Digitips voor het begin van het schooljaar!

Posted by on aug 12, 2021 in Materiaal | No Comments

Ook in het nieuwe schooljaar kun je prima starten met een aantal toffe digitools! In dit blog geef ik je een aantal voorbeelden.

Voor op de iPad

Voor de iPad zijn er best een aantal interessante apps te vinden!

Jop gaat naar school

In deze app gaat Jop voor het eerst naar school. Maar hoe ziet zo’n dag er eigenlijk uit? In deze app ga je dat digitaal met Jop beleven. Een mooie app die je goed kunt gebruiken om samen met kinderen over hun eerste schooldagen te praten. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € 3,49 Tijdelijk gratis!
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

Nijntje op school

Ook Nijntje gaat voor het eerst naar school. In deze app kun je luisteren naar een verhaal van Nijntje dat voorgelezen wordt. Maar je kunt er ook voor kiezen om als leerkracht het verhaal zelf in te spreken. Zodat kinderen naar jouw stem kunnen luisteren!

En natuurlijk zijn er een aantal spelletjes in de app te doen. Wil je meer lezen over deze app? Lees dan even verder.

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De Alternative Klassenfoto!

Je hebt elkaar een hele tijd niet gezien! Wat is er leuker dan een klassenfoto maken waarbij iedereen zelf foto’s maakt?  Hiervoor bedacht ik de alternatieve klassenfoto. In dit artikel leg ik je precies uit hoe je ‘m kunt gebruiken.

Programmeren

Ook aan het begin van het schooljaar kun je al prima met kinderen bezig zijn met programmeren!

Woordenschat, de Bee Bot en het thema zomer

Ga jij ook met de Bee Bot op ‘n zomers avontuur? Ja? Top idee! Er zijn twee soorten Bee Bot activiteiten. De ene soort daarmee ben je bezig met woordenschat. En dat is meteen een mooie gelegenheid om samen te kletsen over verschillende ervaringen met de attributen die kinderen misschien wel hebben opgedaan tijdens hun vakantie. Ga naar alle materialen.

De Bee Bot, het thema zomer en rekenen

Een andere mogelijkheid is om met de Bee Bot en het zomerse rekenpakket aan de slag te gaan. Je kunt er diverse spellen mee spelen. Van activiteiten waarin je meer/minder oefent tot splitsen! Genoeg te leren dus. Ga naar de materialen.

Digibord

Ook voor op het digibord zijn er weer een aantal toffe tools voor het begin van het schooljaar bij Gynzy! Ik zet ze voor je op een rijtje.

De dag van vandaag

De dag van vandaag tool van Gynzy is een mooie tool om met kinderen actief aan de slag te gaan met de kalender en het weer!

 

Op de kalender kun de datum aangeven en je kunt met symbolen de belangrijkste dingen van die maand aangeven. Heel handig dus! Ook kun je elke dag met kinderen de labels van vandaag, morgen en gisteren plakken zodat je actief met deze begrippen bezig bent.

Ook kun je met deze tool dagelijks met het weer bezig zijn! Je kunt het seizoen aangeven. En daarnaast het weertype. Ook kun je in een staafgrafiek het weer van die maand bijhouden. Want hoeveel dagen was het eigenlijk zonnig? En hoeveel dagen was het half bewolkt? Mooi om bij te kunnen houden!

Zoek deze tool in Gynzy op door naar dag van vandaag te zoeken.

Zomers rekenen met Gynzy

Gynzy heeft ook een mooie rekentool gemaakt voor de zomer! Zo ga je samen op het digibord in de kleine kring of tijdens het spelen/werken aan de slag met:

  • patronen afmeken
  • vergelijken van hoeveelheden
  • Rangtelwoorden
  • Tellen van hoeveelheden

Zoek deze tool in Gynzy op door te zoeken naar rekenoefeningen zomer.

Taal en het thema zomer bij Gynzy

Ook voor taal heeft Gynzy een super fijne tool gemaakt rondom het thema zomer. Zo ga je samen op het digibord in de kleine kring of tijdens het spelen/werken aan de slag met:

  • De beginklank van woorden
  • Het rijmen
  • Woordenschat
  • Kritisch luister oefeningen

Zoek deze tool in Gynzy op door te zoeken naar taaloefeningen zomer.

Nog niet genoeg inspiratie?

En heb je nou nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Op woensdag 22 september geef ik een online workshop over hoe jij de iPad nog actiever kunt inzetten in de klas! Lees er alles over.

 

Leave a Reply