kastelen! Je kunt de kleuters er namelijk een eigen kasteel in laten ontwerpen.

Het ontwerpen van je eigen kasteel is niet moeilijk. Je hebt diverse blokken waar je uit kunt kiezen om mee te bouwen. Ook heb je ramen, deuren, en meer van dit soort dingen! Je kunt de omgeving rondom het kasteel ook helemaal aankleden. Je kunt ook een eigen achtergrond kiezen vanwaar het kasteel staat.

Het ontwerpen van je eigen kasteel kan best een tijdje duren daarom zijn er al een aantal standaard kastelen voor je gemaakt waar je verder mee kunt gaan. dit maakt het makkelijker voor kleuters om verder te bouwen.

Maar deze app heeft meer dan alleen kastelen! Je kunt er ook rondom indianen, chinezen en andere bevolkingsgroepen bouwen. Dit maakt de app ook goed bruikbaar in andere groepen dan bij de kleuters.

Wat mij betreft is dit een app die goed past in het thema ridders en kastelen! Je kunt deze app goed als thema verrijking gebruiken. Wanneer je de kleuters een kasteel laat bouwen in de app zodat ze dat daarna met echte blokken kunnen bouwen kun je het als inspiratie zien.

De App

Wanneer je de app start zie je dat je kunt gaan bouwen met verschillende ‘materialen’:

  • Muurdelen inclusief deuren, poorten, trappen, etc.
  • Torens daken en vlaggen
  • Schutting materieel en omgevingsmaterialen zoals tenten, lichten, etc.
  • Groen waaronder bomen, bloemen en planten
  • Figuurtjes die passen bij je bouwwerk
  • Achtergronden om in te bouwen

Je kunt bouwen door de blokken te slepen naar de plek die je wilt. Wanneer je iets weg wilt hebben moet je het uit het scherm slepen.

Door naar de drie grijze streepjes te gaan zie je eerder gebouwde bouwwerken waar je verder mee kunt gaan.

Tip’s voor in de Klas

Natuurlijk kun je deze app goed gebruiken wanneer je over het thema ridders en kastelen werkt! Kleuters kunnen dan hun eigen kasteel maken. Laat ze dit wel samen doen of gebruik een van de voorbeelden die er al in zitten. Want het kan lang duren voor je een groot eigen kasteel gebouwd hebt.

Er zitten ook een soort rotsblokken in die matchen met stekkels! Laat ze een bouwwerk ontwerpen met de rotsblokken en dit namaken met de stekkels! Lees meer over stekkels.

Meer weten over de inzet van iPads bij de kleuters? Lees dan alles over mijn webinar serie… Of de open workshops!

Welke ontwikkeling stimuleer Je?

Wat mij betreft is dit echt een app waarmee je kleuters onderdompelt in het thema. Maar niet een app waar ze, als ze zelfstandig met de app werken, veel van leren. Behalve als je er als leerkracht naast gaat zitten en met de kleuters in gesprek gaat over wat ze aan het doen zijn en wat ze allemaal bouwen.

In de middenbouw kun je deze app goed gebruiken wanneer je kinderen de opdracht hebt gegeven om bijvoorbeeld een voorstelling te maken van hoe de ridders leefde. Of juist meer gericht op hoe indianen, chinezen of andere bevolkingsgroepen leefde. Want die kun je er ook in maken. Dit zouden ze dan weer voor presentaties kunnen gebruiken.

 

    Leave a Reply