foto 1

Ga samen met Nijntje naar school!

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De App

foto 3

Nijntje heet je hier welkom als je de app start. Je vraagt je waar je zin in hebt om te doen. Je kunt uit de volgende onderdelen kiezen:

  • Voorlezen van het verhaal
  • Voorlezen en opnemen
  • Spelletjes

Door op het bloemetje te drukken kun je in dit scherm achtergrondinformatie krijgen over de app. En in het help scherm komen.

Aan de linkerkant zie je de tekst van het verhaal van Nijntje. Deze wordt letterlijk aan je voorgelezen. Door op het plaatje te klikken zie je een animatie. Wanneer je op het pauze teken te drukken stopt de stem even met voorlezen. Als je op play teken de drukken ga je naar de volgende pagina. Als het te lang duurt voor je op play drukt gaat het verhaal zelf verder.
Door op het bloemetje te drukken kun je snel naar de verschillende pagina’s en spelletjes van het boek gaan.
Zoals ik al aangaf zitten er in het boek verschillende spelletjes. Deze zijn:

  • Laat Nijntje bij de school komen
  • Maken van schrijfpatronen
  • Tellen van kralen
  • Maken van een tekening

De App bied ook de mogelijkheid dat je zelf het verhaal kunt inspreken. Heel erg leuk voor kinderen in een klas bijvoorbeeld, want dan verteld de juf het verhaal van Nijntje nog een keer!
Als laatste zijn er ook nog drie verschillende spelletjes. Deze zijn:

  • Memory
  • Bouwen van een toren
  • Maken van een kaart

Tips en materiaal voor in de klas

foto 2

Naar school gaan is voor jongste kleuters een belangrijk thema. Dit boekje kan je thuis alvast aan je kind voorlezen en de juf kan het daarna in de klas ook nog eens voorlezen. Door je eigen stem in de app op te nemen kun je kinderen het verhaal nogmaals laten luisteren maar dan met jouw stem!
Een leuke opdracht voor in de klas is om een kind zijn/haar dagritme op school te laten tekenen. Als de kinderen naar huis gaan dan kunnen ze dit meenemen en dan vervolgens thuis met papa of mama bespreken.

Je kunt van dit werkblad een boekje maken maar je kunt het ook op een lange strook achter elkaar plakken als een dagritme.
Download het hier.

Mijn Mening

foto 4

Ik vind dit een leuke app voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar. Er is een leuke mix gemaakt tussen het verhaal en de spelletjes. De spelletjes sluiten allemaal aan bij wat er in het verhaal verteld wordt. Gaat Nijntje bijvoorbeeld bouwen dan krijg jij daarna ook een bouwopdracht. Een leuke manier van werken.
Ook vind ik het leuk dat je met je eigen stem het verhaal kunt inspreken. Dit maakt dat het verhaal voor kinderen nog leuker wordt om naar te luisteren.

Leave a Reply